2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Hindistan’dan Bu Yemekleri Tatmadan Dönmeyin

Hindistan’dan Bu Yemekleri Tatmadan Dönmeyin
Mistik yaşamı ve sıra dışı kültürüyle tüm dünyanın ilgisi çeken Hindistan’ın aslında bir baharat cenneti olduğunu bilen bilir. Öyle ki, bin bir çeşit baharatın yemeklerde kullanılma oranı, bölgeye seyahat eden herkesi bu yemekleri tatma konusunda biraz endişelendiriyor. Tüm bu endişelere rağmen hemen her yöresel lezzeti tadan gezginlerin Hindistan mutfağına dair düşünceleri de bir anda değişiveriyor.
Gidip tadına bakan herkesin belleğinde ciddi izler bırakmayı başarabilen yöresel Hindistan yemeklerini sizler için araştırdık. İşte baharat cenneti Hindistan’ın en iyileri;
Chapati: Türk mutfağında olduğu gibi Hindistan mutfağında da ekmek oldukça önemli. Chapati adı verilen el yapımı tandır ekmekleri Hindistan’ın bol baharatlı yemekleriyle müthiş bir birliktelik oluşturuyor. Odun ve tezek ateşiyle ısıtılan sacın üstünde pişirilen bu ekmek tek başına da keyifle tüketilebildiği için olsa gerek Hindistan’da en çok rağbet gören ekmek olma özelliğini taşıyor. Büyük kentlerde “Chapati” adı verilen bu ekmeği küçük köy yerlerinde “Roti” ismiyle de bulabilirsiniz.
chapati
Shorba: Adından da anlaşılacağı üzere Hindistan’da tüketilen çorbaların tamamını kapsıyor. Sıcak havadan olsa gerek Türk misafirler pek yanaşmasa da, Hindular shorbayı oldukça sık tüketiyor. Özellikle domates ile yapılanı kesinlikle denemeye değer.
Dal: Hindistan mutfağında mercimek yemeklerinin tamamına “Dal” adı veriliyor. Mercimek Hindistan mutfağında bizdeki gibi tek tür bir yemek değil. Yüzlerce baharatın çeşitli varyasyonlarıyla yapılan 7-8 mercimek çeşidi bulunuyor.
Palak Paneer: Sebze ağırlıklı beslenen Hinduların en ünlü yemeklerinden biri “Palak”. Yani Ispanak. Tortu haline getirilmiş Palak bir köy peyniri olan Paneer ile birleşince muhteşem bir Hindu yemeği ortaya çıkıyor. Biraz farklı olan görüntüsü sakın sizi yanıltmasın. Yüzlerce çeşit baharat tarafından kutsanmış olan bu lezzet hayatınız boyunca yediğiniz sayılı tatlardan biri olacaktır. Bu yemeğe bazen mısırın da eklendiğini belirtmekte fayda var.
palak_paneer
Aunda: Aunda, yumurtadan harikalar yaratılabileceğinin en somut örneği. Haşlandıktan sonra köri sosu ile birlikte tereyağında kızartılan yumurtlar daha sonra taze sebzeler ile birlikte tekrar kısa bir pişirme işleminden geçiriliyor. Sonuç mu? Parmaklarınızı yiyorsunuz!
Chicken tikka curry: Bu kadar sebze ağırlıklı yemekten sonra ille de et yemek istiyorum diyorsanız chicken tikka curry ile ortayı bulabilirsiniz. Körü sosu ile harmanlanmış tavuk parçalarının şiş ile pişirildikten sonra servis edilmiş haline chicken tikka curry deniyor. Bu yemeğin daha bol baharat ile yapılmış akışkan soslu hali de oldukça leziz.
Kulfi: Bu kadar baharatlı yemeğin üzerine biraz ağzımız tatlansın dediğinizi duyar gibiyiz. Taze inek ve koyun sütünden yapılmış kulfiler size çocukluğunuzda yediğiniz doğal dondurmaları hatırlatacaktır. Kesme dondurma gibi sert ve muhallebi kıvamında yumuşak olarak servis edilebilen kulfiler, Hindistan ziyaretinizin en unutulmaz parçası olabilir.
Masala Tea: Süt ve kakule ile yapılan Masala Çayı Hindistan ziyareti boyunca çok sık karşılaşacağınız lezzetlerden biri. Ünü kendini aştığı için ünlü kahve mağazalarında da bulunabilen bu çay mutlaka ama mutlaka yerinde denenmeli. Sokak satıcıları tarafından yapılanları çok göze hitap etmese de, temiz olduğunu düşündüğünüz birçok restoranda bu çayı deneyebilirsiniz.
Gulab Jamun: Gulab jamun, görünüm olarak bizdeki kemal paşa tatlısının çap olarak biraz daha geniş ve büyüğü. Tabi ki içerik bizdekinden faklı. En büyük fark da tahmin edileceği üzere kullanılan baharatlar. Mutlaka ılık tüketilmesi gereken bu tatlının turistler tarafından en çok beğenilen tatlı olduğu iddia ediliyor.
Gulab_jabun




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder