2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Engelli Dostu Şehirler

Engelli Dostu Şehirler
Avrupa Birliği, engellilerin ulaşım, seyahat, sosyal alanlardan eşit bir şekilde yararlanma ve özgürce seyahat edebilmeleri yönündeki farkındalığı arttırmak ve şehirlerin engelliler için ulaşılabilir olmasını teşvik etmek için her yıl yarışma düzenliyor. Yarışmaya aday olan şehirlerin ulaşım, altyapı, çevre düzenlemesi, sağlık kuruluşlarının yoğunluğu gibi kriterlerini inceleyerek Acces City Award (Erişim şehir ödülü) veriyor. 2011 yılından itibaren verilmeye başlanan erişim şehri ödüllerine sahip engelli dostu şehirler ziyaretçilerine engelsiz bir seyahat imkânı sunuyor.

Avila

2011 yılında Avrupa Erişim Şehri Ödülü’nü almak için 66 Avrupa şehrinin adaylığını koyduğu yarışmada Avila, erişim şehir ödülünü almaya hak kazanan şehir oldu. Avila, aynı zamanda Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu tarafından oluşturulan Erişilebilir Tarihi Kentler üyesi. 2002 yılında erişilebilirlik için özel eylem planı hazırlamış ve engellilerin şehirde hiçbir engelle karşılaşmadan seyahat edebilmeleri için özel düzenlemelere gitmiştir. Bu plan, şehir planlaması, ulaşım, iletişim, binalar ve kaldırımlar dâhil olmak üzere toplumun tüm alanlarına yansımıştır.
Madrid’e 90 Km uzaklıkta bulunan Avila sahip olduğu 8 kapılı 88 kuleli kalesiyle tam anlamıyla bir ortaçağ kenti. Engelliler şehrin 3 KM’ye varan Ortaçağdan kalma tarihi duvarları boyunca hiçbir engelle karşılaşmadan rahatça gezebiliyor ve şehrin tarihi yerlerine erişme fırsatlarından yararlanabiliyorlar.
avila

Salzburg

Salzburg, Krakov, Marburg ve Santander’in finalist olduğu 2012 yılında Salzburg Avrupa Erişim Şehir Ödülü’nü kazanan şehir olmuştur. Avrupa Komisyonu Salzburg’un engelli insanların erişilebilirliğin iyileştirilmesi sürecine doğrudan katılımını teşvik etmesi, tutarlı bir tavır ortaya koyması ve erişilebilirlik düzenlemesindeki başarılarından dolayı bu unvana layık görmüştür.
Salzburg, engelli ve yaşlı insanlar için serbestçe dolanım ve şehrin imkânlarından eşit bir şekilde yararlanma imkânı sağlayan bir şehir. Mirabell sarayı, Salzburg Hisarı, sokak tünelleri ve Mozart’ın evinin bulunduğu Salzburg kenti, bilgi teknolojilerine, sosyal alanlara, ulaşım ve altyapıya yaptıkları yatırımlarla yerleşik halkına ve ziyaretçilerine erişilebilir bir şehir vadediyor.
salzburg

Berlin

Berlin şehrinin tüm engelli vatandaşlar için zahmetsizce erişilebilir durumda kusursuz bir taşıma sistemi bulunmakta. Engelli insanlar için özel olarak tasarlanmış alanlar ve düzenlenen turlar bulunuyor. Berlin şehrini erişilebilir hale getirmek için çok büyük miktarlarda yatırımlar yapıldı. Otobüs, metro, tramvay, tiyatro, sinema, restoran ve barlar, müzeler engelliler açısından erişilebilir durumda.
Bu özellikleri sayesinde Berlin, Avrupa komisyonu ve Avrupa Engelliler Forumu temsilcilerinden oluşan jüri tarafından 2013 yılının erişim şehri galibi olarak ilan edildi. Kamu tesisleri ve hizmetlerinin, sosyal çevrenin ve ulaşım altyapısının engellilere yönelik ulaşılabilir durumda olması ve bu erişilebilirliğin sürdürülebilir durumda olması nedeniyle birçok Avrupa ülkesine rol model durumda.
berlin, Almanya

Göteborg

Göteborg, ‘’herkes için bir şehir’’ sloganıyla katıldığı yarışmada 2014 yılında Avrupa Acces City ödülünü kazanan şehir oldu. Engelli insanları şehre entegre eden yaklaşımı sayesinde birinci olmaya layık görüldü.
Engelli insanlar birçok şehirde günlük hayatlarında birçok engelle karşı karşıyalar fakat Göteborg gibi şehirler herkes için erişilebilirliği arttırmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Kamu tesisleri, eğlence parkları, oyun alanları ve üniversiteleri daha erişilebilir hale getirmek için somut adımların atıldığı Göteborg kenti, engelli dostu bir şehir ve engelsiz bir seyahat için ziyaretçilerini bekliyor.
goteborg





Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder