2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Terkedilmiş Bir Ege Köyü Lübbey

Çok uzaklarda değil, İzmir’de en güzel fotoğraf karelerinin çekildiği şimdilerde hayalet bir köy Lübbey. Geçmişi epey bir kalabalık olsa da neredeyse 30 yıldır o zamanlarından bir eser yok.
Lübbey’de şimdilerde sürekli yaşayan 10 kişi ya vardır ya da yoktur. Yıllar önce göçle boşalmış ve o zamandan bu zamana İzmir’in terkedilmiş hayalet köyü olarak anılıyor Lübbey. İzmir’in Bozdağ’ı eteklerinde ta tepelerde zamanında konumlanmış bu köy geçmişin izlerini taşırcasına ayakta durmaya çalışıyor. Bakımsızlıktan kaderine terkedilmiş evler adeta bir harabeye dönüşmüş durumda. İçinde yaşayan 10 kişide geçimini hala tarımla sağlıyor. Özellikle hafta sonları kaçamağını seven fotoğrafçıların ana durağı Lübbey belki zorla ayakta durmaya çalışıyor ama o kadar güzel bir yerde konumlanmış ki insanın merak edip kaçası geliyor. Buraya gelen fotoğrafçıların amacı birkaç güzel kare alıp köyün tanıtımını yapmaya çalışmak aslında. Bu sayede ayakta durması daha kolay olabilir belki de.
1
İzmir tatilinizde ziyaret edeceğiniz Lübbey’de ahşap süslerle zenginleştirilmiş taş duvarlı evleri arasında gezerken o büyüleyici manzaranın keyfini çıkarın. Köy kahvesine çıkan meydanında şöyle bir oturun, çayınızı yudumlayın, ortamı koklayın, insanlarıyla konuşun. Bir zamanlar 130 hanelik Türkmen köyü olarak bilinen Lübbey şimdi bir sürü satılık ilanıyla çıkacak karşınıza. Türkmen köyü olsa da yıllar sonra Osmanlıların egemenliğiyle tanışmış Lübbey. İki Türkmen arasında anlaşmazlık olunca topraklar ayrılmış ve Lübbey, Dabbey diye iki köy çıkmış ortaya.
ilk
Lübbey köyüne asıl zenginlik katan mis gibi bir doğası olduğu kadar da ilk görüldüğü andan itibaren insanın içini ısıtan mimari evleri aslında. Yemyeşil çam ağaçları arasında direk göze batan bu köy, sinema sanatçıları ve fotoğrafçıların popüler mekânı. Burada bulacağınız o atmosfer köy tadında olmayacak, çok sessiz ve insana doğası ve evleriyle huzur veren Lübbey’de tavuk, horoz sesinden ziyade kuş sesleri var. Ahşap malzemelerle süslenen taş evleri yan yana ya da sırt sırta yapılmış. Ve işin ilginç yanı da hiç biri birbirinin manzarasına engel değil. Alt katları ahır, üst katları ise normal ev olarak kullanılmış. Dediğim gibi köyde yaşayan sadece 10 kişi var neredeyse ve yaş ortalaması hep 60’larda. Erkeklerin buluşma noktası meydanındaki kahve. Kahvesinde otururken bir fotoğrafçı gözünden bakın, o ortam size ne kadar farklı gelecek o zaman anlayacaksınız. Kısacası ortamın yansıttığı ışıklar mükemmel. Türkiye’nin sayılı yerlerindendir bence Lübbey.
2
Lübbey koruma altına alınıp güzel bir şekilde tanıtılabilse insanlarla dolup taşan vazgeçilmez bir çekim rotası olarak kullanılabilir. Tertemiz bir doğa harikası içinde insanı ilk görüldüğü andan itibaren kendine çeken Lübbey hem tarihiyle hem de doğal güzellikleriyle yaz-kış çok popüler. Lübbey’i yakından görmek isteyenler İzmir Otellerinden rezervasyon yaptırıp bu ortamı keşfedebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder