2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BALTIK DENİZİ’NİN KIZI HELSİNKİ





Helsinki, Baltık Denizi kıyısında yer aldığından “Baltık Denizi’nin Kızı”, açık renkli granit taşlarla yapılmış mimarisinden ötürü de “Kuzey’in Beyaz Kenti” olarak anılır.

Helsinki, Finlandiya’nın en büyük şehri ve başkenti olmanın yanında aynı zamanda ülkenin can damarıdır. Finlandiya’nın en kalabalık yabancı nüfusuna ev sahipliği yapan Helsinki, müzeler, sergi sarayları ve galeriler ile aynı zamanda bir kültür başkentidir.

300’den fazla adanın bir birine köprülerle bağlandığı Helsinki’de görülecek pek çok şey vardır:
ESPLANADI PARKI



Şehrin kalbinde yer alan, turistlerin ve Helsinki’de yaşayanların gezilerinin merkezi haline gelmiş bir parktır. Park ve içindeki Espa Sahnesi, Marimekko Defilesi ve Jazz-Espa konserleri gibi popüler etkinliklere de ev sahipliği yapar.
SENATO MEYDANI (SENATE SQUARE)



Rus çarı II. Alexander’ın heykelinin bulunduğu meydan, 1822-1852 yılları arasında Carl Ludvig Engel tarafından Neo-klasik tarzda inşa edilen 4 binayla süslenir: Helsinki (Lutheran) Katedrali, Fin Senatosu, Helsinki Üniversitesi ve Finlandiya Ulusal Kütüphanesi. 1852 yılında tamamlanan Helsinki Katedrali, hem Helsinki’nin simgesi, hem de Finlandiya’nın en çok fotoğraflanan kilisesidir. Siz de meydanda Helsinki Katedralinin önünde çekeceğiniz bir fotoğraf ile şehrin en can alıcı noktasını belgelemelisiniz.



Senato Meydanı’nda “Senato Meydanı’nın Sesi” adı verilen bir ses sistemi vardır. Hergün 17.49’da başlayıp binadan binaya geçen ve 5 dakika 18 saniye süren bu ses yayınında, Harri Viitanen ve Jyrki Alakuijala’nın harika eserleri çalınır.

Aleksanterinkatu Caddesi ve Senato Meydanı arasındaki açık hava müzesini andıran yol ise, şehrin havasını solumak isteyenler için en güzel seçenek olacaktır.
MARKET MEYDANI (KAUPPATORI-MARKET SQUARE)



Güney Liman’da Esplanade Parkı’nın başlangıcında yer alan meydan, şehrin en ünlü açık alan pazarıdır. Meydandaki hediyelik eşyalarındaki göz dolduran çeşitlilik, Market Meydanı’nı turistlerin uğrak yeri haline getirmiştir. Ren geyiği ve ayı postları, kürkler, ren geyiği boynuzundan objeler, sebze ve meyveler bu açıkhava marketinde sergilenir. Buradan ahşap Viking bebekleri, matruşkalar, kürkten yapılmış şapkalar, eldivenler ve ceketler alabilirsiniz. Liman kıyısındaki bu meydan, denizin kokusunu almanız için de sizi bekliyor.
ESKİ SEBZE/MEYVE/BALIK HALİ

1889’dan beri faaliyette bulunan Hal’de, peynirden balığa, sebze meyveden, çay ve kahveye kadar her şeyi bulabilirsiniz.
USPENSKİ ORTODOKS KATEDRALİ



1868’de tamamlanan ve Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks kilisesi olan Uspenski Katedrali’nin kırmızı tuğlalarla kaplı dış yüzeyi ve altın kaplı kubbeleriyle belirgin bir Rus mimarisi vardır. Rus mimar Aleksey Gornostayev’in tasarladığı katedral, ancak mimarın ölümünden sonra tamamlanabildi.
PARLAMENTO



Kalvola’nın kırmızı granitlerinden yapılmış olan bina, Finlandiya Parlamento’suna ev sahipliği yapar.

Helsinki’ye güneşin batmadığı günlerde “Beyaz Geceler”i yaşamak için gelmeli ve bu güzel Baltık başkentinde, kuzeyin cazibesiyle tanışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder