2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AKDENİZ’İN ŞİRİN ADASI MALTA’DA GÖRÜLECEK YERLER





Güney Avrupa’da bulunan ve bir ada devleti olan Malta, doğa ve tarihin muhteşem birleşimi ile dikkat çeken çok şirin bir yer. Adada tam bir tarih kokusu hakimdir. Adım attığınız her dar ve uzun sokakta sarı Malta taşlarından malikaneleri, kiliseleri, bronz şövalye ve at heykelleri ile karşılaşacaksınız. Malta dil okulları ile tanınan bir şehir olup, gezip görülmeye değer pek çok harika yerlere sahiptir. Muhteşem bir kültür turu yapmak için Malta’da gezilecek yerlere bir göz atalım.
SESSİZ ŞEHİR: MDİNA OLD CİTY

Malta’ya eskiden başkentlik yapmış olan Mdina Old City, etrafı surlarla çevrili olan ve ünlü dizi Game of Thrones’un bazı bölümlerinin çekimlerinin yapıldığı şehirdir. Şehrin giriş kapısının önünde sizi geçmişte yolculuğa çıkarmak için hazırda bekleyen faytonlar bulunur. Şehrin içerisine motorlu araçlar alınmıyor. Büyük bir şehir olmamasına rağmen labirenti andıran çok fazla sokak mevcut. Malta turu yaparken karnı acıkan gezginciler için surların tam tepesinde manzaraya karşı yemek yiyebileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor. Ayrıca dar sokakları aydınlatan lambaların eşleğinde bu sessiz şehri gezmek çok farklı bir deneyim olacaktır. Bu şehirde Malta’nın ünlü camlarının satıldığı dükkanları da görmeden geçmemek gerek.


MALTA’NIN BAŞKENTİ VALLETTA

Ülkenin son başkenti Valletta, özellikle hafta sonları çok renkli görüntülere sahip oluyor. Hafta sonu akşamları şehirde bir müzik havası hakim olmakta. Sokaklarda opera gösterileri ise hiç eksik olmaz. “Şövalyelerin şehri” olarak bilinen Valletta, küçük ve çok şirin bir şehirdir. Valetta’da gezilecek yerler arasında Ulusal Arkeoloji Müzesi, Hagar Qim, Lascaris Savaş Odaları ve Hal Saflieni Hypogeum adlı yeraltı mezarları bulunuyor.


MOSTA KİLİSESİ’NİN İLGİNÇ HİKAYESİ

Malta’da görülecek yerlerden bir tanesi de dünyadaki 3. büyük kubbeye sahip olan Mosta Kilisesi. Bu kilisenin ise ilginç bir hikayesi var. 2.Dünya Savaşı sırasında 300 kişi ile içeride ayin yapılırken, kilisenin tavanına bomba isabet edip ayin yapanların arasına düşmüş. Bir mucize ile o bomba patlamamış ve kimseye bir şey olmamıştır. Kilisenin içerisinde gezerken de bu bombanın bir maketini görebilirsiniz. Kilisenin mimarisinin yanı sıra içindeki heykeller, tablolar ve mermerlerine hayranlık duyacaksınız.
POPEYE VİLLAGE: TEMEL REİS KÖYÜ

Popeye Village Malta’da görülecek yerler arasındaki en eğlenceli noktalardan bir tanesidir. Şehre girer girmez renkli küçük evler dikkatinizi hemen çekecektir. Girişin hemen orada şehri tamamen görebileceğiniz bir köşe bulunmakta. Burada gördüğünüz evlerin çoğuna girip gezebilirsiniz. Gelenleri karşılayan ilk ev Temel Reis’in evidir. İçeride Temel Reis’in sallanan sandalyesini görebilirsiniz. Burada gün boyu gezerken film kahramanlarını izleyebileceğiniz animasyonlar gerçekleştirirler. Buradan sonra gezisine deniz ile devam etmek isteyenler Malta plajlarından biri olan Golden Bay’a geçebilirler.


RENKLİ “ÜÇ ŞEHİRLER”BÖLGESİ

Zamanında adaya gelen St. Jean şövalyeleri Malta’da bu üç şehir denilen yere yerleşmişler. Bu güzel üç şehir olan Vittoriosa, Cospicua ve Senglea, başkent Valletta’nın tam karşısında bulunuyor. Şehirde bulunan Aziz Angelo Kalesi’nin tam arkasına kurulmuş Vittoriosa şehrinde, Ortaçağ turuna çıkmaya hazır olun. Binaların mimarisi, sokakların dar ve labirent gibi olması sizi tam da o döneme götürecek. Karşı kıyıda Senglea ile Malta’yı tepeden gözetleyebilirsiniz. Gordiola gözetleme kulesi ile Büyük Liman’ın manzarasına karşı muhteşem fotoğraflar çektirebilirsiniz. Vittoriosa ve Senglea arasında bulunan Cospicua bu üç şehir arasında en büyük olandır.
FOTOĞRAF İÇİN İSTİKAMET BLUE GROTTO

Fotoğraf çekmek için harika bir görselliğe sahip Blue Grotto, kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Tekne ile gidip kayakları ve denizin o güzel mavisini çekerken hayranlık duymaktan kendinizi alamayacaksınız. Rüzgar olmadığı zamanlar tekneler ile mağaraların içerisini gezebilirsiniz.


ŞİRİN BİR BALIKÇI KASABASI: MARSAXLOKK

Şirin mi şirin sarı, mavi, kırmızı ve yeşil renklere boyanmış balıkçı tekneleri ile balıkçı kasabasını görmeden geçmeyin. Boyalı teknelerin üzerinde bulunan göz çizimleri dikkatinizi çekecektir. Bunlar tekneleri koruması amacıyla doğurganlık ve ölüm tanrısı olan Osiris’in gözleridir. Bu küçük kasabada karnınızı doyurabileceğiniz pek çok balık restoranı bulunuyor.


TUNÇ ÇAĞI’NDAN KALMA BİR YER: HAL SAFLİENİ

Malta’nın değerli bir kültürel varlığı Hal Saflieni, Tunç Çağı’ndan kalma bir yer altı mezarlığıdır. Bu yer altı mezarlığında labirent gibi koridorlarda gezip herhangi bir harç kullanılmadan yapılan duvarları, kemerli kubbeleri, taş odaları, duvarlarda bulunan hayvan ve pek çok farklı figürlerini tarihin en gizemli kalıntısını görmeden Malta’dan ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder