2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Türkiye'de Kış Tatili

Kış turizminin en çok talep gören aktivitesi olan kayak köklü bir spor olması ve günümüzde özellikle gençlerin ilgi göstermesi ile giderek yayılmaktadır. Kayak merkezleri misafirlerine konforlu otellerinde konaklama imkanı sunarken, tur organizasyonları ve malzemelerin teminine kadar zengin bir yelpazede hizmet veriyor. Türkiye gibi dört mevsimin yaşandığı ve kışların tadına doyulmaz güzellikte geçtiği bir ülkede var olan birden çok kayak merkezi eşsiz güzellikleri ve kaliteli hizmetleri ile sizleri bekliyor.
Kayak Merkezleri

Kış Mevsiminin Eşsiz Güzelliği İle Kayak Yapmanın Keyfini Çıkarın

Uludağ’dan Kartalkaya’ya, Palandöken’den Davraz’a kadar yurdumuzun en güzel dağlarında kış aylarında yağan kar ile beraber oluşan doğal kayak pistleri tatillerinizde hem spor yapmanıza imkan tanıyor hem de çevrelerindeki oteller ile sıcacık ortamlarda konaklamanızı sağlıyor. Ayrıca kayak merkezlerinde verilen eğitimler ile bu sporun inceliklerini öğrenmeniz mümkün. Yaptığınız hareketlerin bilincinde olmak ve bu heyecanı doyasıya yaşamak sizin elinizde.
Siz de ailenizle birlikte gündüzleri kayak yaparak eğlenceli vakitler geçirmek; akşamları ise otelinizin şöminesinde yanan ateşin etrafında oturup kahvenizi içerek sohbet etmek istiyorsanız yapmanız gereken sayfalarımızda yer alan merkezlerden size en yakın ve uygun olanına uğramak. Bembeyaz bir örtü üzerinde rüzgara karşı kayak yapmak ve özgürlüğün tadını çıkarmak hayal değil.

Tarihin Eteklerinden Zirvesine Doğru Uzanan Bir Spor Kayak

Tarih araştırmalarına göre eski çağlardan itibaren kayak, insanların bir yere ulaşırken ve avlanırken kolay yol kat etmeleri için çeşitli ağaçlardan kestikleri parçaları ayaklarına bağladıkları bir araç olarak ortaya çıkmıştır. İlk olarak Altaylar/ Sibirya ve Moğolistan’da ortaya çıktığı düşünülür. Bir spor olarak hayatımıza girmeden önce 15. Yüzyılda Orta Asya’da ve İskandinavya’da düşmanlara karşı askeri amaçla kullanılmıştır.
1879’da Oslo’da düzenlenen kayak yarışmaları ile tanıtılan bu spor Fridtjof Nansen’in “Grönland’da Kayakla Gezi” kitabını yayımlaması ile daha çok ilgi görmüştür. 1924’te Uluslararası Kayak Federasyonu’nun kurulması ile olimpiyatlara dahil edilen bu spor günümüzde bir çok dalda temsil edilmekte ve sporcu yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır.
Kayak sporu dağ zirvelerinde oluşturulan pistlerde yapılırken kayak merkezleri konaklamadan, turlara; malzemelerden eğitmenlere kadar birçok hizmet ile kış turizminin gözdesi olan bu sporu geniş kitlelere sevdirmeye çalışıyor. Her yaş grubuna ayrı uygulanan eğitimler ile geçmişten gelen bu eşsiz öğreti yaşatılıyor.

Türkiye’nin Birbirinden Güzel Kayak Merkezleri

Tarif edilmez güzellikteki bir coğrafya üzerinde bulunan Türkiye, sahip olduğu önemli kayak merkezleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Avrupa standartlarında düzenlemeleri ile sağlıklı bir şekilde spor yapma imkanı sağlayan kayak pistleri kış aylarında misafirlerini ağırlarken ulusal ya da uluslararası müsabakalara ev sahipliği de yapıyor.
Kayak merkezleri arasında ulaşım teleferikle sağlanırken şehir merkezlerine giden yollar yoğun kar yağışının engel oluşturmaması için düzenli olarak belediyeler tarafından açık tutulmaktadır. Snowboard, Alp Disiplini, Biatlon ve benzeri sporların yapılmasına imkan tanıyan kayak pistleri ayrıca muhteşem manzarası ile doğa fotoğrafçılığına da imkan sağlıyor.
Türkiye de bulunan kayak pistleri ise:
  • Uludağ Pisti
  • Palandöken Pisti
  • Kartalkaya Pisti
  • Kartepe Pisti
  • Güvenkaya Pisti
  • Sarıkamış Pisti
  • Davraz Pisti
  • Erciyes Pisti
Listelediğimiz bu birbirinden güzel kayak merkezleri güler yüzlü ve kaliteli hizmet anlayışı, çevresindeki doğal güzellikleri, konaklama imkanları ve kamp seçenekleri ile sizin de tatilinizi geçirebileceğiniz yerlerden biri olmalı.
Kayak merkezleri olarak sizler için oluşturduğumuz rehber sitemizde Türkiye'nin önde gelen pistlerinin genel özelliklerini, kullanılan malzemeleri, turlar ve organizasyonlar hakkındaki her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. Kış aylarının bunaltıcı havasından ve yorgunluğundan kurtulmak için siz de vakit kaybetmeden bavulunuzu hazırlayıp kayak merkezlerine doğru yola çıkmalısınız.

ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder