2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

UZAKDOĞU’NUN EGZOTİK ŞEHRİ KUALA LUMPUR



Güney Asya’nın kalbinde yer alan bu renkli ülkede Malezya doğal güzellikleri ile dikkat çeken muhteşem bir ülke. Uzak Doğu’nun egzotik şehirlerinde turkuaz rengi engin denizin keyfini çıkarmak ve medeniyetin en gelişmiş halini doyasıya yaşamak isterseniz Kuala Lumpur tüm görkemiyle sizleri bekliyor. Malezya’nın en güzel şehri Kuala Lumpur’dan başlayacak olan turumuz mistik atmosferiyle sarıp sarmalanacağınız Bangkok ile devam edecek, ardından gökdelenler şehri Hong Kong’a geçeceğiz. Medeniyetin şehri Singapur sokaklarından dolaşacak, Phuket Adası’nın masmavi denizinde güneşin ve kumsalın tadını çıkaracağız diyerek yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 
Norman tarafından Tudor tarzında tasarlanan Merdeka Meydanı, Kuala Lumpur’un ana meydanı. Sömürge döneminde kriket oynanan meydan çevresinde o döneme ait birçok önemli yapı yer alıyor. Günümüzde İletişim Bakanlığı olarak kullanılan yapı Kuala Lumpur City Gallery bölgedeki en önemli yapılardan. 
Batu Mağaraları, şehir merkezine 15 km uzaklıkta yer alan Hindular için kutsal bir ibadet yeri. 43 metre yükseklikte Lord Murugan heykelinin girişte yer aldığı mağaralar dünyanın en büyük Hindu mağara tapınağı olma özelliğine de sahip. Kuala Lumpur’un tanıtım görsellerinde fotoğraflarını sıkça göreceğiniz Batu Mağaraları 3 ana bölümden oluşuyor, bunlar: zeminde yer alan ve birçok Hindu tanrılarına ait heykelin yer aldığı Art Gallery Cave, üst bölümdeki mağaraya çıkarken orta noktada yer alan ve macera severler için kask, fener gibi özel donanımlar ile rehberler eşliğinde gezdirilen Dark Cave ve yerden toplam 272 basamak merdiven çıkılarak ulaşılan Temple Cave bölümü. Temple Cave, Batu Mağaraları’nın en önemli noktası. Mağara içerisinde irili ufaklı tanrılar var. Kuala Lumpur  listenize bu önemli tapınağı mutlaka ekleyin.
Kuala Lumpur listenizdeki en önemli dini yapılardan olan Jamek Camii, şehrin merkezinde, Mardeka Meydanı ile Chinatown‘un hemen ortasına yer alıyor. 1907 yılında inşa edilen ve Selangor Sultanı tarafından 1909 yılında açılışı yapılan cami, Kuala Lumpur’un en eski ve turistik camilerinden. Yapı şehrin yeni ve güzel camisi Hindistan-Moğol mimari özelliklerini yansıtan cami dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.
1998 yılında ziyaret edilen Malezya İslami Sanatlar Müzesi, Güneydoğu Asya’daki en büyük İslam Sanat Müzesi olma özelliğine sahip. 30 bin m2 alana kurulu, toplamda 12 galerinin yer aldığı müzede Osmanlı ve Türkiye’nin de arasında bulunduğu Ortadoğu ve İran’dan gelen eserlerin yanında Malay, Çin ve Hindistan kültüründen de çeşitli eserler sergileniyor. Eğer Kuala Lumpur istenize müze ziyareti de eklemek isterseniz burası güzel bir seçenek olabilir.
1898 yılında ibadete açılan ve toplam 4 kattan oluşan Thean Hou Temple Kuala Lumpur listenizde en çok keyif alacağınız  noktalardan biri. Güneydoğu Asya’nın en büyük Çin tapınaklarından olan yer özellikle yerel halkın evlilik törenlerinde tercih ettiği noktalardan. Her yıl yaklaşık 5000 çiftin evlendiği tapınağın ilk katı hediyelik eşya ve ufak restoranlar, 2. katı evlilik sonrası yemek vb için kullanılırken 3. katı ise evlilik dairesi ve idari ofisler için kullanılıyor. Bu tapınakta yerel halkın ibadet şeklini gözlemleyebilir birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 
Eğer şehrin karmaşasından biraz uzaklaşıp doğa ile buluşmak isterseniz Lake Gardenstam size göre. 1888 yılında açılan ve 92 hektarlık alanı ile şehrin büyük ölçekli ilk parkı. Şehrin merkezinde yer alan parkta birçok önemli bölüm yer alıyor. Kuala Lumpur Kuş Parkı, Geyik Parkı,Kelebek Parkı ve Orkide Bahçesi gibi birçok özel alan var. Eğer bu alanlar bir ya da birkaçına uğramayı düşünüyorsanız gezi sürenizi uzun tutmanızı tavsiye ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder