2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

AZERBAYCAN’IN SÜRPRİZLERLE DOLU MUHTEŞEM BAŞKENTİ BAKÜ

AZERBAYCAN’IN SÜRPRİZLERLE DOLU MUHTEŞEM BAŞKENTİ BAKÜ

Dünyada Azerbaycan’ın başkenti Bakü gibi hızlıca değişen ve güzelleşen çok az şehir vardır. Özellikle 2000 yılından sonra hızla gelişen Bakü, günümüzde seyahatseverlerin rotaları arasında yer alıyor. Kozmopolit bir yaşam, muhteşem yemekler, olağanüstü modern mimarisi ve doğal yaşamıyla misafirlerine keyifli ve aynı zamanda unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.
Azerbaycan’ın liman kenti olan Bakü, Hazar Denizi’ne kıyısı olup Kafkas Bölgesi’nin de en büyük şehridir. Kentin tarihi merkezinde önemli yapıları ziyaret edip, geçmişin izlerini yakalayabilirsiniz. Şehrin sahil kesimin ise adeta dinlenme ve eğlence için ayrılmıştır. Milli Park ve Deniz Kenarı Bulvarı’nda yer alan parkurda koşu, yürüyüş ve bisiklet gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
İçeri Şehir, Sovyet Bölümü ve Yeni Şehir olarak üçe ayrılan Bakü aynı zamanda kültürel etkinlikler açısından da çok zengin bir şehirdir. Birçok tiyatro, sinema, kütüphane gibi kültürel mekanı görebilirsiniz. Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan şehrin şöhreti günden güne artmaktadır. Bunun yanı sıra hareketli bir gece hayatına da sahip olan şehirdeki imkanlar gelişen ekonomisiyle birlikte giderek çoğalmaktadır.
Bakü gezilecek yerler arasında şehrin en yüksek noktası olan Dagustu (Dağ Üstü) parkındakiTürk askerlerinin bulunduğu şehitlik, Cuma CamiiKız Kulesi, Şirvan Şahlar Sarayı Müzesi, Kervansaray ve Haydar Aliyev Kültür Merkezi gibi yerler bulunuyor. Bakü’ye yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunan Gobustan‘ı da mutlaka listenize almanızı tavsiye ederiz. Şimdi bu güzel yerleri daha yakından tanıyalım…

BAKÜ’NÜN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN YAPISI: ŞİRVAN ŞAHLAR SARAYI

Bakü’nün tarihi yapılarını görmek için yerel halkın İçeri Şeher olarak adlandırdığı ve şehrin ilk yerleşim yeri olan İçeri Şehir bölgesini ziyaret etmelisiniz. Burada en dikkat çeken yapı ise 15. yüzyılda inşa edilen Şirvan Şahlar Sarayı’dır. Bu etkileyici yapı aynı dönemde şehrin hakimi olan Şirvan Şah Devleti’nin şahı olan İbrahim Halillullah döneminde yapılmıştır.
52 odası bulunan saray, o dönemde devletin ihtişamını göstermesine yardımcı olmuş. Günümüzde müze olarak kullanılan saray iki bölümden oluşmaktadır. Mimarisiyle göz dolduran ve dikkat çeken sarayın üst bölümü şah ve ailesi, alt bölüm ise devlet işleri için kullanılırmış. 2000 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne eklenmiş olan sarayda bulunan vitray, halı ve şahlara ait özel eşya koleksiyonlarını mutlaka görülmesi gerekiyor. Saraydaki yemek salonunda ülkenin yöresel yemeklerini yiyebilirsiniz. Tatlılardan ana yemeklere kadar birçok lezzeti tadarken, size Azeri müzik eşlik edecek.

AZERBAYCAN’IN SİMGESİ: KIZ KULESİ (KALESİ)

2000 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne eklenen Kız Kulesi (Kalesi) sadece Bakü’nün değil, aynı zamanda Azerbaycan’ın simgesi haline gelmiş. Bakü’de Şirvan Şahlar Sarayı ile birlikte en çok ziyaret edilen bir diğer yapı olan Kız Kulesi, 13. yüzyılda mimar Masud İbn Davut tarafından inşa edilmiştir. Denize yakın konumda olan kule eski zamanlarda önemli bir savunma merkezi olarak kullanılmış. İçeri Şehir bölümünde yer alan kulenin etrafı da oldukça hareketlidir. Cafe ve restoranlarda vakit geçirebilir, hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz.

TÜRK ASKERLERİNİN ŞEHİTLİĞİNİN BULUNDUĞU DAGUSTU PARK

Bakü’de Türkiye’den gelen misafirleri yakından ilgilendiren bir yer bulunuyor. O da Dagustu Park‘ın da bulunan Türk askerlerinin şehitliği ile Türkiye tarafından Azerbaycan’a verilen Şehitlik Camii… Bakü’nün en yüksek yerinde konumlanan park, 1918 yılında Bakü Muharebesinde şehit edilen Azerbaycan Türk’ü ve Türkiye Türk’ü askerlerin defnedildiği yer olarak kayıtlara geçmiş. Dağüstü Park olarak adlandırılan yer 1990 yılından beri “Şehitler Hiyabanı” olarak da bilinmektedir. Şehitliğin yanında yer alan Şehitlik Camii de görülmesi gereken yerler arasında.

HAYDAR ALİYEV KÜLTÜR MERKEZİ

Azerbaycan’ın en önemli yapılarından biri olarak gösterilen Haydar Aliyev Kültür Merkezi, 2007 yılında düzenlenen bir yarışmanın sonucunda dekonstrüktivizm akımının en önemli temsilcilerinden biri olan ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından yaptırılan bu eser, modern, sıra dışı ve futuristik mimarisi ile Azeri toplumunun geleceğe yönelik yaklaşımının da bir sembolü olarak görülmektedir. Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan kültür merkezinin, iç salonlarının da büyüleyici bir havası bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder