2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BİR HAFTA SONU KAÇAMAĞI: SELANİK VE KAVALA


Kısa tatiller, küçük kaçamaklar hangimize iyi gelmez ki… 1-2 günlük tatille bile kendimizi yenileme şansı bulabiliriz. Eğer siz de böyle bir yerlere kaçmak isterseniz, size hafta sonu yapacağınız muhteşem bir tatil rotası veriyoruz: Selanik ve Kavala
Komşumuz Yunanistan, bize en yakın tatil destinasyonlarının başında geliyor. İstanbul’a yakın bir mesafede bulunan Selanik ve Kavala hafta sonu ziyaret edebileceğiniz iki güzel şehir. İsterseniz deniz, kum ve güneş üçlemesinin tadını çıkarabilir, isterseniz de tarihi ve kültürel bir gezi yapabilirsiniz. Ne olursa olsun hafta sonu döndüğünüzde güzel anılar biriktirmiş olacağınızdan şüpheniz olmasın. Şimdi bu iki şehri biraz yakından tanıyalım…


İZMİR’İN İKİZ KARDEŞİ SELANİK

Selanik, gençlerle dolu ve cıvıl cıvıl bir şehir. İzmir’deki Kordon’a benzeyen bir sahili bulunuyor. Sahilindeki kafeler her daim doludur. Denize karşı olan kafelerde Yunanlılar gibi espresso freddo içebilirsiniz. Yeme içmeyi ve eğlenmeyi seven bir halk var Selanik’te… Gece kulüpleri, tavernalar, kafe ve restoranlar her zaman canlıdır. İnsanları da çok sıcak ve samimidir. Kızlarına da ayrı bir parantez açmak gerek. Kadınlar son derece bakımlı ve iyi giyiniyorlar. Gündüz giyindikleri kıyafetlerle sanki özel bir geceye gidiyorlarmış gibi bir hisse kapılabilirsiniz.



Selanik’e gittiğinizde mutlaka tavernalara da uğrayın. İstanbullular bilir burası bir bakıma nevizade gibi. Deniz mahsullerinin bol olduğu yerlerde mezelere de bayılacaksınız. Öğleden itibaren geceye kadar buralarda yiyip içebilirsiniz. Bu arada Yunanistan’da bir yere oturduğunuzda siparişten önce hemen bir şişe su ikram edilir.

SELANİK’İN SİMGESİ BEYAZ KULE




Selanik görülecek yerlere baktığımızda; kordonun sonunda yer alan “Beyaz Kule” görmeden dönmeyeceğiniz yerlerin başında geliyor. Burası Selanik’in simgesi haline gelmiş. Kulenin tarihi 15. yüzyıla kadar dayanıyor. Bir zamanlar hapishane olarak da kullanılan kule, aynı zamanda “Kanlı Kule” adıyla da biliniyormuş. Osmanlı’nın hakimiyetinin sona ermesinin ardından kule beyaza boyanır ve adı da “Beyaz Kule” olarak kalır.

YUNANİSTAN’IN EN BÜYÜK KİLİSESİ




Selanik, Yunanistan’ın en önemli yapılarından birine ev sahipliği yapıyor. Aziz Dimitrios Kilisesi, ülkenin en büyük kilisesi olup 7. yüzyıldan beri hizmet veriyor. Osmanlı döneminde cami olarak kullanılsa da sonrasında tekrar kiliseye çevrilmiş. Kilisenin içinde 2 farklı mimariyi de görebiliyorsunuz. O dönemden kalma mozaikler ve tarihi eserler hala orijinal haliyle günümüze kadar ulaşmış.

ATATÜRK’ÜN EVİ



Selanik’te görülmesi gereken ve belki de bizi en çok ilgilendiren yer de Atamızın evi… Onun doğduğu ve 6 yaşına kadar günlerini geçirdiği ev Atatürk Müzesi olarak ziyaret edilebiliyor. Türkiye başkonsolosluğu ile yanyana olan evin dışındaki dükkanlardan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

TEPEYE KURULMUŞ BİR YUNAN ŞEHRİ: KAVALA

Selanik’in ardından rotanızı Kavala’ya çevirin. Burası, Selanik kadar büyük olmasa da çok sevimli bir şehir. Uzunca bir sahili var. Kıyı şeridi tipik Ege gibi yolları olan, sarp kayalıkların üzerine kondurulmuş şirin evleri bulunan bir yer Kavala… Sahilindeki balık restoranlarındaki kalamar ve ahtapotun tadını ise unutamayacaksınız.



Kavala deyince akıllara ilk olarak Kavalalı Mehmet Ali Paşa gelmesi normal. Ancak Yunanlılar onu bizden daha çok seviyor. Çünkü Osmanlı’ya ilk baş kaldıran isim Mehmet Ali Paşa… Kavala doğumlu Mehmet Ali Paşa Yunanlıların heykelini yaptığı ilk Müslüman olarak da kayıtlara geçmiş. Limandan yukarı dik ve dar sokaklardan tepeye tırmandığınızda Mehmet Ali Paşa Külliyesi’ni göreceksiniz. Hatta sonradan kiliseye çevrilen külliyeye giderken Kavalalı Mehmet Ali Paşa sokağından geçiyorsunuz. Hemen yanındaki alandan Kavala’yı kuşbakışı seyredebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder