2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bir Ölüdeniz Efsanesi

ÖLÜDENİZ ile ilgili görsel sonucu

Fethiye’nin göz bebeği ve turizm cenneti rotası Ölüdeniz, milyonlarca deniz severin gönlünde taht kurmuş masmavi denizi, inci gibi plajıyla bu yazın yine en popüleri. Belki birçoğumuzun hala bilmediği bir efsanesi var Ölüdeniz’in. Fethiye tatilinizde Ölüdeniz’de konaklayarak dilden dile süregelen Ölüdeniz Efsanesini bir de kendi yerinde dinleyin.

Denizcilikle uğraşan baba oğul ve Belcekız adında güzeller güzeli bir kız arasında geçiyor Ölüdeniz Efsanesi. Bir gün kaptanın yakışıklı oğlu içme suyu almak için Ölüdeniz’e gittiğinde Belcekız’da oradadır. İlk gördüğü anda güzel kıza âşık olur. Belcekız’da gönlünü ilk görüşte denizciye kaptırır. Sonrasında bir süre daha aynı replik tekerrür eder ve bir gün görüşmeye başlarlar.

Yine bir gün kaptan ve yakışıklı denizci denize açılır ve fırtınanın koptuğunu görürler. Yakışıklı genç denizci babasına her ne kadar yakınlarda koyun olduğunu söylese de babası oğlunun aşkı için gemiyi parçaladığını düşünür. Baba oğul bir anda kavga etmeye başlarlar. Gemi kayalıklara doğru sürüklenmeye başlar, bu durumu gören kızgın baba küreği aldığı gibi oğlunu denize atar. Koy bir anda güzelleşir. Baba tabi yaptığıyla çok pişmanlık duyar. Durumu gören Belcekız kendini hemen denize atar. Ve bu Ölüdeniz efsanesine göre denizci gencin öldüğü yere Ölüdeniz denir. Kızın da aşık olduğu genç için kendini attığı yerin adına da Belcekız denmiş. İşte böylesine efsaneleşmiş bir hikayesi var Ölüdeniz efsanesinin.

Çoğumuz Ölüdeniz’i efsanesine göre bilmezdik bugüne kadar belki de. Ama bundan sonra her Fethiye’ye yolumuz düştüğünde görmeden dönmediğimiz Ölüdeniz’i efsanesiyle anımsayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder