2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ROMA’DA ROMANTİZMİ YAKALAYABİLECEĞİNİZ 4 NOKTA





Kim yanında partneri varken tatilinin romantik anlarla dolu geçmesini istemez ki? Bu yaz tatil için Roma’yı seçtiyseniz ve şu an bu yazıyı okuyorsanız oldukça şanslısınız. Çünkü Roma tatilinizi unutulmaz kılacak en romantik anları yakalayabileceğiniz noktalara dair kimi ipuçları paylaşıyoruz. İşte Roma’da romantizmi doruklara çıkarabileceğiniz 4 nokta;

KOLEZYUM

Roma’nın en görkemli, en tarihi, en çok ziyaret edilen ve daha birçok açıdan “en” noktası olan Kolezyum tabii ki bu konuda da ilk sırada yer alıyor. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir görünüme sahip olan yapı, onunla karşı karşıya kaldığınızda tüm duygularınızın anlık olarak kabarmasına neden olacaktır. İşini bilen romantiklerin bu atmosferi mutlaka değerlendireceğinden hiç şüphemiz yok. Ama yine de hatırlatmakta fayda var; Kolezyum Roma’nın en romantik notlarından biri.



AŞK ÇEŞMESİ

Adı üstünde Aşk Çeşmesi. Roma’yı ziyaret eden hemen herkesin mutlaka uğrayıp fotoğraf çektirdiği bu yer, aynı zamanda Roma’nın en romantik noktası olarak biliniyor. Her biri sanat eseri olan heykellerin bulunduğu çeşmeye arkanızı dönerek para attığınızda aşk dileklerinizin kabul olacağına inanılıyor. Eğer sevgiliniz günümüzde 3 TL’ye denk gelen 1 Euro bozukluğu bu çeşmeye attıysa ciddi bir şeyler dilediğinden emin olabilirsiniz. Kim bilir belki de sizden uzun zamandır duymak istediği bir soruyu dilemiştir.



İSPANYOL MERDİVENLERİ

Roma’da aynı anda uluslararası insan yoğunluğunun en çok yaşandığı nokta İspanyol Merdivenleri’dir. Burayı ziyaret eden hemen her turistin 138 basamaktan birine oturarak dinlendiği merdivenler sebebi tam olarak bilinmese de hayli romantik bir atmosfere sahip. Farklı uluslardan yüzlerce turistin arasında yerinizi alıp merdivenlere serildiyseniz sıra tam olarak romantik sözcükleri fısıldamaya gelmiş demektir.



GİANİCOLO TEPESİ

En spesifik noktalardan bağımsız olarak Roma’nın genel anlamda hayli romantik bir şehir olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Peki, bu şehre tepeden bakmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse romantik dakikalar sizi bekliyor demektir. Roma’yı ayaklarınızın altına alacağınız bu noktada romantik birkaç cümle ile aşkınızı olabildiğine yüceltebilirsiniz. Gianicolo Tepesi’nden Aşk Çeşmesi’ne giden romantik bir yürüyüş yolunun olduğunu da hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder