Hamilelik döneminde seyahat etmek size zor mu geliyor?
Alacağınız bazı küçük tedbirlerle kendinizi monotonluğun kucağına atmaktan kurtararak sağlıklı ve güvenli bir seyahat gerçekleştirmeniz mümkün!
Nasıl mı? İşte ipuçlarımız;
SAĞLIK KONTROLÜ
Her kadın gebelik sürecini farklı geçirir. Seyahatin sizin için riskli olup olmayacağı kararı doktorunuza aittir. Bu yüzden seyahate çıkmadan önce mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuzdan yolculuk sırasında karşılaşabileceğiniz bir takım rahatsızlıkların önlenmesi için tavsiye alabilirsiniz.
Seyahat planlaması yapılırken gidilecek bölgelerde sağlık tesislerinin ulaşılabilir durumda olduğundan emin olunmalı ve şartlarının elverişli olup olmadığı araştırılmalıdır. Özellikle uzun süreli yolculuklarda bir takım rahatsızlıklarla karşılaşılabileceği gözden uzak tutulmamalı, risklerden uzak, sorunsuz bir seyahat için alınması gereken sağlık tedbirleri ihmal edilmemelidir.
UÇUŞ SIRASINDA
Bazı havayolu işletmeleri hamileler özelinde seyahat kısıtlamaları koymaktadırlar. Bu kısıtlamalar havayolları şirketleri açısından ve uçuş mesafesinin uzunluğuna göre farklılıklar göstermektedir.
Birçok havayolu şirketi hamileliğin 28. Ve 35. haftaları arasında yapılacak yolculuklar için doktordan alınacak ‘’uçakla seyahat etmesinde sakınca yoktur’’ raporu istemekte. Ancak, alınacak raporun tarihi bir haftadan daha eski olmamalıdır. 36. hafta ve sonrası için ise hamile kadınların uçakla seyahatlerine birçok havayolu şirketi izin vermemektedir.
Uçuş sırasında bol sıvı tüketin ve emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyin.
Uzun yolculuklarda hareketsizlik nedeniyle bacaklarda oluşabilecek kan dolaşım bozukluklarını önlemek amacıyla uçak içerisinde uygun aralıklarla kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.
YİYECEK VE İÇECEK
Seyahat sırasında olası mide yanması şikayetlerini önlemek amacıyla yanınızda atıştırmalık yiyecekler bulundurun. Gaz yapıcı yiyecek ve içeceklerden kaçının.
Seyahatler yeni yiyecek ve içecek türlerini denemek için bir fırsattır. Ancak gıda zehirlenmelerini önlemek amacıyla sağlıklı olduğundan emin olmadığınız, açıkta satılan yiyecek ve içeceklere karşı dikkatli olun. Kalacağınız otellerin ve gittiğiniz restoranların mutfaklarının güvenilir olduğundan emin olun.
AKTİVİTELER
Tatillerde kendinizi fazla yormamaya özen göstererek sizin için uygun olacak aktivitelere yönelebilirsiniz. Özellikle yürüyüş ve yüzme sizin için en uygun aktiviteler arasında yer almaktadır. Ancak hamilelikte girilecek havuz ve deniz sularının temiz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Havuz yerine denize girmek ise hamilelikte sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır. Yüzme sırasında fazla yorulmamaya özen gösterilmeli, kramp girme olasılıklarına karşı tek başına suya girmekten ve boyu aşan yerlerde yüzmekten kaçınılmalıdır.
Doktorlar özellikle hamilelik sırasında fazla güneşte kalmamayı öneriyorlar. Yaz tatillerinde cilt hastalıklarına karşı koruyucu bir önlem olarak yüksek koruyucu faktörlü krem kullanabilirsiniz. Plajlarda su kaybının fazla olabileceği göz önüne alındığında sık sık su tüketmek sorunsuz bir tatil açısından faydalı olacaktır.
GİYİM
Uçak yolculuğu sırasında kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler giyilmelidir. Uzun süreli yolculuklarda kan akışını kolaylaştırmak amacıyla doktorunuza danışarak varis çorabı tavsiyesi alabilirsiniz.
Yaz tatillerinde cildi bir takım olumsuzluklardan koruyacak açık renkli kıyafetler tercih edilmeli sentetik olmayan kumaşlardan imal edilen kıyafetlerden kaçınılmalıdır.
Vücudu rahatsız etmeyen, hamileler için üretilmiş mayolar tercih edilmelidir.
Telefon : 0 224 225 43 43
Gsm : 0 534 835 86 85 Faks : 0 224 225 43 53 e-mail : info@perisos.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder