2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

GÜNEY AMERİKA’NIN ASİ ÇOCUĞU; BUENOS AİRES



GÜNEY AMERİKA’NIN ASİ ÇOCUĞU; BUENOS AİRES

Birçok insanın, ‘’Güney Amerika’nın asi çocuğu’’ olarak tanımladığı Buenos Aires, rengarenk sokakları, sokaklara taşan tango performansları, görkemi ve estetiğiyle göz dolduran yapıları, hareketli şehir hayatı ve belki de bunlar arasında en önemlisi olan yüzünden gülümsemesi eksik olmayan neşeli insanlarıyla yıllardır her gezginin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Sizler için Buenos Aires’te mutlaka görülmesi gereken yerleri sıraladık;

RECOLETA MEZARLIĞI

Kulağa biraz ilginç gelse de Buenos Aires’te en ünlü çekim merkezlerinden biri mezarlık. Fakat sıradan bir mezarlık değil Recoleta. Burada bulunan ortalama bir mezar taşının değeri milyon dolarları bulabiliyor. Aynı zamanda mezarlıkta ve çevresinde bulunan onlarca heykelin hepsi birer sanat eseri olma özelliği taşıyor. Kulağa biraz tatsız gelse de Buenos Aires keşfine Recoleta Mezarlığı’ndan başlamak şehrin ruhuna dokunmanın en iyi yollarından biri.



PLAZA DE MAYO

Buenos Aires’te görülmesi gereken yerler arasında belki de en önemlisi Plaza de Mayo’dur. Şehrin hatta ülkenin Cumhuriyet tarihi açısından en önemli noktası olma özelliği taşıyan meydan, muhteşem mimari özelliklere sahip kamu binaları ve hareketli yapısıyla turistler tarafından hayli ilgi görüyor. Bir diğer ifadeyle Plaza de Mayo Meydanı’na uğramayan Buenos Aires’e gelmiş sayılmıyor.



CAMİNİTO

“Küçük Sokak” anlamına gelen Caminito, deyim yerindeyse Buenos Aires’in dünyaya açılan yüzü. Kentle ilgili bir görsel tercih edilecekse, genelde Caminito fotoğrafları kullanılıyor. Rengarenk boyanmış evleri, her köşe başında eserlerini sergileyen sokak sanatçıları ve yoğun turist hareketliliğiyle Caminito hiç şüphe yok ki, Buenos Aires’in en keyifli noktası.



PLAZA DORREGO

Tangonun anavatanı olan Arjantin’de dansın sokağa taştığı yegane şehir Buenos Aires’tir. Buenos Aires’te ise tango Dorrego Meydanı’ndan sorulur. Şehrin en eski ve en büyük meydanlarından biri olan Plaza Dorrego’ya gittiğinizde her köşe başında insanların dans ettiğini görebilirsiniz. Hatta görmekle kalmayıp hemen sizde bunun bir parçası olabilirsiniz. Meydan’da 1 saatlik ders sonrasında dilediğiniz gibi Tango yapabilecek düzeye geleceğinizi iddia eden dans hocalarıyla karşılaşabilirsiniz. Onlara inanın.



OBELİSCO KULESİ

Buenos Aires’in bir diğer önemli simgesi olan beyaz Obelisco Kulesi, mutlaka görüp, fotoğrafını çekmeniz gereken yapılar arasında yer alıyor. Kulenin kendisi kadar bulunduğu nokta da turistler tarafından oldukça yoğun biçimde ziyaret ediliyor. Nedeni ise dünyanın en geniş caddesi olması! Söz konusu “9 de Julio” caddesi toplamda gidiş geliş 18 şeritten oluşuyor. 9 de Julio ve Obelisco Kulesi, özellikle akşam saatlerinde ışıklandırmalar sayesinde muhteşem bir görünüme kavuşuyor.



TEATRO COLON

9 de Julio Caddesi’nde görülmesi gereken bir diğer önemli yapı da Teatro Colon’dur. Şehrin en eski ve en görkemli yapısı olarak bilinen Teatro Colon, Güney Amerika’nın en büyük opera binası olma özelliği taşıyor. Dış cephesi kadar iç mimarisi ve muhteşem ışıklandırmasıyla göz dolduran Teatro Colon, günümüzde hala birçok önemli opera sanatçısının performansına ev sahipliği yapıyor. Tangodan zaman bulduğunuzda ve Obelisco Kulesi’ni görmek için 9 de Julio Caddesi’ne geldiğinizde Teatro Colon’u mutlaka görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder