2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

FRANSIZ RÜYASI STRASBOURG

Kuzeydoğu Fransa bölgesinin en büyük şehri olan Strasbourg, Avrupa Parlamentosu’nun da bulunduğu şehir, Almanya sınırının hemen kenarında yer alıyor ve bu nedenle Alman kültürünün izleri de her yerinde görülebiliyor. Ortaçağ’dan kalmış bir Alman köyünü andırıyor. Tüm tarihi anıtları ve binaları korunmuş, nitekim şehir merkezi Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Ziyaret etmek için en uygun olan, Fransa turları kategorisinde yer alan Strasbourg seçeneğimiz, farklı bir kültür turuna çıkmak isteyen gezginlere hitap ediyor.

Geçmişte pek çok önemli olaya tanıklık eden Strasbourg, tarihi kent merkezi ve çevresi, geçmişten günümüze ayakta duran yapıları ile, açık hava müzesini andıran ziyaretçilerini adeta büyüleyen bir kent. Petite France olarak adlandırılan, meşhur ahşap evlerinin bulunduğu tarihi bölgedir. Kent Merkezi Grande ilinin batı ucunda konumlanır. Nehir Orta Çağ'da değirmencilere ve balıkçılara ev sahipliği yapmıştır.Bugün ise Strasbourg'un başlıca turistlik yerlerinden biridir.



Strasbourg şehrinin en önemli yapıtlarından biridir ve sanat tarihçilerine göre Barok mimarisinin en üst noktasını temsil etmektedir. Notre Dame Katedrali'nin hemen arkasında konumlanan Fransız Sarayı Arkeoloji müzesi ve Güzel sanatlar Müzesi olarak ev sahipliği yapmaktadır.



Notre Dame kilisesinin karşısında kent merkezinin Grande İlede yer alan Kammerzell Evi, Strasbourg'un en ünlü yapıtlarındandır ve geç dönem gotik mimarinin en güzel eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde ise Kammerzell Evi, restoran olarak kullanılmaktadır.



Avrupa Konseyinin karşısında konumlanan Orangerie parkı geniş bir alana yayılmış kent parkıdır. İnşa edilen şehrin en eski parkı, doğanın tüm renklerini içinde barındıran huzur dolu bir güzelliğe sahiptir. Küçük bir şelale ve gölün yer aldığı parkta küçük bir hayvanat bahçesi, gençler için çeşitli oyun ve eğlence alanlarıda bulunmaktadır. Bir bot kiralayarak gölde gezintiye çıkılabilir, şehrin içinde ki bu eşsiz doğal alanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder