2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Güney Afrika Gezi Notları




Dünyada ekonominin en çok geliştiği ülke neresidir diye sorarsanız cevap belli,Güney Afrika. Suç oranının da oldukça yüksek olduğu ülkede huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız Güney Afrika’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ülkeyle ilgili merak ettiğiniz ne varsa hepsi burada.



Güney Afrika Turlarına katıldığınızda yanınıza gösterişli kıyafetler ya da aksesuarlar almamanızı öneririz. Burada gece hayatı çok renkli yaşansa da yine de tedbirli olmakta yarar var. Dediğimiz gibi suç oranı yüksek bir ülke ama siz zaten burayı turistik ziyaret ettiğiniz için ne kadar tedbirli olursanız o kadar huzurlu bir tatil geçirirsiniz Güney Afrika’da. Aslında buranın böyle olmasında yatan sebeplerin en büyüğü gelir ne kadar çok olsa da adaletsiz şekilde dağılıyor. Madenleri sayesinde ekonomisi oldukça gelişmiş durumda. Güney Afrika’ya gittiğinizde gözünüzden kaçmayacak bir detay var o da; burada yaşayan halkın %75’ini siyahlar, geri kalan kısmını da beyazlar, Melezler ve Hintliler oluşturuyor. Güney Afrika’da yapılacak en güzel aktivite safari turları elbette. Ayrıca doğa parkları da ziyaret edilecek yerlerden sadece biri.



Güney Afrika’ya ne zaman gidilir?

Buraya gitmek için özel bir zaman olmadığını söyleyebilirim. Güney Afrika’da hangi mevsimde giderseniz gidin her daim sizi cezbeden şeyler görebilirsiniz ve tatilinizi en güzel şekilde geçirebilirsiniz. Eğer kış mevsiminde yürüyüş yapmayı seviyorsanız o zaman buraya kış zamanı gelip hayvanların doğal hayatını görebilir ve Güney Afrika’nın caddelerinde sakin bir doğa yürüyüşü siz bekliyor demektir. Aralık-Ocak aylarında burada okullar tatil olur ve özellikle Kuzey Amerika taraflarından gelen turistlerin ilgi odağı haline dönüşür Güney Afrika. Buraya gitmek için yaz aylarını tercih edenlerdenseniz ilkbahar ve sonbahar burada rahatça dolaşmak için en güzel zamanlar. Şayet doğru zamanlarda orada olursanız yaz aylarında düzenlenen festivallerin içinde siz de olabilirsiniz.



Güney Afrika’da görülecek yerler

Başta belirtelim özellikle Cape Town, Güney Afrika’nın yaşam merkezi. Gezilecek yerlerinden alışverişine, yemeklerinden hediyeliklerine kadar aradığınız her şey burada. Cape Town, Durban, Sun City, Pretoria, Johannesburg, Bloemfontein burada gezilecek en güzel yerler.

Cape Town: Güney Amerika’ya gittiğinizde buraya uğramadan geri dönmek büyük bir kayıp demektir. Upuzun kumsallar, altın madenleri, şarap mahzenleri ve ilginç hayvan türlerine rastlayacağınız keşfedilmeye açık bir yer Cape Town. Burada tatil yapmanın tadını başka bir yerde zor bulursunuz bence. Ülkedeki en lüks otellerin toplandığı ve aradığınız her türlü yemeği bulacağınız şehirde alışveriş yapmak o kadar zevkli ki biz bayanların kendini kaybetmesi an meselesi. Sadece bu kadar da değil, kültürel konuda bütün aktiviteler, müzeler ve gezilecek yerleri de oldukça popüler. Biz burada belki kışı yaşarız ama orada bütün güzelliğiyle açmış güneş bize merhaba der.



Güney Afrika mutfağı

Güney Afrika mutfağına genel olarak baktığınızda Doğu Hint, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin karışımı bir mutfakla karşılaşacaksınız. Ülkenin daha dışarıda kalan kısmında kahvaltının önemi büyük ama şehirde yaşayanlar akşam yemeklerine önem veriyor. Portakal suyu ya da bir çay eşliğinde tahıl gevreğiyle kahvaltılarını üstün körü yapıyorlar. Burada en büyük ilgiyi tabi ki et ürünleri görüyor yani sizin de anlayacağınız gibi et tüketimi oldukça fazla. Eti genelde yemeklerinin hepsine koyarlar. Güney Afrika’da bir restorana girdiğinizde karşınıza timsah eti, deve kuşu gibi etli yemekler çıktığında şaşırmayın, burada ağırlıklı olarak bu etler pişer. Ama siz tercihinizi bunlardan değil de farklı şekilde kullanmak istiyorsanız fast-food dükkânlarından başka farklı bir seçenek de kalmıyor.



Güney Afrika görülmeyi ve en çokta keşfedilmeyi sonuna kadar hak eden bir ülke. Burası gibi Yurt dışı Turlarının farklı rotalarında farklı yerleri keşfetmeyi istiyorsanız o zaman tercihiniz tabi ki Perisos Turizm olmalı.





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder