2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KUZEY AVRUPA’NIN MASAL ŞEHRİ TALLİNN





Tarihi şehir merkezi “yukarı” ve “aşağı” olarak ikiye ayrılan Tallinn’in yukarı bölgesinde soylular, kale duvarları içinde yaşarken aşağı bölgede halk ve tüccarlar yaşarmış. Bir Ortaçağ diyarı olan Tallinn’de gezilecek yerler şöyle:

TOMPEA TEPESİ

Tallinn’in eski şehir merkezi Ortaçağ’da pazar yeri olarak kullanıldı. Günümüzde Aralık ayında Noel pazarı burada kurulur ve şehrin en büyük Noel ağacı buraya dikilir.




Tallinn’in teraslardan izlenebileceği tepede 64 metrelik Tall Hermann Kulesi, Toompea Kalesi, Avrupa’nın en eski Belediye Binası ve 14. yüzyıl sonlarında kurulan ve hala faaliyette olan Avrupa’nın en eski eczanesi bulunur.




ALEXANDER NEVSKY KATEDRALİ

Tallinn’in en büyük Ortodoks kilisesi, Tallinn’in Rus egemenliği sırasında, 1894-1900 yılları arasında Rus mimar Mihhail Preobrazenski tarafından inşa edildi. Eski Rus kiliseleri tarzında 5 kubbeli olarak inşa edilen katedralin 11 kilise çanı var.





MERYEM ANA (DOME) KİLİSESİ

Estonya’nın ana Lüteryan kilisesin Estonya’nın en büyük orguna ev sahipliği yapar. 13. yüzyılda kurulup Meryem Ana’ya adanan kilisenin büyük kısmı 1684 yılında çıkan yangında yandı ve kilise sonradan tekrar inşa edildi. Kilisenin kulesi ise 18. yüzyıldan kalmadır. Şövalyeler ve soyluların mezarlarının olduğu kilisede 107 ailenin arması ile Avrupa’nın en büyük arma koleksiyonunu görmek mümkün.




ST. NİCHOLAS (NİGULİSTE) KİLİSESİ

Alman tüccarlar tarafından 13. yüzyılda yapıldı ve Aziz Nikolas’ın adına kutsallaştırıldı. O dönemlerde idama mahkum olanlar kaçıp bu kiliseye sığınabilirse idam edilmiyorlardı. 1944’te Rusların Kızıl Ordusu tarafından bombalandı ve 1953-1984 yılları arasında restore edildi. 1984’ten beri kilise olarak değil, sanat müzesi ve konser salonu olarak kullanılır.

ST KATARİNA MANASTIRI

Katarina Geçidi’nde bulunan Estonya’nın en eski Katolik manastırı, 13. yüzyılda kuruldu.
Estonya’nın kendine özgü en önemli yiyeceği Eston ekmeğidir. Geleneksel içkisi ise % 40 alkol oranına sahip olan, portakal kabuğu ağırlıklı malzemeden üretilen Vana’dır. Yani ekmekleri kopara kopara yemeden, içkinin de damakta bıraktığı keskin tadını hissetmeden Tallinn’den gitmemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder