2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

UKRAYNA SİZİ BEKLİYOR ARTIK KİMLİK KARTIYLA BİLE SEYAHAT MÜMKÜN!

UKRAYNA SİZİ BEKLİYOR<BR>ARTIK KİMLİK KARTIYLA BİLE SEYAHAT MÜMKÜN!

Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan anlaşma gereği Ukrayna turları artık pasaportsuz, yeni kimlik kartları ile gerçekleşebilecek. Seyahati kolaylaştıran bu uygulamadan sonra Ukrayna’nın en güzel şehirleri Kiev, Lviv ve Odessa’yı görmek için acele edin.

Ukrayna, vize ve pasaport ihtiyacı olmadan gezebileceğiniz tek Avrupa ülkesi. Yeşil alanları, kültürü, ve gezilecek yerleriyle seyahatseverlere güzel tercihler sunuyor. Ülkenin en gözde şehirleri Kiev, Lviv ve Odessa olarak öne çıkıyor. Şimdi bu şehirleri mercek altına alalım:

YEMYEŞİL BİR BAŞKENT: KIEV

Ukrayna’nın başkenti Kiev, sokaklarında geçmişin izlerini saklıyor. Modern yaşamla geçmişi bir arada bulabileceğiniz şehirde, kültürel açından da ziyaretçilerini memnun ediyor. Şehirde toplam 140 tane müze bulunuyor. Kiev gezilecek yerler açısından oldukça fazla seçenek mevcut. Ayasofya Meydanı, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi, Opera Binası, Parlamento Binası, Özgürlük Meydanı, Altın Kapı, Dostluk Heykeli ve Padol semti görülmesi gereken yerlerden bazıları.
1500 yıllık tarihi olan Kiev, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biri. Toplam 127 park bulunuyor. Şehrin içinde de genellikle kestane ağaçları mevcut. Kiev gece hayatı da dillere destan olmuş. Şehirde yer alan gece kulüplerine herkesin ilgisi oldukça yüksek. Sabahın ilk saatlerine kadar gece kulüplerinde eğlence bitmiyor. Tarihi yapıları, restoranları, parkları, meydanları ve sosyal yaşamıyla Kiev’i fazlasıyla seveceksiniz.

ASLANLAR ŞEHRİ: LVIV

Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv, “Aslanlar Şehri” olarak anılıyor. Adının İngilizcedeki lion’dan gelmesi buna neden olarak gösteriliyor. Lviv, ülkenin kültür başkenti. Yapıların mimarilerine hayran kalmamak mümkün değil. 100 yıllık Opera Binası’ndan, şehrin merkezindeki belediye binasına ve üniversitesine kadar birçok yapı mimarisiyle dikkat çekiyor. Lviv, aynı zamanda Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.
Lviv’de özellikle Eczacılık müzesi görmeniz gereken yerlerden biri. Yüzlerce yıl önce insanların hastalılarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi bu anlamda sizler için farklı bir deneyim olacak. Lviv, bunların yanı sıra tam bir çikolata şehri. Dünyaca ünlü çikolatalara sahip olan Lviv’de üretimin yapıldığı Çikolata Fabrikası’nı da mutlaka görmelisiniz.

KARADENİZ’İN İBİZA’SI: ODESSA

Odessa, günümüzde “Karadeniz’in İbiza’sı” olarak adlandırılıyor. Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir. Odessa gezilecek yerler arasında Opera Binası, Çariçe 2. Katerina Anıtı ve dünyaca ünlü Potemkin Merdivenleri öne çıkıyor.
Ayrıca şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan Katakompları da görmenizi öneriyoruz. 200 yıl önce inşa edilen ve uzunluğu yaklaşık 3500 kilometre olan tüneller 2. Dünya Savaşı’nda yapılmış. Nazilerin işgali sırasında yerel direnişçiler yaklaşık 3 yıl boyunca bu tünelleri kullanmış ve yaşamlarını yeraltında geçirmişler. Günümüzde ise o dönemin orijinal eşyalarını hala görebiliyorsunuz. Bir bakıma burada o dönemin yaşantısına tanık olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder