2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Kızıldeniz’in Tropikal Adası: Giftun Adaları


Kızıldeniz’in Tropikal Adası: Giftun AdalarıHurgada, Mısır’ın dünyaca ünlü gözde turistik destinasyonlarından birisi. Mısır‘ın görkemli tarihini gözler önüne seren Luksor ve Aswan’e yakınlığı; neredeyse yıl boyunca sunduğu plaj, deniz, güneş üçlüsü; şnorkelle veya scuba dalış açısından bir cennet olması Hurgada’yı öne çıkaran sebeplerden sadece birkaçı.
Kuşkusuz Kızıldeniz’in eşsiz güzelliği de buna eklemek gerekiyor. Bundan 10 yıl öncesinde Kızıldeniz ile ilk defa tanıştığımda büyülenmiştim. Giftun Adası Hurgada’dan tekneyle 45 dakika uzaklıkta.
Mahmya-Nasil-Gidilir
Kızıldeniz’in kristal berrak suları içerisinde yükselen bu küçük adalar Cennet Adaları olarak da biliniyor. Arapça büyük olanı Giftun Kebir, küçük olan ise Giftun Sughayer olarak adlandırılıyor.
Büyük Giftun Adası üzerinde yer alan Mahmya Plajı ise burayı bu kadar ünlü yapan yer. Turkuaz renkteki Kızıldeniz’in dingin sularının kıyısında uzanan 2 km’de uzun olan plaj, incecik beyaz kumlara sahip. Mahmya, Arapça korunmuş anlamına geliyor. Burası koruma altındaki Giftun Island National Park’ın bir parçası.
Hurgada Marina’dan kalkan tekneler buraya 45 dakikada ulaşıyor. Tekneden görünen ada ilk başta, benim gibi çokça tropikal ada gezmiş olanları, uzaktan görüntüsü ile sanki hayal kırıklığına uğratıyor. Adanın üzerinde tek bir ağaç bile bulunmuyor. Adanın tam zirvesinde belki 50 metre yüksekliğinde dev bir palmiye ağacı yükseliyor.
Giftun Adası
Tabi bu yanılgı uzun sürmüyor. Tekne demir atıp da, küçük teknelerle plaja eriştikten sonra kumların ve denizin güzelliği daha da yakından keşfedilince, adanın neden popüler olduğu anlaşılıyor. Rüzgarsız bir hava, dingin ve berrak bir deniz, kamışlarla hazırlanmış şezlonglar ve tertemiz düzenli bir plaj insanı baştan çıkarmaya yetiyor.
Adada halka açık ve özel olmak üzere 2 plaj bulunuyor. Özel plajda iyi bir plaj keyfi için her şey düşünülmüş. Fazlasıyla yetecek kadar şezlong ve şemsiye bulunuyor. Adayı birkaç farklı açıdan izleyebilecek üzeri kapalı çok sayıda dinlenme loungları var. Fotoğraf çekmek için de ideal. Tertemiz modern tuvalet, yemek için geniş bir restoranı var.
Mahmya Plajı
Mahmya-Beach
Giftun Island, Hurghada, Egypt
Hurgada’da yakınındaki Giftun Adası etkileyici bir yer. Ocak ve Şubat ayları biraz serin olsa da yine de girilebiliyor, Mart-Kasım arası en iyi zaman. Hurghada’da nem oranı %50’ler civarında olduğundan bunaltıcı sıcak yaşanmıyor.
Giftun Adası ve Maymya Plajı, deniz ve plaj keyfi seven tatilcilerin, tertemiz bir suda, renkli balıkların arasında yüzebileceği, şnorkel yapacağı ve dinleneceği bir cennet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder