2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Belgrad Turu Yapmak İçin 7 Neden

Belgrad, Sırpça’da beyaz şehir anlamına geliyor. Panoniyen Ovası’nın Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş Belgrad, adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu bir kent.
üm banliyöleri ile birlikte 2 milyon nüfusa ev sahipliği yapan şehir, şahane doğası, güzel manzarası, yemyeşil parkları, muhteşem kulüpleri, bar ve restoranları ile sizi baştan çıkaran bir şehir olacaktır. Belgrad’da geçireceğiniz bir kaç günden sonra  “Ben bu şehirde yaşamak isterim” diyebilirsiniz.
İtalya Turları

Neden Belgrad’a Gitmeli

#1- Nefis Doğası

Nehir kenarına kurulmuş şehirlerin ortak özelliği olan hoş bir manzaraya sahip bir şehir Belgrad. Şehrin ister eski tarafında olun, ister yeni tarafında, karşıda, yeşillikler içerisinde şahane bir manzara sizi bekliyor. Hani bu yeşil alanlar sonradan şehre kazandırılmış parklar gibi eğreti de durmuyor. Her bir park, her bir ağaç sanki asırlardır orada, ki öyle de.
Koca plazalardan veya zamana yenik düşmeye başlamış, tarihi dokuya sahip asırlık bir binadan dışarı adımınızı attığınızda, en fazla birkaç dakika yürüyüş mesafesinde, sırtınızı çimlere yayıp, gökyüzünü seyre dalacağınız bir park bekliyor sizi. Tašmajdan ParkAda CiganlijaAda Huja ve Ada Medjica doğanın, yeşilin içine en iyi dalınabilecek yerler.
Kalemegdan Park
Kalemegdan Park
Belgrad-Turu
Tuna Nehri

#2- Şehrin Samimi Atmosferi

M.Ö. 3. yüzyılda kurulan Belgrad “Orta Avrupa’nın Kapısı” olarak tanımlanıyor. Bugünün Belgrad’ı 1404 yılından beri Sırbistan’ın başkenti. 1918-2003 yılları arasında eski Yugoslavya Cumhuriyeti’ne başkentlik yapmış.
Zengin tarihiyle, renkli geçmişi ile kültürel mirası taşıyan bir başkent. Bu dokuyu şehrin Stari GradSavamala,Skadarlija ve Zemun bölgelerini gezerken hissetmek mümkün. Eski binaların sıralandığı sokaklar, kilise ve katedraller, anıtların ve çeşmelerin süslediği meydanlar, parklarla iç içe yeşil bir yaşam alanı olan kale bu bölgelerde yer alıyor.
Zemun, Sirbistan
Belgrad
Belgrad

#3- Vizesiz Seyahat

Sırbistan’a gitmek için vize gerekmiyor. Uçak biletini alıp, oteli ayırıp bir hafta sonu kaçmak için harika bir şehir. Avrupa ülkelerine seyahat, Schengen vizesi nedeniyle hep sorun. Evrak toplama, 300 TL masrafa girme, zaman kaybetme derdi yok. Vizesiz Balkan turları bu yüzden ülkemizde çok ilgi görüyor.

#4- Çok Para Harcamaya Gerek Yok

Avrupa’nın büyük başkentlerine veya ünlü şehirlerine gidenler bilir, cehennem gibi pahalıdır; Belgrad öyle değil. Orta sınıf bir restoranda bir akşam yemeği 15€’ya yenebilir. Pizzacılar ve börek satan yerlerde yeme içmede daha ucuza gitmek de mümkün. Bir bardak bira 2-3€, ünlü Sırp Pljeskavica Hamburgeri ise 2€.
Aynı şekilde otel konaklamaları da öyle. Hosteller 6-13€ civarında. 30€’dan başlayan otel bulmak da mümkün. istanbul’dan kalkıp Antalya, Marmaris ve Bodrum’a gitmekten daha ucuza bile malolabilir. Alternatif bir tatil rotası olarak akılda kalsın.
Skadarlija-Kafana
Belgrad’ın en eski restoranı, Skadarlija

#5- Sıcakkanlı Belgradlılar

Doğu ve Batı’nın kesişme noktasında, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Belgrad, diğer kültürlerin etkileri ile inanılmaz zengin bir mozaik oluşturmuş. Belgradlılar sıcak kanlı, misafirperver, açık görüşlü ve oldukça saygılı insanlar.
Belgradlıların %40’ı 15-45 yaşları arasında olduğundan şehir hareketli ve canlı. Spor yapmayı ve yürüyüşü çok seviyorlar. Akşamları nehir kenarları, cafeler, restoran ve sokaklar her zaman insanlarla dolu.
Burada bir arkadaş edindiğiniz zaman, onun ailesinin de bir parçası haline geliyorsunuz.  Herkes samimi ve sıcak, sanki yıllardır tanışıyormuşçasına rahat ve samimiler.
Belgrad-Parks
Ada Ciganlija, Belgrad

Tri Sesira, Skadarlija, Belgrad
Tri Sesira, Skadarlija, Belgrad
Reka Restaurant, Belgrade
Reka Restaurant, Belgrade

#7- Renkli Belgrad Gece Hayatı

Belgrad, özellikle bahar ve yaz ayları boyunca her yaştan insanın, her saatte sokakları şenlendirdiği, yüksek enerjili bir şehir. Barları ve kulüpleri capcanlı. 
Şehrin dört bir yanında birbirinden güzel barlar, gece clubları bulunuyor. Nerede olduklarını öğrenmenin en kolay ve pratik yolu, kaldığın otelin resepsiyonuna sormak. Mr. Stefan Braun, Plastic, KST, Francuska Sobarica ve Siprazje bunların en ünlüleri.
Mayıs ve Eylül arasındaki dönemde Sava ve Danube nehirlerinde yüzen club tekneler çok rağbet görüyor. Yerleşim bölgelerine olan uzaklıkları nedeniyle, Belgrad gece hayatı yüzen bu clublarda geç saatlere kadar son sürat sürüyor. Sound, 20/44, The Tube ve KC Grad Belgrad’ın popüler mekanları arasında.
Jazz Basta Cafe, Savamala, Belgrad
Jazz Basta Cafe, Savamala, Belgrad
Mikser House, Savamala, Belgrad
Mikser House, Savamala, Belgrad
Tur firmalarının düzenlediği Belgrad turları oldukça ekonomik. Örnek olarak Perisos Turizm ile, 3 gece-4 gün Belgrad turu fiyatı 199€. Belgrad turları hafta sonu 2 gece için 329€. Farklı program ise, 3 gün-4 gece Belgrad turu fiyatı 249€. 
Paket Balkan Turları programlarında; Bosna Hersek’te; Saraybosna ve Mostar, Makedonya’da; Üsküp, Ohrid ve Manastır, Karadağ’da; Budva ve Kotor, Sırbistan’da; Belgrad, Kosova’da da Prizren en çok ilgi gören ve beğenilen şehirler. Schengen üyesi vize isteyen Hırvatistan’da ise Dubrovnik, Split, Zagrep şehirleri buna eklenebilir.
Hali hazırda Schengen vizem var diyenlere ise vereceğimiz adres, diğer favori diğer şehrimiz Roma olacak. 
Yurtdışına gezinin pahalı olduğunu söylemeyin; farklı kültürleri yakından görün, yeni yerler görün, deneyimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder