Ağır bir bavul stresli bir yolculuk yapmanıza neden olabilir ve daha hava alanında tatile çıktığınıza pişman olmaya yetebilir. Ama hafif bir bavul hem hava alanı terminallerinde hem de seyahatinizin devamında çok yardımcı olabilir. Ayrıca pek çok hava yolunun kilo ve boyut kısıtlamaları gereği hafif bagaj kullanmayı gerektirir. Aşağıdaki ipuçları bu kısıtlamaları karşılayacak ve kolay bir seyahat geçirmenizi sağlayacak mükemmel hafif bagaj bulmanıza yardımcı olacak.
Öncelikle seyahat amacını belirlemek lazım. Nasıl bir seyahate çıkıyorsunuz? İş gezisi ise ütülü kumaş pantolonlar ve gömlekler için başka valiz, sevgilinizle dalış için Hurgada’ya gidiyorsanız başka valiz almanız gerekiyor. Evde fazla valiz kalabalığı yaratacaktır bir tane küçük boy, kabine girecek sağlam bir valiz ile ailecek gidilecek seyahatler için bir tane büyük boy valiz yeterlidir. Yalnız unutmayın 32 kilodan fazla bagajları hava yolları işçi sağlığı ilkeleri gereği taşımıyorlar. Her şeyi aynı valize koymak bazen iyi bir fikir gibi gelse de eğer taşıyacağınız çok eşyanız varsa muhakkak en az 2 parçaya ayırın. Ek olarak parçaları sökülüp, sırt çantası, el çantası olabilen hafif çerçeveli bir sırt çantası da şart bence. Ayrıca valizinizin fonksiyonelliği ve sağlamlığı kadar şık olması da önemli. Her ne kadar biz bunu çok önemsiz bulsak da pek çok toplumda çantalar ve valizler statünüzü gösteren birer simge olarak kabul ediliyor.
Şimdi gelelim ne nedir? Neden lazımdır?
Hafif bavul Tanımı:
Öncelikle, hafif bavul adı kazanmak için tartıda ne görmek lazım? Küçük boy, 50-55 cm’lık boş bir valizin hafif olarak dikkate alınması için 2,5 kg altında olması gerekir. Orta boy bir valiz ise biraz daha ağırlığı göze almak demek ama çok da değil 3,5 kilo ve altı hafif demektir. Büyük boy için ise 4-4,5 kilo üst sınır olmalı. Satıcılara çok aldırmayın, onlara göre 7 kiloluk bir bavul bile dünyanın en hafif bavulu olabilir.
Tipi belirleyin. Sert veya yumuşak mı?:
Yumuşak valizler hafiflikleri için tercih edilebilir ama havaalanlarında atılıp tutulmalara karşı içindekileri kırılmadan size ulaştırma niyetli bir bavulda genelde sert bir malzeme ile kaplı olanlardır. Sert bavullarda malzeme olarak ABS veya polikarbonat türü alaşımların birini seçin. Dayanıklı, rip-stop naylon gibi kumaşlar ya Cordura gibi kalın örgü kumaşlardan yapılmış bavul yumuşaklar için tercihiniz olabilir. Tabi kumaşın temizleme özelliklerine ve su geçirmezliğine dikkat etmek lazım.
Hafif çerçeveleri arayın: Bavulların türlerinden ziyade taşıma çerçeveleri çok önemlidir. Aslında kumaştan ya da kaplamadan ziyade ağırlığı yapan bu çerçevedir. Kolay taşınmasını ve dengeyi sağlayan gene çerçevedir.. Alüminyum, fiberglas veya grafit gibi hafif malzemelerden yapılmış olanları tercih etmeye çalışın. Çerçeve esnek olmalıdır. Bu özellik darbelerde kırılmamasını sağlar. Teleskopik tutma kolları zaten tartışmasız olması gereken. Hele benim gibi uzun boyluysanız hafiflik kadar önemli bir unsur. Yoksa seyahatiniz bel ağrısıyla anacağınız bir seyahat olur.
4 tekerlek mi? 2 mi?
4 tekerlekliler tek elle çok daha iyi kontrol edilebilir. Kullanıcılarına en kalabalık ortamlarda ve dar alanlarda hareket özgürlüğü sağlıyor. Ama 360 derece dönen sağlam bir 2 tekerlekte yeterli olabilir. 2 tekerliler de sorun denge ile ilgili olabiliyor. Eğer ağırlık dengeli yerleştirilmemişse öne doğru devrilme şansı daha fazla. 4 tekerliler bu açıdan da başarılı.
Muhakkak olsunlar
Hava alanında valiz beklerken herkesin dikkatini çekmiştir valizlerin çoğu koyu renk. Bazen isim etiketini görmeden hangisinin bizim olduğunu anlayamayız. Siyah harici parlak bir renk olsun mümkünse. Üstelik renkliler bazen koyu renklilerden daha ucuz oluyor. Kalabalık bir aileyseniz muhakkak üst üste koyup taşıyabileceğiniz bir set olsun. İllaki birkaç gözü olsun ki ne nerede bilin. Hacmini genişleten fermuarı olsun. İsim ve adres yazabileceğiniz bir etiketi olsun. Güvenlik için sağlam bir kilidi olsun. Yoksa da siz bir tane edinin. Muhakkak garantisi olsun. Eşyaları organize edebileceğiniz küçük bölmeleri ve cepleri olsun. Kumaşı su geçirmez olsun
Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85 Faks : 0 224 225 43 53 e-mail : info@perisos.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder