2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ETNA’NIN SELAM DURDUĞU ŞEHİR: KATANYA (CATANIA)




İtalya’nın güzelliklerle dolu bölgesi Sicilya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri Katanya. Aynı zamanda bölgenin ikinci büyük şehri olma özelliği taşıyan Katanya, Etna Yanardağı’nın eteğindeki konumu ve sahip olduğu büyüleyici güzellikler nedeniyle Sicilya’nın en turistik bölgesi olarak biliniyor. Uçaktan indiğiniz anda sizi Etna Yanardağı karşılıyor. Peki ne var bu Sicilya şehrinde insanları kendine hayran bırakan? Sizler için Katanya’nın en çok ziyaret edilen noktalarını derledik;

KATEDRAL MEYDANI

Katanya’nın en çok ziyaret edilen yeri ise Fil Çeşmesi’nin bulunduğu Katedral Meydanı. Meydanda yer alan çeşmedeki fil ise şehrin sembolü olmuş. 1735 yılında lava taşından yapılmış. Etna Yanardağı sürekli patladığı ve kustuğu için patlamadan çıkan orijinal lava taşlarıyla fil yapılmış.



Bir rivayete göre de bu filin poposunu öpen biri Katanyaca’yı bülbül gibi konuşuyormuş. Katanca bu arada İtalyanca’dan biraz farklı. Türkiye’deki lazca gibi düşünebilirsiniz. Filin alt tarafında Tanrı Simeto’nun heykeli bulunuyor. Simeto da İtalya’daki nehirlerin kralını simgeliyor. Bu detaya da dikkat etmenizi öneririz. Meydanda ayrıca, 18. yüzyılda yapılmış olan Din Adamları Sarayı, Belediye Sarayı, Şehir Katedrali yer alıyor.



URSİNO KALESİ

13. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Ursino Kalesi, hayli trajik bir yaşam öyküsüne sahip. 1693 yılında bölgede yaşanan büyük depremden ve hemen öncesinde yani 1669’daki volkanik patlamadan hasarlı ama sağ kurtulabilen Ursino Kalesi, ilk olarak Aragon Hanedanlığının yaşam alanı olarak kullanılmış. Sonraki dönemlerde cezaevi olarak kullanılan kale, şimdilerde Halk müzesi olarak hizmet veriyor. Sıra dışı mimarisiyle dikkat çeken Ursino Kalesi, gerek bu özelliğiyle gerekse içinde barındırdığı Antik Yunan’dan Klasik Çağ’a kadar uzanan arkeolojik kalıntılarıyla mutlaka ama keşfedilmesi gereken bir yer olma özelliği taşıyor.



ETNA YANARDAĞI

Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri olan Etna’yı mutlaka görmelisiniz. Katanya’nın tepesinde yer alan ve şehrin üzerine bir gölge oluşturan Etna Yanardağı’ndan muhteşem sarayları ve kiliseleri kuşbakışı seyredebilirsiniz. Günümüzdeki yüksekliği 3 bin metre civarında olan Etna’da lavların üstüne çöktüğü evleri görebilirsiniz. Hayretler içinde bırakan bir doğaya sahip olan yanardağ, ziyaretçilerine müthiş anlar yaşatıyor.



BALIK PAZARI

Şehrin merkezinde Katedral Meydanı’na çok yakın bir mesafede yer alan balık pazarı kaçırılmaması gereken yerlerden biri. Katanya’nın sahil kıyısında olduğunu düşünürsek, farklı türdeki en güzel deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Parlak renkleri, kendine özgü kokularıyla pazarda dolaşmak sizin için unutulmaz bir deneyim olabilir. Burada çok lezzetli balıkların olduğu restoranlara da uğramayı ihmal etmeyin.



SAN GİOVANNİ Lİ CUTİ

Katanya’nın en ünlü plajı olan San Giovanni li Cuti, yaz aylarında şehri ziyaret eden turistlerin uğramadan geçmedikleri noktalardan. Şehir halkı ve turistler için serinlemenin, güneşlenmenin meşhur adreslerinden olan San Giovanni li Cuti, bünyesinde barındırdığı balıkçı tekneleri ve restoranlarla da büyüleyici bir atmosfere sahip. Ayrıca plaj, volkanik bir geçmişe sahip olması nedeniyle doğal bir nokta olarak da dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder