2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ADALAR ÜLKESİ ENDONEZYA’NIN İNCİSİ CAVA ADASI

endonezya
Endonezya! Dördü büyük, diğerleri küçük birçok ada üzerine kurulmuş toplamda tam 17.508 adaya sahip bir adalar ülkesi.
Endonezya adaları, Asya kıtasının güneydoğu kanadı ile Hindistan ve Avustralya kara parçaları arasında yer alıyor. Bu adaların en büyüklerinden biri ise Cava Adası.
Cava Adası Endonezya’nın politik ve ekonomik hayatına yön veriyor.
Volkanik olaylar sonucunda oluşan Cava Adası’nın doğusundan batısına sıradağlar şeklinde volkanik dağlar uzanıyor. Çeşitli kültürlere ve dini inanışlara sahip insanların bir arada yaşadığı adanın çoğunluğunu Müslüman halk oluşturuyor.
Adada üç dil konuşuluyor. Halkın çoğunluğunun konuştuğu dil ise Cava dili. Bir zamanlar güçlü Hindu-Budist imparatorluklarının, İslam Emirlikleri’nin ve Hollanda kolonisinin merkezi olan Cava Adası, şimdi Endonezya’nın politik ve ekonomik hayatına yön veren yerleşim birimlerinden biri ve dünyanın en kalabalık adası ünvanına sahip. Başkent Cakarta da bu adada bulunuyor.

CAKARTA – CAVA ADASI

Endonezya’nın başkenti Cakarta size tüm ülkenin aynasını tutacak. Cakarta ismi Sanskritçe; “Jayakarta” kelimesinden geliyor; “muzafferiyet” ve “zafer” anlamında… Şehri gördüğünüzde ismiyle aslında ne kadar uyumlu olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Şehir 4. yüzyıldan bu yana Endonezya için önemli bir yere sahip; kent, o yıllarda hüküm süren Sunda Krallığı’nın önemli bir ticaret limanı imiş. II. Dünya Savaşı’ndan sonra Endonezya’nın bağımsızlığıyla birlikte ülkenin yeni başkenti olmuş. Cava adasının kuzeybatısına konumlanmış Cakarta, hem Endonezya’nın hem de Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehri aynı zamanda…
Bu şehir size Endonezya kültürü ile ilgili en önemli ipuçlarını verecek ve ülkenin diğer bölgelerinde de bu özelliklere rastlayacaksınız. Zenginliğin ve fakirliğin iç içe olduğu ülkede Cakarta sokakları size şaşırtıcı kareler sunacak. Sokaklarda adım başı yemek satan tezgahlara ve restoranlara rastlayacaksınız. Endonezya halkı dışarıda yemek yemeye bir hayli düşkün. Evde yemek yemektense dışarıda yemek yemeyi tercih ediyorlar. Kozmopolit bir kültüre sahip olan şehirde; Ulusal Anıt, İstiklal Camii ve Kraliyet Sarayı gibi yapıtları ve Taman Safari Parkı’nı mutlaka ziyaret edin.
jakarta

YOGYAKARTA – CAVA ADASI

Ülkenin en önemli kültür ve sanat şehri Yogyakarta “Üniversite Şehri” olarak da anılıyor. Endonezya dendiğinde akla ilk gelen yer Bali. Bali, en fazla turist çeken bölgelerden biri; ancak Yogyakarta’nın da Bali’den hiç aşağı kalır yanı yok. Biri popüler sörf cenneti olarak anılırken diğeri ruhani turizmin başkenti kabul ediliyor. İkisi de ülkenin en çok turist çeken bölgeleri. Yogyakarta’ya Cakarta’dan yaklaşık 1 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşmak mümkün.
Hele bir de uçakta uyuklamak yerine etrafı izlemek isterseniz, Endonezya’nın en ünlü yanardağı Merapi’yi tepesinden dumanlar tüterken görme şansına sahip olabilirsiniz. Yogyakarta’nın en çok turist kalabalığına ev sahipliği yapan yerlerinden biri Merapi Dağı. Bu dağ aynı zamanda Cava Adası’ndaki en genç ve aktif volkan…
Endonezya orta Cava bölgesinde yer alan şehir Yogyakarta’nın hiç kuşkusuz en önemli özelliği, kültür ve sanatla iç içe olması. Bu şehir için Cava kültürünü en iyi yansıtan yer de denilebilir. Şehrin her köşesinde bale, kukla ve tiyatro gösterilerine rastlayacaksınız. Kültürel aktivitelere önem veren şehir aynı zamanda bünyesinde barındırdığı eğitim kurumlarından dolayı “Üniversite şehri” olarak da anılıyor. 1945 – 1949 yılları arasında gerçekleşen Endonezya Ulusal Devrimi’nin de başkenti aynı zamanda.
yogyakarta

BOROBUDUR TAPINAĞI – CAVA ADASI

Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerin başında ilk sırayı çeken dünyanın en büyük Budist tapınağını mutlaka ziyaret edin.
Belki bugüne kadar pek çok tapınağı ziyaret etme şansınız olmuştur; ancak Borobudur Tapınağı’nı görmediyseniz, en iyisini görmüş sayılmazsınız. Tapınağın dini önemi büyük, aynı zamanda ülkenin neredeyse en büyük gurur kaynağı; çünkü yüz binlerce kişi sadece bu tapınağı görebilmek için Endonezya’ya geliyor. Ünlü tapınak, 200 yıl önce bulunduğunda şaşkınlıkla karşılanmış. Bu tapınağın üzerindeki yüzlerce kabartmada Buda’nın hayatı anlatılıyor.
Borobudur, 1997’de UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınan Güneydoğu Asya’daki en eski anıt. Ayrıca güney yarımküredeki eski dönemlerden kalma en büyük anıtsal yapı ve dünyanın en büyük Budist tapınağı olma özelliğini taşıyor.
Yapı, M.S. 775-842 yılları arasında Cava Adası’nda hüküm süren Sanjaya ve Sailendra hanedanları tarafından inşa ettirildi. Tamamlanmasının ardından, 856’da Hindu işgalinden sonra terk terk edildi. Yapılan araştırmalara göre; 10. yüzyılda üzeri volkanik küllerle, bitki örtüsü ile kaplanmaya başladı ve tamamen unutuldu.
1814 yılında bir İngiliz tarafından keşfedildi. 1855’te başlayan temizleme ve restorasyon çalışmaları neredeyse 100 yıl sürüdü ve 1973’te 27 ülke, çeşitli sivil kuruluşlar ve UNESCO’nun desteklediği 10 yıl sürecek bir restorasyon projesi başlatıldı. Tapınağın dört ana yönde dört ana girişi olduğunu ve dokuz katlı olduğu biliniyor.
borobudur-tapinagi

SURABAYA – CAVA ADASI

Doğu Cava’nın başkenti olarak bilinen kent, Endonezya’nın 2. büyük kenti ve 6 milyon kişiyi içinde barındırıyor.
Şehir 1293 yılında Çin askerlerine karşı verilen mücadele sonucunda kurulmuş ve önemli bir liman kenti olmayı başarmış. Bu şehir size Cakarta gibi Endonezya’nın şehirleşmiş ve yenilenmiş yüzünü sunacak.
Kentin ağaçlarla bezenmiş sokakları, yenilenmiş kaldırımları ve diğer turistik noktalara gidebileceğiniz ulaşım seçenekleri var. Başkentte olduğu gibi burada da farklı otel seçenekleri, farklı yiyecek tezgahları ve restoranlarıyla, güler yüzlü Endonezya insanları karşılayacak sizi. Şehir Mount Bromo ve Bali’ye gitmek isteyenler için de bir geçiş yolu aynı zamanda.
Bu iki turistik bölgeye gitme niyetiniz varsa Surabaya’yı da gezi planınızın içine alabilirsiniz. Yıl boyunca şehirdeki hava sıcaklıklarında büyük değişikler olmuyor. Sıcaklıkları gündüz 32 – 34 derece civarında seyrederken, geceleri 32 – 34 dereceyi buluyor. Bu şehri ziyaret etmeden önce yanınıza ince kıyafetler almanızda yarar var; ancak aniden bastıran yağmurlara da hazırlıklı olun.
surabaya




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder