2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Çeşme’de Kış Tatili



Yaz turizminin popüler adresi Çeşme’ye kış aylarında hiç gittiniz mi? Yazın gitmek için çırpındığımız İzmir’i birde şimdilerde ziyaret etmeli. Hep deniz tatili yapacak değiliz ya… Biraz da kış tatilinin tadını çıkartmalı.

Bir Alaçatı düşünün. Yaz aylarında tıklım tıklım dolup taşan, kalabalıktan yürüyecek yeri kalmayan… Bir de Alaçatı’yı kışın düşünün. Taş sokakları huzur kokan, her köşe başında keyifle fotoğraf çekilebilen… Sadece bu kadar da değil, yazın fırlayan uçak biletlerinden her fırsatta nasibimizi alırız. Çeşme’de tatil yapmanın yazı kışı olmaz elbette ama yazın tıka basa dolan İzmir’in güzel ilçelerini birde kış aylarında keşfedin.



İzmir’e gittiğiniz bir yerlerde dinlenmek için mola vermek istediniz. Gözünüze bir yer kestirdiniz ama bir de baktınız ki oturacak yer kalmamış. Sonra başka bir yere gitme kararı aldınız, orası da kalabalık. Oysa ki Çeşme’de kış tatili yapmanın ayrı bir zevki vardır. Gittiğiniz yerler sakin, huzur dolu. Belki içinizden müzik keyfi yapmak geldi, bütün mekanlar sizin. Peki Çeşme’de kış tatili yapmak için başka nedenler nedir bir de onları inceleyelim.

Çeşme termalleri

Çeşme termalleriyle de ünlü bir şehir bunu biliyor muydunuz? Yerin altında kaynayan termal sular kış aylarında çok tercih ediliyor. İzmir’e gittiğinizde seçkin otellerin termallerinde şifa dolu bir tatil deneyimi yaşamayı ihmal etmeyin.

Çeşme’nin tarihi yerleri

Denize sıfır konumda, 6 kulesi ile birlikte muhteşem bir görüntüye sahip Çeşme Kalesini daha önceki İzmir tatilinizde ziyaret etmediyseniz şimdi orada olmanın tam zamanı. Kaleye gittiğinizde Çeşme Arkeoloji Müzesi’ni de Çeşme’de gezilecek ve görülecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Tarihiyle ünlü diğer bir rotada Ildırı Antik Kenti. Geçmişi tunç devrine uzanan antik kent şehir merkezine 25 km ötede.



Pazarları

Ege’nin lezzetine doyum olmayan otlarını göreceğiniz pazarda birbirinden çeşitli ürünler satılıyor. Pazıdan tereye, ebegümecinden arapsaçına, hardaldan radikaya ve daha birçoğuna Çeşme’de kış tatili yaparken rastlamanız mümkün. Bu kadar çeşidin bir arada olduğu bu pazarı merak ediyorsanız hemen söyleyelim; Alaçatı pazarı Çeşme tatilinizde görmeden dönmemeniz gereken yerel bir pazardır ve sadece cumartesi günleri kurulur.

Çeşme’de yeme-içme

Çeşme’nin dillere destan lezzeti kumruyu kendi vatanında hiç denediniz mi? Çeşme’ye gittiğinizde yerli halka en meşhur kumruyu kimin yaptığını sorun ve mutlaka deneyin. Güzel bir ziyafetten sonra canınız tatlı bir şeyler çekerse makaronlarından kesinlikle tatmalısınız. Buranın kumrucuları meşhur olduğu kadar pastaneleri de oldukça meşhurdur. Yemede yanında yat derler ya hani işte bu kavram Çeşme için yazılmış olmalı.



Çeşme’yi ne kadar anlatsak burada göreceklerinizin yanında çok az kalır. O yüzden Çeşme’yi en iyisi bizzat kendiniz keşfedin. Çeşme Otelleri eşliğinde mükemmel bir kış tatili Çeşme’de sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder