2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SAKİN BİR TATİL Mİ ARIYORSUNUZ?

sakin-tatil-rotaları
Tatil fikri bir kere aklımıza düştü mü neredeyse tüm hayallerimizi ele geçirebilir. Üstelik “Bu sene nereye gitsek?”sorusunun cevabını bulmak da zihnimizi oldukça meşgul edebilir. Öncelikle nasıl bir tatil geçirmek istediğinize karar vermek ilk adımı atmanıza yardımcı olacaktır.
Tatile çıkmaya kararınızı verdiniz ama sakin bir tatil mi istiyorsunuz? O zaman gelin önerilerimize birlikte bakalım!
Portekiz’in güneyinde yer alan ve başkent Lizbon’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Alentejo bölgesine bağlı Evora, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir seçenek. Evora, sahip olduğu üzüm bağları, altın sarısı ovaları, yemyeşil zeytin ağaçlarının yanı sıra mükemmel güzellikte uzanan plajları ile de doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir yer.
Evora’nın huzurlu ve sakin sokaklarında dolaşırken Ortaçağ ruhunu hissedebilirsiniz. Çünkü bölge sahip olduğu tarihi doku ile size üstü açık bir müzede dolaşıyor hissi verebilir. Doğa ve tarihi mükemmel ölçüde harmanlayan kentin kırsal bölgesinde bisiklet turları yapıp ata binebilir, merkezinde ise eşsiz güzellikteki yapıları ziyaret edebilirsiniz.
Konaklama için sahil şeridinde yer alan butik otellerin yanı sıra merkezde bulunan ancak doğal yapıya zarar vermeden inşa edilen şık otellerden faydalanabilirsiniz. MS. 200 yıllarına ait Diana Tapınağı, barok mimarisi ile inşa edilmiş Evora Katedrali, Vasco de Gama Sarayı, 13. yüzyıla ait Evora Kraliyet Sarayı ve tarihi Evora Üniversitesi Kentin görülmesi gereken yapıları arasında yer almaktadır. Evora küçük bir yerleşke olduğu için alışveriş ve sanat etkinlikleri için Lizbon’a gitmeniz gerekebilir.
sakin-tatil-rotasi-evora
Sakin bir tatil geçirmek konusunda kararlı olanlar için diğer bir önerimiz de Yunanistan’ın yaklaşık 200 km güney doğusunda yer alan Santorini adası. 1537 yıllarında Osmanlı Devleti’ne bağlı olan ada daha sonra Yunan hükümetinin himayesine geçirilmiş. Mavi çerçeveli beyaz evlerin ve begonvillerle süslü bahçelerin bulunduğu ada, huzur veren havası ve sahip olduğu muhteşem manzarası ile görülmeye değer.
Santorini pek çok köye sahip bir ada. Ancak başkenti Thira Köyü olarak kabul ediliyor. Köye ulaşım teleferikle sağlanıyor. Çünkü Thira dik bir yamaç üzerine kurulmuş. Ancak farklı bir ulaşımı tercih ederseniz limanda bulunan eşekler ile de yolculuk yapabilirsiniz. Bunun dışında 600 basamaktan oluşan merdivenler de sizi bu en eski yerleşim biri olan antik köye getirebiliyor. Adanın dik yamaçları sizi korkutmasın çünkü buralarda bulunan restoran ve kafeler muhteşem bir manzaraya eşlik ediyor.
Mükemmel bir koya ev sahipliği yapan, mavi kubbeli beyaz kiliselerin sevimli küçük evlerin yer aldığı Oia köyü ile Bizans ve Roma dönemine ait kalıntıları barındıran Akrotiri kasabası görmeniz gereken yerler arasında. Deniz, kum ve güneşten faydalanmak isteyenler volkanik patlamalardan dolayı siyaha çalan bir kuma sahip Perivolos, Kamari veya kızıl bir kumsala sahip Red Beach plajlarına gidebilirler. Ayrıca Santorini Deniz Feneri gün batımını seyredebileceğiz en güzel noktalardan biri.
Santorini’de hediyelik eşya alışverişini Thira veya Oia köyünde bulunan dükkânlardan yapabilirsiniz. Volkanik taşların kullanıldığı takılar, adayı yansıtan tablolar ilginizi çekebilir. Sakinliği ve eşsiz manzarası ile size unutulmaz hatıralar bırakacak bu yerde pek çok güzel fotoğraf biriktirebileceğinize emin olabilirsiniz.
sakin-tatil-rotasi-santorini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder