2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Didim’de Bir Mitoloji Kahramanı: Medusa



Yoğun geçen çalışma döneminden sonra hepimiz güzel bir tatile çıkmanın hayalini kuruyoruz. Tatil deyince aklımıza ilk gelen deniz, kum ve güneş. Oysaki iyi bir tatilin aynı zamanda ilgi çekici mekanlara, hikayelere konu olmuş karakterlere sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Sizlere bugün hikayesi Didim’de geçen Yunan Mitolojisi kahramanı Medusa’dan bahsedeceğiz.




Apollon Tapınağı, Didim

Tasvirlerinde oldukça çirkin olan Medusa aslında güzelliği ile ünlüdür. Ancak güzelliği tanrılar arasında çekişmeye yol açmış ve sonuç olarak cezalandırılmıştır. Kanatlı canavarların Gorgo türünden olan Medusa, diğer iki kız kardeşi ile birlikte yeraltında yaşamaktaydı ve aralarındaki tek ölümlü olandı.

Hikayeye göre denizlerin tanrısı Poseidon, Medusa’ya aşık olur ve onu Athena’nın tapınaklarından birine kaçırır. Bu duruma oldukça sinirlenen ve kıskanan Athena biraz da kıskançlıkla güzel Medusa’yı lanetler. Altın sarısı saçları artık yılanlardan oluşmaktadır ve gözlerine kim bakarsa taşa dönüşmeye başlar. Bu sebeple Antik dönemde özel yerleri koruma amaçlı Medusa kabartmaları ve resimleri konumlandırılmıştır.



Medusa bundan sonraki maceralarında Perseus’u sinirlendirir ve sonunda başı kesilerek öldürülür. Başından çıkan kanlardan Poseidon’dan olma çocukları kanatlı at Pegasos ve Khrysaor doğmuştur. Perseus Medusa’yı öldürmüş olmasına rağmen kesik başını alarak düşmanlarını öldürmek için kullanır. Daha sonra Athene’ya teslim eder; o da Medusa’nın kesik başını kalkanına ekler.




Yerebatan Sarnıcı, İstanbul

Biz her ne kadar Medusa’ya Yerebatan Sarnıcı’ndaki ters duran heykelinden aşina olsak da kendisi Didim’in simgesi durumunda. En güzel Medusa heykellerinden birisi, Didim’in girişinde bulunan Apollo tapınağının bahçesinde bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder