2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

LONDRA HAKKINDA EKSİK BİLİNENLER

londra_hakkinda
Londra, yılda 26 milyonun üzerinde turist çeken dünyanın en popüler seyahat noktalarından bir tanesi. Londra ve İngilizler hakkında söylene söylene klişe haline gelmiş bazı şeyler seyahat planlarımıza Londra’yı dahil etmek için engel teşkil etmese de bazı eksik ve yanlış bilgilere neden olabiliyor.
Buyrun Londra ve İngilizler hakkında söylene gelen bu klişe bilgilere daha yakından bakalım;

LONDRA SOĞUK VE YAĞIŞLI!

Evet Londra’nın havası kasvetli olabilir. Ama Londra’nın hava durumunun tüm gerçeği yağmur, kar ve fırtınadan ibaret değil. Şehrin fazla sıcak havalara sahip olmadığı doğru. Sıcak havalardan bunaldığımızda özlediğimiz bir hava durumuna sahip olduğunu söyleyebiliriz. Elbette yanınızda mevsimlik bir ceket bulundurmanızda fayda var fakat bu durum yaz aylarında Hyde Park’ta oturduğunuzda güneş yüzü görmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

HAVASI GİBİ İNSANLARI DA SOĞUK!

Evet İngilizlerin Akdeniz halkları kadar sıcakkanlı insanlar oldukları söylenemez. Bu inanışın yaygınlaşmasında ülkemizde teknik direktörlük yapmış Gordon Milne’in büyük payı olduğunu söyleyebiliriz. Evet otobüste yanlarına oturduğunuzda siz sohbete başlamadan size memleketinizi soracak kadar sıcakkanlı olmayabilirler ancak Londra seyahatiniz sırasında ayaküstü sohbet etmek istediğinizde, yardıma ihtiyacınız olduğu anlarda size sırt çevirecek kadar da soğukkanlı değiller.

İNGİLİZLER HEP ÇAY İÇER!

Londra’da çay haricinde başka içecek bulamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evet çayın İngiliz kültüründe önemli bir yeri olduğu doğru ancak bu durum Londra’da dünyaca ünlü kahve dükkanı zincirlerinin olmadığı anlamına gelmiyor.
london_telephone

GIDALAR ÇOK KÖTÜ!

Evet İngiliz mutfak kültürünün gerek bizim ülkemiz gerekse diğer dünya ülkelerin mutfakları kadar zengin olmadığı doğru olabilir. Fakat bu durum Londra’da Tayland, Hint ve diğer ülke mutfaklarından zengin örnekler sunan restoranların, Pret A Manger, Wagamama, Whole Foods gibi hızlı ve sağlıklı yiyecekler bulabileceğiniz yerlerin ve açık hava sebze ve meyve pazarlarının olmadığı anlamına gelmiyor.

LONDRA ÇOK PAHALI!

Evet Londra pahalı bir şehir ama tıpkı New York, Berlin gibi dünyanın diğer büyük şehirleri kadar. Birçok büyükşehirde olduğu gibi müzeler haftanın belirli günleri ücretsiz ya da indirimli. Şehir içi ulaşım için taksileri kullanmak zorunda değilsiniz, Londra’nın meşhur otobüsleri şehrin hemen her bölgesinde hizmet veriyor. İhtiyacınız olan tek şey 2 sterlin ödeyerek alacağınız bir otobüs bileti.




Telefon : 0 224 225 43 43



 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder