2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

SEYAHAT ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKEN GENEL BİLGİLER


Picture


            Resmi dökümanlar ve sağlık belgesi: Resmi seyahat dokümanları ve sağlık belgeleri gerekli olduğunda her program için haber vermeksizin değiştirilebilir. Yolcular seyahate çıkmadan önce acenteleri ile aşağıda detayı belirtilen bilgilerin geçerliliğini kontrol etmelidir. Kalkıştan önce gerekli dokümanların (Pasaport, vize, sağlık belgesi, herhangi bir rahatsızlığınız var ise rapor, reçete v.s.) olmayan yolcuya para iade etmeksizin tur iptali yapılır.

            Pasaport: Yolcuların seyahat için geçerli pasaport’a sahip olması şarttır. Yolcuya ait pasaportun tur bitimini takiben en az üç aylık geçerliliğe sahip olması şarttır. Yeni pasaport veya yenileme halinde en tur tarihinden az bir ay öncesinden başvurunuzu yapınız.  

            Vize: Yolcuların vize ile ilgili gerekli bilgileri acentelerinden almaları mümkün olup bazı programlarda vize uygulaması yoktur.  Seyahat için gerekli tüm evrakların sorumluluğu yolcuya aittir.

            Konut Fonu:  15,- TL olarak sabitlenmiştir. Ödeme acentenize maalesef yapılamıyor bu nedenle tura çıkmadan birkaç gün önce en yakınınızdaki bir bankaya yatırmanızı tavsiye ederiz. 

            Kişisel Harcamalar: Vodohod Cruises her iki tarafın güvenliği ve rahatlığı için yolcularına ilk gün gemiye girişte “smart kart” dediğimiz bir kart vermektedir. (Kartı gemilere girişte ilk gün resepsiyondan temin edebilirsiniz). Gemi içersinde bir harcama yaptığınızda kartınızı o anki görevliye veriyorsunuz, ödemeyi karttan alıp oda hesabınıza yazıyorlar. Bu kartla yolculuk boyunca gemi içersindeki harcamalarınızı yapabilirsiniz. Tur bitiminde kartı gene resepsiyona teslim ediyorsunuz, yapmış olduğunuz harcamalarınızı nakit veya kredi kartınız ile ödeyebiliyorsunuz. Kullanılan para birimi RUBLE’dir. Bu kart aynı zamanda pasaportunuz yerine geçmektedir.

            Bahşişler: Bahşişler sizlere servis veren personele; restoran, kat personeli, resepsiyon personeli ve gemi personeli için olup toplu olarak yolculuğun sonunda odanıza bırakılacak bir zarf içerisine koyarak ya rehberinize veya resepsiyonun önünde bulunan kutuya atarak iletebilirsiniz. Genelde kişi başına günlük 5 Euro olup, tamamen müşterinin kendi inisiyatifine bırakılmıştır.

            Yemekler:Akşam yemeği geminizin durumuna ve sizlere günlük olarak bildirilecek programlara göre belirtilen saatte servis yapılır ve rezervasyon gerektirmektedir. Gemiye ilk binişte rehberinize oturum yeri için rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Akşam yemekleri için daha şık kıyafet olmalıdır. Limanlara göre yemek saatlerinde değişiklik olabilir. Sabah kahvaltısı açık büfe olup rezervasyon gerektirmez. Öğle ve akşam yemekleri gemi hareket ettikten sonra seçmeli mönü olarak uygulanır.

            Ekstra turlar: Moskova ve St. Petersburg limanlarında belli sayıda ekstra turlar mevcuttur. Bu turları Vodohod gemi şirketi sunmaktadır. Rehberiniz tarafından sizlere verilecek olan seçim kartlarını doldurarak bu turlara katılabilirsiniz.

            Kıyafetler: Yolculuğunuz esnasında (limanlarda) gündüzleri hava her ne kadar sıcak olursa olsun akşam saatlerinde serinlemektedir. Bazı günler turlarda otobüs seyahatleri ve yürüyüşler olacaktır. Bu yüzden yanınıza hafif ve rahat kıyafetler alınız. Her koşulda yanınızda rahat bir çift ayakkabınız ve bir kazak bulundurmanızı tavsiye ederiz. (gemide) Gündüz güvertede kullanacağınız hafif, günlük ve pratik kıyafetler ile şapka ve rahat ayakkabılar almanızı öneririz. 

            Unutulmaması Gerekenler: Güneş gözlüğü, şapka, kazak, fotoğraf makinesi, kamera  (Ekstra film ve pil), banyo gereçleri (Diş fırçası, diş macunu, tıraş köpüğü ve bıçağı gibi) ve eğer arzu edersiniz şehir rehberi, dürbün, alışverişlerinizde kurları hesaplayabilmeniz için küçük bir hesap makinesi almayı unutmayınız. Yolcuların yanlarında bulundurdukları kameralarla yapılan çekimler için müze ve gezilerde belli bir ücret talep edilir. Herhangi bir hava değişikliği sırasında kullanabilmeniz için yanınızda bir şemsiye ve yağmurluk bulundurmanızı öneririz. Gözlük,  kontak lens kullanan yolcularımız ile ilaç tedavisinde bulunan yolcularımızın herhangi bir kayıp, kırılma veya acil durum anında gemi ekibimiz tarafından yardımcı olunabilmesi için doktorlarından onaylı reçete ve kullandıkları ürünün yedeğini yanında bulundurması rica edilir.

            Önemli Not: Pasaportunuzu, seyahat dokümanlarınızı ve doktor reçetenizi yanınızda bulunduracağınız el çantanızda muhafaza ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder