2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNİN EN POPÜLER ŞEHRİ DUBAİ



Dünya haritalarına son yıllarda altın renklerle çizilen Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en popüler şehri. Bazıları için çölün üzerindeki turizm ve spor merkezi, bazıları için ise Orta Doğu’nun Venedik’i. Dubai gezilecek  listenizin ilk sırasında şehrin simgesi olan 7 yıldızlı Burj Al Araboteli yer alıyor. Dolgu üzerine inşa edilen otel, sahip olduğu mimariden dolayı “Yelken Otel” olarak da biliniyor. Otelin en üst kısmında yer alan helikopter pisti, tenis kortu olarak da ünlü raketlerce kullanılmış. Otelin içine girmeyecek bile olsanız Jumeirah Plajı’ndan oteli seyredin ve bol bol fotoğraf çekin.
Burj Khalifa, yalnızca Dubai’nin değil aynı zamanda dünyanın da en önemli yapılarından biri. Toplam 828 m uzunluktaki bina, şu an dünyanın en yüksek binası unvanına sahip.
Dubai’nin en güzel yerlerinden biri olan Madinat Jumeirah, şehrin simge yapısı Burj Al Arab’ın hemen yanında yer alıyor. Burası şehrin eski yerleşim yeri olan Bastakiya’nın rüzgar kulesi evlerinden ilham alınarak inşa edilmiş güzel bir çarşı. Başta turistik hediyelikler olmak üzere çeşitli antika eşyaları, el yapımı ürünleri çarşı genelinde bulabilirsiniz. Çarşısının sahile bakan bölümünde birbirinden güzel restoran ve kafeler yer alıyor.
Dubai listenizde bir çok olağanüstü proje yer alıyor. Bunlardan en büyük olanı ise Palmiye Adaları adı verilen proje. Toplam 3 adadan oluşan Palmiye Adaları’ndan biri olan Palm Jumeirah Adası, Dubai kıyı şeridinde, denizin doldurulması ile oluşturulmuş bir kara parçası. Atlantis Hotel başta olmak üzere 30’a yakın işletmeyi kapsayan Palm Jumeirah, uzaydan bile görülebilen olağanüstü bir proje. Ada üzerindeki evlerden birine sahip olmak Araplar ve ünlüler için bir zenginlik ve prestij göstergesi. 
Dubai özellikle yaz aylarında aşırı sıcak bir yer. Bu yüzden Dubai listeniz genellikle hep kapalı mekanlardan oluşuyor. Eğer akşam saatlerinde yani hava bir nebze serinlediğinde yürüyüş de yapabileceğiniz Dubai Marina’yı tercih edebilirsiniz. Palmiye Adası’nın biraz ilerisinde yer alan gökdelenler sizi adeta Manhattan’da geziyor gibi hissettirecek. Dünyanın uzun burgulu gökdeleni de bu bölgede yer alıyor. Buradaki sahilde dev bir açık hava sineması var. Bölgede yürüyüş ve alışveriş yapabilir, güzel restoranlarda da yemek yiyebilirsiniz.
Dubai’nin en güzel camilerinden olan Jumeirah Camii, 1975 ile 1978 yılları arasında Fatimi tarzında inşa edilmiş. Dubai’nin en çok fotoğraflanan yapılarından olan camidir.
Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’nin hemen yanında yer alan The Dubai Fountain, dünyanın ses ve müzik gösterisinin yapıldığı en büyük çeşmesi. Las Vegas’ın ünlü Bellagio Hotel çeşmesine benzeyen yerde her yarım saatte bir müzik, ses ve ışık gösterisi yapılıyor. Gösteri yalnızca birkaç dakika sürse de fırsatınız varsa mutlaka izleyin. 
Dubai’nin simgelerinden biri olan Palmiye Adası’nda yer alan Atlantis Hotel, şehrin en prestijli otellerinden. Adanın en uç noktasında yer alan Atlantis Hotel, sahip olduğu mimarisi ve olanakları ile güzel bir tesis. Otel içinde Aquaventure Waterpark adında ünlü bir su parkı bulunuyor. Eğer gezi içinde yeterli vaktiniz varsa bir gününüzü bu parka ayırabilirsiniz. Sadece oteli görmek için belki bölgeye gitmek gereksiz olabilir ama Palmiye Adası’nı gezerken otele dışarıdan göz atabilirsiniz.
21. yüzyıla gösterişli ve görkemli mimarisi ile damga vuran, alışveriş ve lüks kavramlarının yeniden anlam kazanmasını sağlayan Dubai, aslında bir mucizenin diğer adı. Her şeyiyle sonradan yapay bir biçimde kent haline getirilen Dubai, aslında buna kesinlikle uygun olmayan bir coğrafyada can buldu. Basra körfezinde, çöl iklimin hüküm sürdüğü bir coğrafyada var olan Dubai, Bir çölün üzerine inşa edilen bu ülkede yetmezmiş gibi bir de okyanus üzerine kurulmuş turistik bir şehir bulunuyor. Tüm coğrafi dezavantajları bir şekilde avantaja dönüştüren Dubai’de dönüştürülmemiş diğer alanlar da aktif bir şekilde kullanılıyor. Ülke turizminde oldukça önemli yer tutan çöl safarisi bu alanlardan biri. Sizleri Dubai’de yapılacak bir tatilin en vazgeçilmez unsuru olan çöl safarisiyle tanıştırmak istiyoruz; Dubai tatilinin en keyifli ve en vazgeçilmez parçası olan çöl safarisini deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder