2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Tarsus Gezi Rehberi



Palmiyeleriyle, sahiliyle, Kızkalesiyle ünlü şehir Mersin… Gidip gördünüz mü hiç? O sıcak havasında güzel bir şehir turu attınız mı? Gezilecek yerlerini, meşhur tantunisini keşfettiniz mi mesela? Buradan da anlaşılacağı gibi Mersin’le ilgili söylenecek ve yapılacak çok şey var. Ama biz rotamızı güzel ilçesi Tarsus’a çeviriyoruz ve merak ettiğimiz her sorunun cevabını aramaya gidiyoruz.

Akdeniz’in zenginliğine zenginlik katan Mersin lüks otelleriyle de epey bir popüler bir şehir. Mersin Otellerinin şehir manzaralı odalarında kalmak bir ayrıcalık olsa gerek. Tarihinde bir o kadar geçtiği bu şehirde olmak tarihi kalıntılarını yakından görmek için hazır havalar da ısınmışken şimdi oraları görmek için en güzel zamanlar diyebilirim. Özellikle Tarsus bu konuda epeyce zengin bir ilçe. O zaman bir de Tarsus’un gezilecek yerlerini inceleyelim.

Kleopatra KapısıKleopatra Kapısı

Mersin ve Tarsus için bir simge haline gelmiş Kleopatra Kapısı için ne zaman ve kim tarafınca yapıldığı hala muamma olan bir yer burası. Ama her yıl da Tarsus’a ziyarete gelenlerin uğrak mekanıdır. Tarihi kalıntılarını merak ediyorsanız gezilecek yerler listenizde Kleopatra Kapısını eklemeyi unutmayın.

Tarsus ŞelalesiTarsus Şelalesi

Tarsus’un doğal güzellikleri arasında kaybolmak istiyorsanız şelaleyi yakından görmelisiniz derim. Özellikle söyleyeyim; Berdan Çayı kenarında hem doğal hem de tarihi kalıntılara rastlayabilirsiniz. Suları biraz azaldı mı Roma mezarlıkları çıkar ortaya. Doğadan kopmadan tarihin de yaşadığı güzellikleri arasında hafta sonu kaçamağınızda manzara eşliğinde piknik yapabilirsiniz Tarsus Şelalesinde.

Kırkkaşık BedesteniKırkkaşık Bedesteni

Tarsus’un en önemli tarihi yerini merak ediyorsanız doğru cevap kesinlikle Kırkkaşık Bedesteni. İbrahim Bey tarafından yapılmış bu yapının içinde 25 tanesi odası var. Eski zamanlara ait farklı bir şeyler arıyorsanız o zaman rotanızı buraya çevirmelisiniz.

Gülek KalesiGülek Kalesi

Tarsus’un tarihine yolculuk etseniz kim bilir bilmediğimiz daha özellikleri çıkar. Buna bir örnek de Gülek Kalesi. Ortaçağ Dönemine ait olduğu biliniyor kalenin. Tarsus’a gittiğinizde 65 km daha devam ederseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Konumundan olacak ki başka dönemlerde de kullanımına devam edilmiş.

Roma YoluRoma Yolu

Tarsus’la Roma Yolu arasında 15 km’lik mesafe var. Buraya gittiğinizde Roma ve Bizans dönemlerinin tarihi kalıntıları karşısında şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Tarsus gezinizde Roma Yolunu gezmeyi unutmayın.

Tarsus MüzesiTarsus Müzesi

Farklı dönemlerdeki tarihi kalıntılara bir örnek de Tarsus Müzesinden geliyor. Tarsus’ta tarihi geçmişe yolculuk edeceklerin adresi kesinlikle burası olmalı.

St. Paul KuyusuSt. Paul Kuyusu

Tarsus’un en önemli ve en görülesi yerlerinden St. Paul Kuyusu. Hristiyanlar için çok önemli bir yermiş burası. Şu an bile çevresinde olan kalıntıların çıkarılmasına devam edildiği biliniyor. Kısacası diyeceğim o ki Tarsus’a gidip de burayı görmeden dönmek olmaz. Bol gezmeli, iyi tatiller şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder