2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İLGİNÇ BİR LONDRA TURU İÇİN GÖRMENİZ GEREKEN 7 YER

londra-genel
Seyahat edenlerin anlattıkları hikayeler her zaman ilgi çekici olmuştur. Bu nedenle seyahatten dönen kişilere ‘’yediğin içtiğin senin olsun, bize gördüklerini anlat’’ deriz. Seyahat etmenin en güzel taraflarından bir tanesidir hikayeler biriktirmek.
Gittiğiniz şehirlerde herkes tarafından pek bilinmeyen ilginç hikayelere sahip olan yerleri ziyaret ederek seyahatinizi yıllarca unutulmayacak bir hale getirebilirsiniz. Londra turunuzdan çevrenizdeki insanlara anlatmaktan usanmayacağız birbirinden ilginç hikayelerle geri dönmek istiyorsanız buraları görmeden geri dönmeyin!

SOKAK LAMBALARI

Londra’nın bazı caddelerinde yer alan sokak lambalarının kanalizasyon gazları sayesinde ışık verdiğini biliyor muydunuz? Yerin altında biriken metan gazı sıkışmasını ve zaman zaman yayılan kanalizasyon kokularını önlemek için başvurulan bu yöntem sayesinde aynı zamanda tasarruf sağlanıyor.
soskak-lambalari

SAVAŞIN İZLERİ

Zeplinler ilk kez bir savaş aracı olarak birinci dünya savaşı sırasında Almanlar tarafından kullanılmıştır. Alman zeplinleri dört yıl boyunca Londra’yı bombardıman altında tutmuş ve binlerce insan yaşamını yitirmiştir. Zeplinden atılan bombaların izleri ise bugün hala Smithfield bölgesindeki bazı binalarda görülebilmektedir.
savasin - izleri

SU POMPASI

1854 yılında Londra’da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan kolera salgını baş gösterir. Salgının kaynağını araştıran Dr. John Snow, ölüm vakalarının gerçekleştiği evleri Londra haritası üzerinde işaretler. Yaptığı incelemede ölümlerin bir su tulumbası çevresinde kümelendiğini görür ve tulumbanın kolunu iptal ederek salgının yayılmasını önler. Hastalık saçan bu tulumba Soho bölgesi Broad sokağı köşesinde hala görülebilir.
su-pompasi

NAZİ ANITI

Londra’da bir Nazi anıtı bulunduğunu biliyor muydunuz? Westminster bölgesinde Carlton House Terrace 9 yakınlarında bulunan bir köpek mezarı İngiltere’nin tek Nazi anıtıdır. 1932-1936 yılları arasında Londra’da görev yapan Alman Büyükelçisi Leopold von Hoesch’in sahibi olduğu Giro isimli bu köpek elektrik çarpması sonucu 1934 yılında ölmüş ve büyükelçi tarafından bugünkü bulunduğu yere gömülmüştür. Mezar taşının üzerinde ‘’Giro. Hoesch’in sadık arkadaşı..’’ yazmaktadır.
nazi-aniti-londra

PALYAÇO MEZARLIĞI

Dünyanın ilk palyaçosunun Joseph Grimaldi olduğunu ve mezarının Londra’da bulunduğunu biliyor muydunuz? Ünlü pandomim sanatçısı Grimaldi modern anlamda bütün palyaçoların babası olarak biliniyor. Yüz boyasını ve büyük palyaço ayakkabılarını ilk olarak kullanan sanatçının mezarı Kings Cross bölgesinde bir park alanı içerisinde ziyaret edilebilir.
joseph-grimaldi-mezarlik

KÖPEK HEYKELİ

1902’te Londra’da bir tıp fakültesinde yürütülen deneylerde terrier cinsi bir köpeğe canlı kesim uygulanır. Canlı kesim karşıtı öğrenciler bu durumu protesto ederler ve Battersea kasabasında kötü muameleye maruz bırakılan köpeklere ve deney hayvanlarına dikkat çekmek için bir köpek heykeli dikerler. Heykeli protesto eden canlı kesim taraftarları ise heykele yönelik çeşitli saldırılar düzenlemeye başlamışlardır. Olayların tırmanmasının ardından binlerce öğrenci Trafalgar Meydanı’nda karşı karşıya gelir ve grupların birbirine saldırması sonucu birçok kişi yaralanır. Yerel yönetim ise olayları yatıştırmak için 1910 yılında heykelin kaldırılmasına karar verir.
1985 yılında ise Battersea Parkı’na hayvan haklarına dikkat çekmek ve olayların başlamasına neden olan terrier cinsi köpeğe ithaf olmak üzere yeni bir köpek heykeli dikilmiştir.
kopek-heykeli

GİZEMLİ BURUNLAR

Londra’nın çeşitli duvarlarında sanatsal burun montajlarının bulunduğunu biliyor muydunuz? 1997 yılında sanatçı Rick Buckley tarafından binaların duvarlarına monte edilen burunlar başlangıçta 35 taneydi. Bugün ise 7 tanesi varlığını koruyan gizemli burunların en dikkat çekici olanı Admiralty Kemeri üzerinde bulunur.
Burunların VII. Edward’ın büyük bir buruna sahip olmasına gönderme yapıldığını söyleyenler olduğu gibi Waterloo Savaşı’nı burun farkıyla kazandıklarını söyleyen Wellington Dükü’ne ithaf edildiği de söylenmektedir. Ayrıca, sanatçı Rick Buckley’in muhalif kişiliğinden dolayı burunların big brother toplumuna verilmek istenen ‘’burnumuzun dibindeler’’ mesajı olduğunu söyleyenler de bulunmaktadır.
gizemli-burunlar



Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder