2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Nisan’da Gidilebilecek Tatil Rotaları





Doğanın yavaş yavaş canlanmaya başladığı nisan ayında soğuk hava yerini tertemiz bir havaya bırakır. Çiçeklerin açtığı, hayvanların uykudan uyandığı bu güzel ayda ülkemizin keşfedilmeyi bekleyen harika tatil bölgeleri kalabalıklaşmaya başlar. Birkaç günlüğüne de olsa baharın ilk günlerini küçük bir kaçamakla taçlandırmak isteyenler yollara düşer. ‘Nisan’da nerelere gidilir’ diye merak ediyorsanız birazda sizin için seçtiğimiz tatil bölgelerinden bahsedelim. İşte baharın ilk günlerini eşsiz kılan nisan’da gidilebilecek tatil rotaları!
Faralya

Her ne kadar ülkemiz sınırları içinde olsa da birçok kişinin ismini bile duymadığı Faralya, Fethiye’ye 25, Ölüdeniz’e ise 15 km’lik bir mesafede konumlu. Nisan’da Faralya’ya gittiğinizde, harika manzarasına karşı günbatımını izleyebilir, Ege’nin en leziz kahvaltı sofralarını burada tadabilirsiniz. Bu ayda deniz sıcaklığı yüzmek için pek uygun olmasa da ayakkabılarınızı çıkarıp sahil boyunca uzun yürüyüşler yapabilir ya da Kelebekler Vadisi’ne doğru keşif turlarına katılabilirsiniz.


Faralya’nın olmazsa olmazları
Tam bir aktivite cenneti olan Faralya’da tüplü dalış yapabilirsiniz.
Farklı yerlerini keşfetmek isteyenler Ölüdeniz’den başlayıp Kelebekler Vadisi, Mavi Mağara, St. Nicholas Adası, Soğuk Su ve Deve Plajı’na uzanan yat turlarına katılabilir.
Bir Yunan köyü olan Kayaköy’ü keşfedebilirsiniz.
Faralya’nın tertemiz doğasında yetişen köy ürünlerinden satın alabilirsiniz.
Safari turlarına katılabilirsiniz.
Tirilye

Nisan’da gidilebilecek tatil rotalarımızdan biri de Bursa’ya bağlı Tirilye. Rum evleri ve yemyeşil çiçek bahçeleriyle ünlü bölgede görmeniz gereken harika rotalar var. Tirilye tatilinizde zeytin bahçelerini görmeden, sahilde oturup keyifle balık yemeden, muhteşem manzarası içinde Aya Ani Manastırı ve Taş Mektebi ziyaret etmeden geri dönmeyin.


Şirince

Bir nisan gününde küçük bir Ege kaçamağı yapayım diyenlere gelsin Şirince. İzmir’in ne kadar zengin bir şehir olduğunu her fırsatta kanıtlayan ilçeleri Şirince ile daha bir renkli. Terkedilmiş bir Rum Köyü olarak bilinir. Burada yetişen şarapların tadını başka bir yerde zor bulursunuz. Tatiliniz boyunca huzur içinde gezeceğiniz Şirince’den ayrılmak istemeyeceksiniz.


Şirince’nin olmazsa olmazları
Taş sokaklarıyla ünlü bölgede yürüyüş yapın.
Enfes şaraplarından tadıp kendinize ve sevdiklerinize alın.
Gözleme çeşitlerini deneyin.
Şirince’nin asırlık çınarları altında tavşankanı çayınızı yudumlayın.
Köylü kadınların yaptığı el işlerinden alın.
Eski kilisesini ziyaret edin.
Şirince’ye kadar gitmişken Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kentini gezin.
Safranbolu

Tarihe merakınız varsa farklı kültürleri içinde barındıran Safranbolu’yu nisan’da görülecekler listenize eklemelisiniz. Baharı müjdeleyen bu rota, Unesco’nun Dünya misarı şehirlerinden. Dünya’nın çeşitli yerlerinden ziyaretçi akınına uğrayan Safranbolu’da yapacak çok şey var.


Safranbolu’nun olmazsa olmazları
Şehrin en güzel manzarasını bulacağınız Hıdırlık Tepesi’ne çıkın.
Köylülerin sattığı baharatlardan alın.
Safrabolu tatilinizde Köprülü Mehmet Paşa Camii, Tokatlı Kanyonu, Kaymakamlar Evi, Cinci Hanı, Hükümet Konağı ve İncekaya Su Kemeri’ni görmeden dönmeyin.
Turunuz arasında Safranbolu’nun taş sokaklarında satılan lokumlarından tadıp, kahve molası vermeyi ihmal etmeyin.
Hükümet Konağı ziyaretinizde görmeniz gereken diğer bir rota Saat Kulesi olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder