2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

HAYATINIZI DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISINIZ?


farkli_tatil
1960’lı yıllar geride kalmış olabilir ama bu ruhunun sona erdiğini söylemek çok mümkün değil. Bu yıllara damgasını vuran hippi akımı hala dünyanın birçok yerinde varlığını sürdürüyor. Öyle ki, sevgi, barış ve kuralsız eğlence gibi mottolarla bir araya gelen bu insanların, dünyanın önemli yerlerinde kendilerine özel buluşma yerleri var. Buluşma yerleri deyince aklınıza bir mekân ya da sokak eğlencesi gelmesin, dev kasabalardan, büyük tatil merkezlerinden bahsediyoruz. İşte her yıl milyonlarca turist ağırlayan dünyanın en ünlü hippi kentleri:

CHIRISTIANIA, DANİMARKA

Danimarka’nın Kopenhag kentinde yıllar önce hippiler tarafından işgal edilmiş oldukça büyük bir bölge Chiristiania. Özgür ruhlu bireylerlerin farklı yaşam tarzlarını tutkuyla birleştirdikleri bir komün olarak varlığını sürdüren bu bölgenin kendine ait yasaları, kendine ait bayrağı, kendine ait bir futbol takımı ve kendi tarzına uygun evleri, sokakları, kütüphaneleri var. Hippi kasabası deyince aklınıza beş parasız insan topluluğu gelmesin. Burada yaşayan insanlar vatandaşlık vergilerinin yanı sıra bölgenin bağımsızlığı için her yıl yüklü bir vergiyi Danimarka hükümetine ödüyor.
Christiania

GOA, HİNDİSTAN

Hindistan’ın mükemmel plajlarıyla bilinen Goa eyaleti aynı zamanda çok istenmesine karşın 5 yıldızlı otellerin inşa edilemediği bir tatil bölgesi. Zira 1960’lı yıllardan beri milyonlarca insanın tatilini geçirmek için geldiği bu eyalette yaygın konaklama biçimi kamp. Biraz lükse düşkünseniz, çatılarında maymunların gezdiği ucuz pansiyonlarda alternatifleriniz arasında yer alıyor. Klasik deniz, kum, güneş değil de felsefesi olan bir tatil arıyorsanız zamanında dev şirketlerin Ceo’su olarak görev yaparken şimdilerde rasta saçları ve uzamış sakallarıyla birer Goa sakini olan bireyler ayarlarınızla oynamak için hazır bekliyor.
Goa

KATMANDU, NEPAL

Kaf dağının ardındaki şehir şeklinde anılan ve adına dünyaca ünlü şarkılar yazılan bu yerin sihri, adım atanın bir daha dönemiyor olmasında gizli. Görkemli tapınakları, tütsü kokan sokakları, el yapımı tanrıları ve insanın içini titreten dini ritüellerinin yanında doğanın hakimi olan Everest Dağı, heybetini değil şefkatini gösteriyor insanlara. Bilgisayar ve cep telefonu kullanmanın hatta para kazanmak için çalışmak fikrinin bir çeşit psikolojik buhran sayıldığı bu coğrafyada kesinlikle farklı bir gezegende olduğunuzu hissedebilirsiniz. Eğer bir gün yolunuz Nepal’in bu mistik başkentine düşerse, sakın kuralları öğrenmek için çabalamayın. Zira kural kalbinizin derinliklerinde hissettiklerinizin tümü.
Katmandu_Nepal




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder