2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

UZAK DOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZLARI SİZİ ÇAĞIRIYOR





Uzak Doğu dünyada turistlerin en çok ziyaret ettiği coğrafya olarak öne çıkıyor. Buraya yapacağınız bir Uzak Doğu turu ile farklı kültürlere tanık olup birçok yeni yer ve lezzetler keşfedebilirsiniz. Geniş bir alana yayılan bölgede Hong Kong, Bangkok, Phuket Adası ve Singapur en çok dikkat çeken yerlerin başında geliyor. Uzak Doğu’nun parlayan yıldızları olarak gösterilen bu yerleri şimdi biraz daha yakından tanıyalım…
KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU YER HONG KONG

Hong Kong, pek çok kültürle karşılaşabileceğiniz harika bir nokta. Hong Kong turu yaparken gezip görülmesi gereken pek çok güzel yerler var. İlk olarak rengarenk heykellerin bulunduğu Repulse Bay’a gidip buradaki büyük Buda heykelini görmelisiniz. Bu heykelin göbeğini kaşıyan kişiye şans getirdiğine inanılıyormuş. Yolda ilerlediğiniz zamanda ağzı açık duran bir balık var. Bu balık içinde başka bir inanış varmış. O da ağzına üç denemede para isabet ettiren zengin oluyormuş.



Buradan sonra gezilecek en önemli yerlerden birisi de Victoria Tepesi’dir. 522 metre yüksekliğindeki bu tepeden Hong Kong’un muhteşem manzarasının bir fotoğrafını çekmeden aşağıya inmeyin.

Aynı zamanda Aberdeb Balıkçı Köyü’nü ziyaret ederek Hong Kong’un renkli teknelerini görebilirsiniz. Bu tekneler balıkçıların evi olarak kullanılıyormuş. Teknelerde gezerken hem balıkçıların yaşantısını görecek, hem de muhteşem bir deniz gezintisi yapacaksınız.
DOĞU’NUN VENEDİK’İ BANGKOK

Bu şehir uzun zamandır Tayland’ın başkentidir. Bangkok içerisindeki Chao Phraya Nehri ve pek çok kanal ile “Doğu’nun Venedik’i” olarak adlandırılıyor. Bangkok’ta görmeniz gereken yerler arasında mutlaka Oturan Buda, Uyuyan Buda ve Altın Buda heykelleri vardır. Bunların yanı sıra en ünlü yerlerinden biri olan Demokrasi Meydanı, Kraliyet Caddesi ve farklı mimarisi ile Parlemento Binası’nı da listenize almanızı tavsiye ederiz.



İsterseniz Bangkok Kanalları’nda tekne turuna katılıp Chao Phraya Nehri’ni de görebilirsiniz. Bangkok‘un ünlü yerlerinden Yüzen Çarşı’dan oraya özgü el yapımı ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca çarşıdan o bölgede yetişen meyvelerden de satın alarak farklı tatlar deneyebilirsiniz.

Bangkok turu ile görmeniz gereken yerler arasında bir de Siam Niramit Show var. Burada yüzlerce kişilik bir ekip ile muhteşem dans gösterilerinin gerçekleştirilmekte. İzlerken hayran kalacaksınız.
TURKUAZ DENİZİ İLE PHUKET

Tayland’ın en büyük adalarından biri olan Phuket’i muhteşem güzelliklere sahip. Phuket Adası’nın birbirinden güzel plajları bulunuyor. Buralarda denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Phuket’te gezilecek yerler arasında 140 dönümlük arazi üzerine kurulu eğlence merkezlerinden biri olan Fantasea Show ile tam bir karnaval havası yaşacaksınız. Karnavalda akrobatlar, dansçılar ve birbirinden inanılmaz illüzyon gösterileri yapan kişiler bulunuyor. Ayrıca Burada cafeler, mücevher ve kostüm satan dükkanlara da uğrayabilirsiniz.



Phi Phi Adaları’nı da es geçmeyin. Burası Tayland’ın en önemli turizm merkezleri arasında. Daha sonrasında ünlü The Beach filminin çekildiği Maya Beach’te muhteşem turkuaz renkli denizin keyfini mutlaka çıkarın. Burada şnorkel ile dalış yapıp rengarenk mercanları ve balıkları görebilirsiniz. Phuket’te ünlü olan bir yer de James Bond Adası’dır. Bu adanın asıl adı Koh Tapu Adası’dır ve Çivi Adası anlamına geliyor. The Man With Thi Golden Gun filmi burada çekilmişti. Burada alışveriş yapabilir ve aynı zamanda da filmin çekildiği yerleri gezip görebilirsiniz. Tayland’ın dillere destan bir gece hayatı var. Hatta dünyanın birçok noktasından insanlar bu gece hayatı için Tayland’a gelir. Eğer siz de bu renkli gece hayatına dahil olmak isterseniz, adada bulunan Patong’a uğrayıp eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.


TEMİZ VE DÜZENLİ ÜLKE SİNGAPUR

Güney Asya’da bulunan Singapur, kurallar ülkesi olarak biliniyor. Bu kurallar sayesinde ülkeye adım atar atmaz ne kadar düzenli ve temiz bir yer olduğunu anlıyorsunuz. Ülkenin böyle kalmasına çok dikkat ediliyor. O yüzden Singapur turu yapmak istiyorsanız mutlaka çevre ile ilgili kurallara uymanız gerekiyor.



Ülkenin turistik simgesi olan Merlion, aslan başlı balık gövdeli mitolojik bir kahramandır. Balık gövdesinin anlamı ülkenin deniz ve balıkçılık ülkesi olduğu, aslan başı ise ülkenin aslanlar ülkesi olduğu anlamına geliyor. Singapur’da görülmesi gereken yerler arasında Botanik Bahçesi ve Orkide Bahçesi bulunur. Daha sonrasında renkli Çin Mahallesi‘nde ve Orchard Road’ta gezip alışveriş yapabilirsiniz. Buralarda mavi, yeşil ve kırmızılı Çin mimarisi tarzındaki çatıları görebilirsiniz.



Vahşi doğa hayvanlarını yakından görmek istiyorsanız da Gece Safarisi yapabilirsiniz. Orman içerisinde yaşayan aslan, kaplan, fil, bufalo gibi pek çok hayvanı görebilme imkanı bulunuyor. Sonrasında Universal Stüdyoları’nın bulunduğu Sentosa Adası’nı gezebilirsiniz. Burada çok eğleneceksiniz. İçeriye girer girmez Hollywood tarzında tasarlanmış dükkanlar ve restoranlar karşınıza çıkacak. İsterseniz binebileceğiniz bir de roller coaster bulunuyor. Shreek, Jurassic Park ve Water World gibi filmlerin sergilendiği alanlarda hoşça vakit geçirip çeşitli maceralara katılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder