2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Fas Turlarında Görülecek Yerler

Yurt dışı turları arasında en çok talep gören bir yer varsa o da Fas’tır. O kadar keşfedilecek yerlerle çevrili bir ülke ki Fas buraya kısa bir zaman ayırmak yerine dolu dolu gezin derim. Kış ayları da hemen hemen yaz ayları kadar sıcak olduğundan buraya gitmek için özel bir zaman tercih etmenize gerek yok. O halde Fas Turlarında görülecek yerler nerelermiş bir de onları inceleyelim.
Marakeş
Fas Turlarında görülecek yerlere ilk olarak Marakeş’ten başlayın. Fas’ın en büyük, en hareketli, en çok turisti çeken bu şehri görmezseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.  Marakeş’in meşhur Cema el-Fna Meydanı’nda gezmek, bir sürü fotoğraf karesi çekmek, portakal bahçelerine gitmek, yılan ve maymunları görmek ve tabi ki Kutubiya Camisini ziyaret etmek Marakeş’in olmazsa olmazları arasında. Marakeş gezisinde görmeniz gereken diğer duraklar; Saadian Mezarları, Majorelle Behçeleri, Bahia Sarayı buradaki gezinize renk katacak diğer rotalar.
1
Chefchaouen (Mavi Şehir)
Fas’ta mavi bir şehir Chefchaouen Fas Turlarında görülecek yerler listenizde mutlaka olmalı. Rif Dağları eteklerinde şirin mi şirin büyüleyici bir yer burası. Peki buraya neden mavi şehir denmiş? Chefchaouen’i özel kılan bir özelliği var, kasabada göreceğiniz bütün yapılar baştan aşağı maviye boyalı. Buranın bu kadar ilgi görmesinin sebebi de deniz kenarındaki Tanca şehri aslında. Diğer büyük şehirlerine oranla fiyatları daha uygun olduğundan burada alışveriş yapmak da çok zevkli. Otel kısıtlığından dolayı belki biraz konaklama sorunu yaşayabilirsiniz ama bu büyüleyici mavi şehri Fas Turlarında görülecek yerler listenize eklemeyi sakın unutmayın.
2
Essaouira
Fas tatilinizde biraz huzur bulmaya ihtiyacınız olursa gitmeniz gereken rota küçük mü küçük bir balıkçı kasabası olan Essaouira olmalı. Hareketten uzaklaşmak bazen iyi gelir, Essaouira’da bu beklentilerin tam karşılığı olan müthiş bir yer. Essaouira’ya gitmek için Fas’ın en büyük şehri Marakeş’ten yaklaşık 3 saat süren bir yolculuktan sonra huzuru, sessizliği bulacağınız bu şehre varacaksınız. Sonrası sadece martı sesleri ve lezzetli balık masaları.  Essaouira meşhur dev dalgaları ile sörf tutkunlarını da ağırlıyor. Bu balıkçı kasabasında kurulan pazarlar da yine ucuz ve çok sevimli.
Boats beneath the fortified ramparts of Essaouira, Morocco
Casablanca
Fas Turlarında görülecek yerler deyince Casablanca’yı saymadan olmaz. Fas’ın en hareketli havalimanı burada olduğundan Fas’a gelen turistler önce buraya uğrar. Burada gezilecek çok yer olduğunu düşünmeyin, burayı özel kılan dünyanın en büyük ikinci camisi sayılan Hasan II Camisi. Okyanus kenarındaki bu cami bütün heybetiyle Casablanca’da sizi karşılayacak.
4
Merzouga
Fas’ın daha doğrusu dünyanın en büyülü çölünü merak ediyorsanız Merzouga’ya gittiğinizde göreceğiniz Sahra Çölü gözünüzün alabildiğince dev kızıl tepelerle ünlü ucu bucağı olmayan bir rota. Burada safari turlarına katılabilir, hafızalarınızdan silinmeyecek saatlere yelken açabilirsiniz. Fas Turlarında görülecek yerlere Merzouga’yı eklemeyi unutmayın.
5
Yukarı Atlas Dağları
Fas gezilerinin en güzel en can alıcı noktası Yukarı Atlas Dağları. Fas Turlarında görülecek yerler listesindeki bu rotaya gittiğinizde doğa sporlarıyla iç içe günler geçireceksiniz. Her seviyeye göre trekking, outdoor sporları yapabilirsiniz burada. Fas’ta yeşili bol, oksijen kaynağı bir yer arıyorsanız her mevsimi ayrı güzellikler içindeki Yukarı Atlas Dağlarını ziyaret edin.
6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder