2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

MALTA’NIN AKIL ÇELİCİ TOP 10 LİSTESİ





SESSİZ ŞEHİR MDİNA

Malta’nın lisan okulları namına inat, dilini yutmuş bir şehridir Mdina… Nüfusunun azlığından kaynaklanan sakinliği, taş evlerinin serinliği ve Ortaçağ’ı andıran mimarisiyle burası turistlerin göz bebeği. Sadece 294 kişinin yaşadığı ve dingin sokaklarına motorlu araçların girmesinin yasaklandığı Mdina ‘’Sessiz Şehir’’ olarak adının hakkını veriyor.

CUMBALI EVLER

Mimarinin estetikle ruh kattığı, insan gibi şahsiyeti olan yapılar.. Betonarme, göğe yükselen binalar ne kadar soğuk ve duygusuzsa, cumbalı evler bir o kadar huzuru barındırır, aileyi anımsatır..



Malta’nın sokaklarında gezerken de cumbalı evde hiç oturmamış olsanız bile evinizde hissedersiniz kendinizi, öylesine sarıp sarmalar sarı, yeşil, kırmızı cumbalı evlerle dolu sokakları sizi.



GAME OF THRONES

Evet bir çok ülke, ünlü dizi Game Of Thrones’in fanatik seyirci akını sayesinde ekmek yedi ama Malta’yı diğerlerinden ayıran kısmı, burada dizinin iki ayrı setinin olması. La Valetta, Kral’ın Şehri’nin; Gozo Adası ve buradaki Azur Penceresi’yse Daenerys Targarian ve Khal Drogo’nun düğünlerinin gerçekleştiği yer. Siz de bu dizinin müptelasıysanız çekimlerin yapıldığı yerleri görebilir ve burada fotoğraf çektirebilirsiniz. Bunu da sosyal medya hesabınızda, dizideki aynı mekanda çekilen sahnenin ekran görüntüsüyle yan yana yayınlamanız, arkadaş listenizde bulunan dizinin diğer hayranları için pek fiyakalı olacaktır :)

FOSFORA DOYACAKSINIZ

Etrafı denizlerle çevrili olan Malta’dan, hele de şirin balıkçı köyü olan Marsaxlokk’tan balık yemeden dönmeyin. Her yerden mis gibi gelen kokuları takip edip, balık pazarının karşısındaki restoranlardan birine girin ve denizden babam çıksa yerim demeyin, seçici olun :) Bu balıkçı köyünde önünüzde o kadar çok seçenek var ki bırakın paşa keyfinizin ve guruldayan midenizin dediği olsun :)





İNSANLARI DA, İKLİMİ DE MİSAFİRPERVER

Malta güleryüzlü halkı kadar havası da misafirperver. Öyle ki yılın büyün aylarında, kendisini ziyaret etmeniz için uygun iklim koşullarını sunuyor size. Özellikle Aralık, Ocak, Şubat gibi soğuğu iliklerimize kadar hissettiğimiz ülkemizde ısınmak için ideal bir tatil rotası Malta.

BELKİ DE SON GÖREN SİZ OLACAKSINIZ: AZUR PENCERESİ

Teknoloji her zaman galip gelmez. İstediğiniz üstün görüntü kalitesine sahip makineyle çekin, her fotoğrafından daha güzeldir, ilk görüşte hayran bırakır kendine Malta’daki Azur Pencere’si. Üzerinde insanların karınca gibi göründüğü, jeologlara göre birkaç yıllık ömrü kalan bu doğal kireçtaşı oluşumunu, dünya üzerinden silinmeden önce mutlaka görmelisiniz.



EZBER BOZAN GECE HAYATI

Ezber bozan diyorum çünkü burada insanlar eğlenmek için gecenin ilerleyen saatlerini beklemeyip, havanın kararmasıyla birlikte kendilerini dışarı atıyorlar. Böylesine sabırsız yapıyor insanları, capcanlı ve doludizgin eğlencesiyle Malta.

AKDENİZ’İN EN TEMİZ PLAJLARI

Malta’ya deniz-kum-güneş için geldiyseniz ve merkezde kalıyorsanız kayalıkların süslediği denizi yanıltmasın sizi. Çünkü buraya yaklaşık yarım saat uzaklıkta, kristal berraklığı ve tarif edilemez güzellikteki maviliğiyle adanın en meşhur plajları olan Mellieha Körfezi, Golden Bay ve Ghajn Tuffieha sizleri bekliyor. Hatırı sayılır ziyaretçisi olan bu plajlar yerine kalabalıktan uzak bir yer isterseniz keyifli bir feribot gezisi sonunda ulaşılan kardeş ada Gozo sakinliğiyle, kendini sadece size ait hissetirip şımartacaktır ruhunuzu.





BATIL İNANÇ BENZERLİĞİ

Her yurt dışı çıkışımın yaklaşık 3 gün sonrasında gurbetçi moduna girerim :) Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bu nedenle seyahatlerde, ülkemizdekini andıran özellikler gördüğümde hoşuma gittiği bir gerçek. Malta’nın sıcakkanlı insanlarından sonra bir diğer benzerlik olan, rengarenk kayıklara çizmiş oldukları ‘’Göz’’leri gördüğümde de tebessüm etmiştim. Bizdeki nazar boncuğunun bir benzeri bunlar. Maltalılar sarı, kırmızı, mavi, yeşil renge boyadıkları ‘’Luzzu’’ adını verdikleri kayıklarının burun kısmına bir çift göz işliyorlar. ‘’Horus’un Gözü’’ olduğu söylenen bu sembolün, balıkçıları denizden gelen kötülüklere karşı koruyacağına inanılıyor.





DİL OKULLARI

Dünya’daki bütün eğitim yuvaları bir yana, turistik etüt merkezi Malta diğer yana. Turistik etüt merkezi diyorum çünkü zamanında benim de katıldığım, sayıları 50’yi aşan dil okulu var burada. Eğitim hayatım boyunca hiçbir zaman derslerin bitmesini Malta’daki kadar istememiştim; bir an önce çıkıp, hayran kaldığım bu yeri gezebilmek için :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder