2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Uludağ’a Nasıl Gidilir?

uludag

Uludağ kış ve yaz aylarında popüler bir turizm merkezidir.Peki Uludağ’a hangi araçlarla nasıl gideceğiz?


Uludağ Kayak Merkezi Türkiye’ nin ilk Kayak Merkezi’ dir.
Uludağ  Kayak Merkezi, Bursa’ nın 36 km güneyindedir. Türkiye’ nin en önemli kayak merkezlerinden olanUludağ aynı zamanda bir Milli Park’ tır. Uludağ Kayak Merkezi’nde konaklamalı turların yanı  sıra günü birlik turlar, trekking ve kampçılık gibi dağ sporları da yapılabilir.
Zirvesi 2543 mt olan Uludağ Tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak mitolojideki yerini almıştır.
Uludağ Kayak Merkezi 1.ve 2. Gelişim Bölgeleri olmak üzere iki bölgeden oluşur. 1. Gelişim Bölgesinde toplam 16 otel faaliyettedir. Her iki bölgede de konaklama merkezlerinin yanı sıra alışveriş merkezi, eğlence merkezleri ve bir  adet sağlık ocağı bulunmaktadır.
Uludağ Kayak Merkezi‘nde  kayak kurslarının yanı sıra kayak kiralama merkezleri de bulunmaktadır.
Pist uzunlukları yaklaşık 20 km olan Uludağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı kış aylarında yaklaşık 3mt ye ulaşmaktadır.
Uludağ Kayak Merkezi‘nde oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 telesiki  ve 13 farklı pist vardır
Uludağ;İstanbul’a 280 km.
Ankara’ya 420 km.
İzmir’e 360 km.
Bursa’ya 37 km. mesafededir.

İstanbul’dan ulaşım;

Denizyolu  :

İstanbul Yenikapı’dan Bursa ve Yalova’ya , Pendik’ten Yalova’ya feribot seferleri mevcuttur.
Yalova’yı tercih ederseniz indikten sonra önce Bursa’ya ulaşmak için 50 dakikalık bir yolculuk yapacak daha sonra Çekirge kavşağından Uludağ istikametine ayrılarak Uludağ’a ulaşabilirsiniz.
Bursa’yı tercih ederseniz. Mudanya’ya gelen feribottan indikten sonra 15 dakikalık bir yolculuk sonrası Bursa ‘ya ulaşabilir ve Uludağ’a daha çabuk varma imkanı bulabilirsiniz.
Eskihisar Topçular arası feribotu ise diğer bir alternatiftir. Çok sık olması sebebiyle genelde tercih edilen bu feribotu kullandığınızda Topçular İskelesi’nden Yalova’ya 10 dakikalık ekstra bir mesafeyi kat ettikten sonra Yalova, Bursa üzerinden Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

Özel Araç :

TEM otoyolu Gişelerden yaklaşık 90 km sonra Yalova-Bursa ayrımından ayrılarak körfezi geçip Yalova’ya oradan 60 km sonrada Bursa’ya ulaşabilirsiniz. Çekirge kavşağından Uludağ tabelalarını takip ederek Uludağ’a ulaşabilirsiniz.Kış aylarında arabada da zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmalıdır.

Otobüs :

Esenler ve Ataşehir’den Kamil Koç, Nilüfer, Uludağ, Çağlar, Metro, Varan gibi firmaların seferlerinden yararlanabilirsiniz. Servis ve minibüslerle otogardan kayak merkezlerine geçebilirsiniz.
Kış turizminin aktif olduğu dönemlerde doğrudan Uludağ seferleri düzenleyen ulaşım şirketleri de bulabilirsiniz.

Ankara’dan Ulaşım

Özel Araç :

Ankara’dan önce Eskişehir yoluna çıkıp Polatlı ,Sivrihisar, Eskişehir, Bozüyük ,İnegöl istikametinde devam ederek Bursa üzerinden Uludağ’a ulaşabilirsiniz.

Havayolu :

Yenişehir ilçesinde yer alan havaalanına ulaşmak için öncelikle Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet firmalarının düzenledikleri seferlere göz atmalısınız. Ankara’dan aktarmalı gerçekleştirilen uçuşlarda 3 saatlik bir zaman dilimi ile karşılaşabilirsiniz. Transferler ve minibüslerle kayak merkezinize varmak için yaklaşık 60 kilometrelik bir yol kat etmeniz gerekebilir.

Bursa’dan Ulaşım

Bursa dan Karbelen yaylasına kadar 22 km. dir. Karbelen yaylasından sonra ,sarıalan yaylasına kadar 8 km. sürüyor veya otellere kadar 12 km .dir. kış aylarında Uludağ çıkarken teker zincirleriniz yoksa yetkililer yukarı çıkmanıza müsaade etmezler. Eğer çıkmak isterseniz zincir satan yerler vardır. Unutmayın şehirde zincir fiyatları çok daha uygundur. 30kişi kapasiteli teleferiklerin Sarıalan yaylasına gider ve yaklaşık 20-25 dakika sürer.Teleferiklerde kayak malzemelerini almak yasaktır ,fakat yukarıda kiralanabilir.7-12 yaş arası çocuklar %50 indirimlidir.Bursa’da Teleferik semtinde Teferrüç istasyonundan hergün Uludağ’a düzenli teleferik seferleri vardır.Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan-2. Bölge Oteller  sırasıyla istasyonlarda inebilirsiniz. 2.Bölge Oteller’de indikten sonra 1.Bölge Oteller’e dolmuşla gidebilirsiniz. Transferler saat 8,30 da başlar her yarım saatte bir saat 10 a kadar devam eder. Günün diğer zamanlarında her 40 dk.da bir servis devam eder. Kışın çok kötü havalarda teleferik turları iptal edilebilir. O zaman Bursa dan 15 kişilik dolmuşlarla Uludağ a gidebilirsiniz. Dolmuşlar dolunca kalkar belli saatleri yoktur. Tophane den hareket ederler,şehir duvarlarına yakın Saltanat kapısının oradadır. Otellere gitmek yaklaşık 50 dakika sürer. Son durak Uludağ dı. Daha konforlu bir ulaşım isterseniz Tophane’den dolmuş/minibüsle veya taksiyle gidebilirsiniz

Perisos Turizm Uludağ Turları farkı ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’da kayak yapmanın keyfini yaşamak istemez misiniz? Dağ manzaralı lüks tesislerde, büyüleyici bir atmosferde tatilinizi geçirmeniz mümkün!
SPA merkezlerinden fitness salonlarına kadar her imkanı sağlayan dağ otellerinde kalmak, Milli Park’ı, Softaboğan Şelalesi’ni görmek, Kaplıcaların şifalı sularına girip Osmanlı’dan kalma türbeleri ve medreseleri ziyaret etmek tur programınızın içeriğinden sadece birkaçı.
Uludağ Turları gezi programı kapsamında gün boyu kayak yaptıktan sonra yörenin en meşhur lezzeti İskender Kebabı da tatmak isteyeceksiniz herhalde. Tam bir kültür ve doğa gezisi sizleri bekliyor. Rezervasyonunuzu yaptırın, bembeyaz pistlerde yerinizi ayırtın!





Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder