2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Dünya’nın En İyi 5 Buz Oteli

Kış geldi! Size sunacağımız en iyi ve en rahat buz otellerinde soğuğa meydan okumaya ne dersiniz? Kış aylarını en iyi atlatmanın yolu buzlar içerisinde o ihtişamlı otellerde mutlaka konaklamanız gerektiği. Kendinizi harikalar diyarında hissedeceksiniz. Tatilinizin en çılgın günlerini yaşamanız için buz otellerini gelin beraber inceleyelim.
Kirkenes Snowhotel – Sor – Varanger, Norveç
Havaalanından indiğiniz gibi direk bir Sibirya kurdu taksisi çevirin ve Kuzey Kutbu kültürü ve doğasına uygun şekilde dekore edilmiş karlı otele yerleştikten sonra biraz dinlenin ve kral yengeci tutma turuna çıkın. Ardından karnınızda acıkmışsa otelin mükemmel restoranlarından birinde yerel malzemelerle hazırlanmış mükemmel bir yemek ziyafeti çekin kendinize. Yemeğinizin ardından Aurora Ekspresi’ ne atlayarak bir uzman eşliğinde Kuzey Işıkları’ nın peşine düşebilir ve sıcacık duyumlayacağınız bir gece çayı eşliğinde sıcak salona geçebilirsiniz.


Kirkenes Snowhotel
Kirkenes Snowhotel

Snow Village – Kittila Finlandiya
Finlandiya Turlarına katıldığınızda Laponya vilayetinin tam kalbinde olan bu ihtişamlı buz oteli göreceksiniz. 20.000 metrekarelik kış otelini inşa etmek için her yıl nerdeyse 15.000 ton kar kullanılıyor. Otele girdiğimizde renk renk ışıklandırılmış kar tünellerinden oluşmuş büyüleyici bir tünel ağı ve tüneli devam ettiğimizde baştan sona buzdan oymalarıyla süslü 30 otel odası bizi karşılıyor. Otelin ana teması her yıl değişse de değişmeyen tek bir şey var o da her şeyin hatta yatağın bile kar ve buzdan olması. Evet, yanlış duymadınız yataklar bile kar ve buzdan. -2 ila -5 derecelerde görülen sıcaklık bile olsa termal uyku tulumlarını giyin ve kalkar kalkmaz içtiğiniz böğürtlen suyu ile tüm bu deneyimi yaşadığınız için ne kadar şanslı olduğunuzu bir kez daha anlayacaksınız. Tüm bunlar fazla geldiyse hemen endişeye kapılmayın ve gece kalan misafirler için hazırlanan sauna ve hazırda bekleyen ısıtmalı yedek odaları deneyin bir de.


Snow Village
Snow Village

Ice Hotel – Jukkasjarvi, İsveç
Dünya’ nın ilk buz barının anavatanı Jukkasjarvi’ deki ünlü Ice Hotel, Torne Nehri sayesinde elde ettiği donmuş suyu, tropikal ormanlardan labirentlere dönüştürmesi için dünyanın çeşitli yerlerinden sanatçıları bir araya topluyor. Her odaya farklı tasarımlar uygulandığı için de bütçe her yıl daha da yükseliyor. 80 ülkeden ziyaretçi buraya akın ediyor görebilmek için. İsveç Turlarına katıldığınızda burada bir gece geçirme şansınız olduğu gibi bir de kışın vahşi hayvanlarla hayatta kalma derslerine mutlaka katılmalısınız. Buz otellerinde kalmak kulağa farklı gelse de bunu yaşayıp görmek lazım. Kutup yıldızlarıyla aydınlanmış gökyüzünün altında 3 çeşitten oluşan akşam yemeğinizi de yerken keyfinize keyif katacaksınız.


Ice Hotel
Ice Hotel

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Norveç
Eğer buz otellerinde kalıp karla daha iç içe zaman geçirmek istiyorsanız o zaman sizi bekleyen adres Alta’ daki Sorrisniva Igloo Hotel. Oteli işleten aile 70’ li yıllarda tekne seyahati işi kurarak işe başladı ve ardından Norveç’ teki ilk organize kar safarilerine başladı. 2001 yılında ise en güzel işi yaparak Alta Nehri kıyılarında Iglı Hotel’ i inşa etti. Bu kadar buzun arasında soğuk hava sizi endişelendiriyorsa kahvaltı yapmadan önce sıcacık olacağınız sauna sabah 7’ den itibaren hizmete başlıyor. Otel aynı anda 450 kişiye kadar sıcacık kar kıyafetleri sunuyor. Norveç Turlarına katıldığınızda bir gece de olsa bu buz otelde mutlaka kalmanızı öneriyoruz. Kuzey ışıklarının altında ren geyiği kızağıyla kaymakta nasıl oluyormuş görmüş olursunuz. Arduvaz taşlarıyla bezeli restoranında, harika yemeklerinden tatmak da bir ayrıcalık olsa gerek.


Sorrisniva Igloo Hotel
Sorrisniva Igloo Hotel

Hotel de Glace – Quebec şehri, Kanada
Kanada Turlarının vazgeçilmez rotalarından Quebec şehrinden sadece 10 dakika uzaklıkta Hotel de GlaceBuz otelleri arasından kış tatilinizi değerlendireceğiniz harika bir alternatif olarak görebilirsiniz burayı. Yıldızlar altında jakuzinin sıcacık keyfine varırken, tamamen buzdan inşa edilmiş tüp kaydırakla kaymanın zevkini çıkarmalısınız. Bu buz otelin bir zamanlar Disney’ in Karlar Ülkesi adlı kış masalına da ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Otelin sunduğu rehberli Behind the Scene turuna katılıp kendi buz bardağınızı kendinizin yapabileceği fırsatı da ayrıca sunuluyor size. Buz otellerinde kalmak o atmosferi yakından yaşamak istiyorum diyorsanız size en uygun olan oteli kendinize seçmenizi öneriyoruz. Bunu kendiniz yaşayıp görmelisiniz.


Hotel de Glace
Hotel de Glace




Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder