2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Trabzon’da Yapılacaklar Listeniz Hazır!

Karadeniz fırtınası Trabzon’u anlatmaya havasından mı başlanılır, yaylalarından mı yoksa yemeklerinden mi? Yemyeşil bir doğa içinde etrafı çevreleyen binlerce ağaç türü ile adeta görsel şölen sunan Trabzon her mevsim turist akınına uğruyor. Ilıman bir iklimi olan bu güzel şehrin yaz ayları sıcacık geçerken orada olmak için şimdi en güzel zamanlar. Güzel bir köy havasına ihtiyacım var diyorsanız acilen rotanızı Trabzon’a doğru çevirin. Trabzon’da yapılacaklar listeniz hazır!
Trabzon’un tarihi yerleri: Tarih deyince Ortaçağ’da Rumlara ev sahipliği yapmış Trabzon akla gelir hemen. Trabzon’da yapılacaklar listenizde ilk sırayı buna vermelisiniz bence. Merak edenler için Trabzon’daki tarihi yerler; Trabzon Kalesi, Sümela Manastırı, Santa Maria, Hızır İlyas Manastırı, Kızlar Manastırı, St. John, Hagios Mikhail, Çal Mağarası, Gülbahar Hatun, Çarşı Cami ve İskender Paşa Camileri, Memiş Ağa Konağı, Atatürk Köşkü, Trabzon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gezip görülecek, bir sürü fotoğraf karesi çekilecek en meşhur yerleri.
1
Trabzon’un doğal güzellikleri: Trabzon doğasıyla kendine hayran bırakan bir şehir. İnsanın içini açan, baktıkça daha çok baktıran tertemiz havasında göreceklerinizden ilki kesinlikle Uzungöl olmalı. Ardından Galyan Dereleri, Çakırgöl, Haldizen Gölü, Sürmene, Kalapotama Deresi, Maçka Dereleri, Değirmendere, Yanbolu, Koha, Baltacı Deresi ve dahası Trabzon’da yapılacaklar listenizde olmalı.
3
Doğa yürüyüşleri: Gündüz doğal güzellikleri ve tarihi yerlerini bir bir dolaşırken doğa yürüyüşlerini de ihmal etmeyin. Bol oksijen kaynağı Trabzon gecelerinde mışıl mışıl uykular da ardından sizi bekliyor. Burada karşınıza her an ne çıkacağı belli olmaz. Bir bakmışsınız gürül gürül akan bir şelale çıkıvermiş önünüze. Şimdi böylesine bir ortamda nasıl yürüyüş yapılmaz ki… Siz hala uçak biletinizi almadıysanız Trabzon’un bu saydığım bütün güzelliklerinden mahrum kaldınız demektir.
2
Doğa sporları: Spor yapmaktan vazgeçemeyenler yaşadı. Havasıyla, suyuyla, aktiviteleriyle mükemmel Trabzon tatiline hazır olun. Trabzon’da yapılacaklardan biri de yemyeşil doğasında yamaç paraşütünden tutunda dağcılık, trekking, jeep safarileri ve kano sporları size merhaba diyor. Uzungöl, Hıdırnebi, Karastel Tepesine çıkın ve kendinizi Trabzon’un o müthiş doğasına doğru bırakın.
4
Trabzon yemekleri: Trabzon’da yapılacaklar listesine bunca şey sıralamışken biraz da yemeklerinden bahsetmeden olmaz. Karadeniz’in baş tacı ana yemeği hangisi? Tabi ki hamsileri. Ardından mısır unundan yapılan kuymak, mısır ve karalahana takip eder. Hamsi derken tabağınızda hamsinin her çeşidini görebilirsiniz. Hamsili pilav, hamsi buğulama, hatta hamsili ekmek. Daha önce hiç turşu kavurması tattınız mı bilmem ama Trabzon masalarında olmazsa olmazlardandır turşu kavurması. Ve tabi ki bir de mıhlaması. Bu kadar lezzetin olduğu bir sofra hayal edin ve eş dost kim varsa koyulun Trabzon yollarına. 🙂
5
Şimdi Trabzon’da olmanın tam zamanı… Bu yazıyı okuduysanız şimdi yapmanız gereken tek bir şey var Karadeniz Turlarından hemen yerinizi ayırtmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder