2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Et Severler Arjantin Mutfağı Sizi Çağırıyor






Biz Türkler olarak sofralarımızda sebze yemeklerinden çok artık ağırlığı fazlasıyla et yemeklerine vermiş durumdayız.Şimdi ise bizden çok yurt dışında güzel bir ülkenin güzel mutfağıyla karşı karşıyayız. Merak edenler için söyleyelim; tabi ki Arjantin mutfağı. O zaman ne diyoruz et severler buraya…



Şimdi bu güzel ülkenin mutfağını biraz daha yakından inceleyelim. Ete dayalı bir mutfağı var Arjantin mutfağının. Dünya’nın en çok sığır eti üreten ülkesi burası. Burada yaşayan halkın yemek kültürleri hep ete dayalı haliyle. Arjantin’de yaşayan halkın yemek alışkanlıkları 4 bölgede ayrılıyor. Ülkede yaşayan halk İspanyol, Yahudi, Fransız, İtalyan, Alman göçmenleri ve yerlilerinden oluşmuş durumda.





Arjantin Turlarına katıldığınızda kuzeye doğru yönünüzü çevirin, tahıl ve ete dayalı mutfağı olduğunu göreceksiniz. Et diyorum ama sığır eti değil keçi eti tüketiliyor. Güneye doğru yönünüzü değiştirdiğinizde, sığır etinin yanında avlandıkları etleri de tükettiklerini göreceksiniz. Dünyada isim yapmış en bilinen aşçılar buradan çıkıyor zaten. Arjantin mutfağında fazla ekmek yenmez, ekmek yerine pirinç ve patates tüketilir genelde. Yani tabi ki bir ekmeğin yerini tutamaz ama en azından tamamlar diyebilirim.





Daha önceden de belirtmiştim; Arjantinliler tatlıya çok düşkünler, özellikle de sütlü tatlılara karşı. Ama kremalı tatlılar, börekler, kekler de fazlasıyla damaklarına hitap ediyor. En çok da reçel seviyorlar tatlılarının yanında. Arjantin mutfağında sütle hazırlanan tatlılara dulce de leche yani sütlü tatlı derlermiş. Kısacası dünyanın en lezzetli ve en farklı cezbedici sütlü tatlılarına da burada rastlıyoruz. O güzel tatlılarının yanında içecek olmazsa olmaz elbette. Kendilerine özgü yaptıkları mate adındaki yeşil çayları da meşhur Arjantin halkının. Aslında bildiğimizden farklı bir özelliği yok, onlarda bizim gibi sıcak su ile hazırlanıyor. Ama burada hangi eve konuk olursanız olun bu çayı ikram ederler her gelene. Bu çayın özel bir anlamı var onlar için; dostluk ve paylaşım. Şarapları da kırmızı ve beyaz olarak dünyaca ünlü şaraplar. Yemeklerinde bile şarabı yanlarından ayırmazlar. Sabah kahvaltıları çok ilginç ama nedense çok hafif oluyor. Aslında ağızlarının tadını en az Türkler kadar biliyor Arjantinliler de.





Arjantin mutfağı gibi diğer ülkelerin doyumsuz mutfaklarına yakından şahit olmak istiyorsanız Perisos Turizm'in sizin için seçilmiş turlarına bakmadan tatil yapmaya karar vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder