2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYADAKİ MASAL GİBİ KASABALAR








Colmar, Fransa

Özellikle son yıllarda adını sık duymaya başladığımız bu güzeller güzeli kasaba Fransa’nın Alsace bölgesinde yer alıyor. Şirin evleri ve içinden geçen Ren nehrinin kollarıyla ziyaret edenlere harika fotoğraf kareleri sunuyor. Colmar’a ulaşım için en kısa yol, Türkiye’den Basel hava alanına gidip oradan araç kiralamak veya trene binmek olacaktır.



Annecy, Fransa

Annecy kasabasının Le Mont Veyrier, Le Semnoz, La Tournette ve Parmelan dağları ile çevrili; Savoy Alplerinin yanında şirin mi şirin bir kasabadır. Anlayacağınız, Alp dağlarının eşşiz manzarası ve şehrin içindeki Venedik misali su kanalları, etrafını kuşatan çiçek kokuları ile romantizmin tavan yaptığı bir yer. Öyleki sevenler aşklarını ölümsüzleştirsinler diye 'aşk Köprüsü' bile var.



Hallstatt, Avusturya

Listemde bulunan yerlerden Türkler arasında en meşhur kasaba burası olsa gerek.Dünya mirası listesinde bulunan bu küçük kasaba Avusturya’nın göller bölgesinde yer alıyor. Nefes kesen manzaralar sunan kasabaya ulaşım en rahat Salzburg üzerinden sağlanıyor.



Reine, Norveç

Moskenesoya adasında bulunan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan bu köyün nüfusu ve Norveç’in en güzel köyü seçilen Reine, etkileyici manzarasıyla Norveç’i tanıtan broşürlerin çoğunda kullanılır.



Gasadalur, Faroe Adaları, Danimarka

İskoçya'nın kuzeyinde bulunan Faroe Adaları'nda bulunan 213 metrelik sarp kayalıların üzerine kurulmuş olan bu köye ulaşım sadece tek bir merdivenle sağlanmaktadır ve köyde 18 kişi yaşamaktadır. 19. kişi olmak istemeniz için bir kere bakmanız yeterde artar bile. Çünkü fotoğrafı bile huzur bulmanız için yeterli.



Albarracin, İspanya

Benzersiz bir kasaba, orada yaşayan binden biraz fazla insan, tarihi yapısının kaybolmadığı ve korunduğu bir kasaba. Bir ortaçağ kasabası olan Albarracin, Levanten sanatını çok iyi bir şekilde gözler önüne sermektedir.



Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti

Bohemya bölgesinin güneyinde yer alan kasaba dünya mirası listesinde bulunuyor. Vlteva nehrinin kıvrımları üzerine inşa edilen bu şirin orta çağ kasabası, ziyaretçilerini tüm gün sokaklarında kaybolmaya davet ediyor. Genelde Prag’a gidenlerin günübirlik uğradığı bir yer olduğu için ulaşım Prag üzerinden sağlanıyor ama Viyana veya Münih’e gidenlerin de 3-4 saatte ulaşabileceği bir mesafede bulunuyor.



Giethoorn, Hollanda

Hollanda’nın Venedik’i olarak anılan bu minnoş kasaba Amsterdam’a gidenlerin bir gün ayırarak görebileceği bir yer. Ulaşım Amsterdam’dan tren ve otobüs kullanarak sağlanabiliyor ama özellikle birkaç kişiyseniz araç kiralamak daha mantıklı olacaktır.



Sintra, Portekiz

Lizbon’a gittiğinizde buraya mutlaka bir gününüzü ayırmanızı tavsiye edeceğim. Tepede bulunan Pena Sarayı gerçekten çizilmiş bir masal şatosuna benziyor ve dünya mirası listesinde yer alıyor.



Tasiilaq, Grönland

Grönland’ın doğusunda yer alan bu şirin kasaba küçük nüfusuna rağmen turizm açısından gelişmiş bir yer. Yaz kış ziyaretçilerine çeşitli outdoor aktivite imkanları sunuyor. Buraya ulaşım listedeki diğer kasabalara göre biraz daha zor ama buz dağlarının arasında geçirilecek efsane birkaç gün için değer.



Alberobello, İtalya

Karakteristik çatılara sahip evleriyle her seyahat severin uğramak istediği kasaba İtalya’nın Puglia bölgesinde bulunuyor. Kasabanın simgesi olan konik çatılı evlere Trulli deniyor ve bu evler sayesinde kasaba dünya mirası listesinde yer alıyor.



Rothenburg, Almanya

Kasabanın tam adı “Rothenburg ob der Tauber” olarak geçiyor ve bu da “Tauber nehrine bakan kırmızı kale” olarak Türkçeye çevriliyor. Bu şirin orta çağ kasabası Almanya’nın Bavyera bölgesinde bulunan meşhur Romantik Yol rotasında yer alıyor.



Shirakawa, Japonya

Listemizdeki son kasaba yine dünya mirası listesinde yer alıyor. Kasaba ziyaretçilerine kışın karlar altında ayrı güzel, yazın yeşillikler içinde ayrı güzel manzaralar sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder