2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Huzur, Eğlence ve Romantizme Doğru: Santorini Gezisi

santorini-gezisi
Santorini, Yunanistan’ın en romantik adalarından biri. Balayı turlarının da son yıllardaki ilk adresleri arasında… Sakin, huzurlu, romantizm kokan sokakları ve plajları, saymakla bitmeyecek kadar güzelliğiyle baş döndüren bir rota. Santorini’de yemeden içmeye, gezilecek yerlerden yapılacak aktivitelere kadar pek çok sorunun cevabını bu yazımızda sizinle paylaşıyoruz. Daha önce Santorini’ye gitmediyseniz eğer, Santorini gezisi ile ilgili tüm bilinmeyenlere göz atabilirsiniz. Şimdiden mutlu bir tatil geçirmeniz dileğiyle. 
Santorini Ulaşım
Santorini Adası’na ulaşmak biraz zahmetli. Bir Meis veya bir Kos gibi kolay ulaşılamıyor maalesef. Atina aktarmalı uçak seferleri ile Santorini’ye gidebilirsiniz fakat tek ulaşım yolu bu değil. Mykonos veya Rodos Adası’ndan kalkan gemi turları da Santorini’ye ulaşımı kolaylaştırıyor. Burada tercih tamamı ile size bağlı. Dilerseniz Yunan adaları gemi turlarıyla hem Santorini’yi hem de birbirinden farklı özelliklere ve güzelliklere sahip olan diğer Yunan adalarını gezebilirsiniz.
Santorini’ye İlk Adım – Gezilecek Yerler
santorini-gezisi-2
Santorini’ye ilk adımı attıktan sonra, muhtemelen sizi çok sıcak bir hava karşılayacak. Beyaz badanalı, mavi çatılı evler yüksek tepelerdeki konumuyla dikkatinizi çeken ilk detaylar olacak. Hemen söyleyelim, Santorini, bir volkanik patlama sonucu olmasından dolayı tepelerin üzerinde duran bir ada. Bundan dolayı çok fazla ince kumlu plajları yok. Denize genellikle küçük kayalıkların kıyısından giriliyor. Sokakları ise bol yokuşlu. Yine de her Yunan adasında olduğu gibi gerçekten keyif verici ve dinlendirici bir tatil geçireceğinizi bilmelisiniz. Santorini Adası’nın en güzel noktalarından biri Thira Köyü (Fira Köyü). Köy hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle muazzam bir yer. Köyün yüksek tepelerine kurulan restoranlar ve kafelerde oturmak, güzel bir manzara eşliğinde bir şeyler atıştırmak her şeyi geride bıraktığınızı tekrar hatırlatacak sizlere. Thira’daki Agiou Mina Kilisesi, M. Nomikou Caddesi ve Megaro Gyzi Müzesi’ni görebilirsiniz. Thira Köyü’ne teleferikle ulaşabilirsiniz. Teleferik, köye hem en kolay hem de en güvenli ulaşım. Santorini’de gezilecek yerlerden biri de Oia Kasabası’dır. Tıpkı Thira gibi Oia Kasabası da harika bir doğaya sahip. Özellikle gün batımı ile meşhur. Gerçi, Santorini Adası’nın her noktasından gün batımı bir harika görünüyor, o da ayrı bir konu tabii. 
Santorini plajları denildiğinde…
santorini-gezisi-3
Açık açık konuşmak gerekirse, öyle “deniz, kum, güneş tatili yapacağım ben” derseniz yanlış adada olduğunuzu söylemeliyiz. Yani bahsettiğimiz şey, Santorini plajları denildiğinde aklınıza incecik ve sapsarı kumsallar gelmesin. Üç-beş plajı var sadece. Plajlar, adanın güney kısmında bulunuyor. Kamari, siyah volkanik çakıl taşlarından oluşuyor fakat denizi gerçekten muhteşem. Yaz sıcaklarında Kamari Plajı’nda yürümek bu volkanik çakıl taşlarından dolayı oldukça zor. Bundan dolayı adanın en popüler plajları olan Perissa ve Perivolos plajlarına gitmenizi öneririz. Bu iki plajın çevresinde eğlenebileceğiniz bar-taverna tarzı mekânlar mevcut. Ayrıca plajda loca kiralayabilirsiniz.
Volkanik adayı daha hızlı keşif için tekne turlarına katılın.
santorini-gezisi-4
Hem de tadını çıkara çıkara… Santorini gezisi sırasında tekne turuna çıkarken akşam yemeği sunan turlara öncelik verin. Böylelikle hem denizin ortasında güzel bir yemek yemiş olursunuz hem de gün batımını bir de denizden seyretme fırsatını kaçırmamış olursunuz. Thirassia Adası, Nea Kameni (Volkan Adası) ve Palia Kameni (sıcak su kaynakları) tekne turlarının başlıca noktaları. En başta da romantizm dolu bir ada olduğunu söylemiştik. Tatile çıkış amacınız bu romantizmi doyasıya yaşamaksa tekne turlarını tatil programınıza alın deriz.
Santorini restoranlarında ne yenir?
Çoğu beyaz masa ve sandalyeleriyle adaya uyum sağlayan Santorini restoranları, genel olarak Yunan lezzetlerini ve mezelerini mönülerinde bulunduruyor. Aslında hepsi de gayet lezzetli fakat küçük bir bilgilendirme yapmak da gerekiyor. Santorini restoranlarının fiyatlarını yemeklerden çok manzara belirliyor. Eğer güzel bir deniz manzarasına karşı bir mekanda yemek yerseniz hesap fazla gelebilir. Bu kötü bir şey mi? Aslında hayır. O kadar Santorini’ye gelip, güzel bir restoranla yemek yemeden olmaz zaten. Bizimki sadece küçük bir uyarı mahiyetinde. Santorini salatası, savulaki (kebap yemeği), domates köfteleri, fava (bakla yemeği) ve bir kek çeşidi olan meletiniaSantorini’nin en meşhur lezzetleri. Samtorini gezisi sırasında denemeye ilk bu lezzetlerden başlayabilirsiniz.
Santorini gece hayatının bilinmeyen yüzü
Santorini gece hayatı, Mykonos’la kıyaslanamaz tabii. Yani pek çok Yunan adasının o renkli ve hareketli barlarını, tavernalarını görmek pek mümkün değil. Yine de az da olsa club ve barlarında eğlence son gaz devam ediyor. Genellikle gece hayatının etkili olduğu bir tatil istiyorsanız Santorini sizin için yanlış bir tercih olabilir.




Telefon : 0 224 225 43 43 
                  
                Gsm : 0 534 835 86 85                  
                      Faks : 0 224 225 43 53                        
       e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder