2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Amsterdam’da Gezilecek Yerler








Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Tarihi kadar doğasını da konuşturan Amsterdam, gezilecek bir yer düşünenler için oldukça zengin bir şehir. Müzeler, sanat galerileri, kiliseler, meydanlar derken bir anda şehrin pek çok yerine hakim olabilirsiniz. Amsterdam’da gezilecek yerler listemizi hazırlarken şehrin en çok ziyaret edilen noktalarını bulundurmaya özen gösterdik. Bir Amsterdam yolculuğu için gün sayıyorsanız eğer, Amsterdam’da gezilecek yerler listemize göz atmadan yola çıkmayın.




Anne Frank Evi









Anne Frank Evi, Amsterdam denildiğinde akla ilk gelen gezi noktalarından biri. Yahudi asıllı Anne Frank ve ailesinin II. Dünya Savaşı’nda Nazilerden saklanmak için kullandıkları ev. Anne Frank ve ailesi bu evde yaklaşık 2 yıl saklanmış. O dönemlerde Anne Frank, günlüğüne yaşadığı olayları ve geleceğe dair hayallerini yazmış. Aileden tek kurtulan babası da kızının günlüğünü bulduğu zaman yayınlanmasına karar vermiş. Bugün müzede Anne’nin günlüğünde yazanlar da seslendiriliyor. Bu da müzeyi gezerken o dönemlere yolculuk yapmanızı, biraz da empati kurmanızı kolaylaştırıyor. Kısaca Anne’nin saklandığı ev, hikayesiyle etkisi altına alan bir gezi noktası. Evin deposu, saklanılan gizli bölmeler evin görülmesi gereken ilk noktaları.




Adres: Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam




Dam Meydanı









Yerli halk buraya kısaca Dam der. Şehrin en işlek ve en ünlü meydanı. Yerli halk kadar yabancı turistlerin de sürekli uğradığı meydanın çevresinde şehrin gezi noktaları bulunuyor. Kraliyet Sarayı, Madame Tussauds Müzesi, Ulusal Anıt, De Bijenkorf bunlardan sadece birkaçı. Yani Amsterdam’da gezilecek yerler denildiğinde en güzel başlangıç Dam Meydanı’dır. Amsterdam Turlarının da olmazsa olmaz duraklarından biridir.




Rijks Müzesi









Ortaçağ’dan günümüze gelen en ilgi çekici eserlerin yer aldığı müze. Aynı zamanda Amsterdam’ın en çok ziyaret edilen gezi noktalarından biri. Müzede 8000’i aşan eser sergileniyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük Felemenk sanatı koleksiyonuna sahip.Birkaç Saatte Rijksmuseum adlı blog yazımızdan detaylı bilgi edinip, Amsterdam’da gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.




Adres: Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam




Van Gogh Müzesi









Amsterdam’da gezilecek yerler denildiğinde uğramadan geçilmeyen bir müze daha… Sadece Amsterdam’ın değil, aynı zamanda dünyanın da en önemli müzeleri arasında gösteriliyor. Ünlü ressam Van Gogh’un 200’den fazla resmi, 500’den fazla çizimi, kardeşine yazdığı mektuplarının bazıları müzenin en değerli eserleri.




Adres: Paulus Potterstraat 7, 1017 CX, Amsterdam




Vondelpark









Amsterdam gezilerinin uğrak noktalarından biri ve oldukça popüler. Vondelpark’ın her yıl yaklaşık olarak 10 milyon ziyaretçi potansiyeli var. Park oldukça geniş ve içinde çeşitli ağaç türleri, bitki türleri, göller ve bir gül bahçesi yer alıyor. Yaz sezonu boyunca ücretsiz konserlerin yapıldığı Vondelpark’ı Amsterdam’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. Parkta fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir veya sadece dinlenmek için tercih edebilirsiniz.








Her gün 09:00-17:00 saatleri arasında açık olan Çiçek Pazarı’na gidip tezgahlardan dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Eğlenceli bir gezi noktası olan pazarda sadece çiçek ve çiçek tohumları satılmıyor. Eskiden sadece yerel halkın gittiği bir yer olan pazar, son yıllarda turistik değer kazanınca bahçe cüceleri, tahta ayakkabılar gibi şehrin simgesi haline gelmiş ürünler de hediyelik eşya olarak satılıyor.








Dünyaca ünlü müzelerin başında geliyor Madame Tussauds Müzesi (Amsterdam). Dam Meydanı’ndaki Peek & Cloppenburg Binası’nda yer alan müzede dünyaca ünlü isimlerin balmumu heykelleri bulunuyor. Lady Gaga, Brad Pitt, Angelina Jolie, Kraliçe Beatrix, James Bond, David Beckham başta olmak üzere tanınmış birçok ünlü isimlerin gerçeğini aratmayan balmumu heykellerinin önünde fotoğraf çektirmeden Amsterdam tatilinizi sonlandırmayın.







Bir alışveriş merkezi fakat onu diğer AVM’lerden ayıran tarihi bir binada yer alması. AVM’nin bulunduğu bina 1895-99 yılları arasında şehrin ana postanesi için yapılmış. 1990 yılından bu yana ise alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. İçinde yaklaşık 40 mağaza ve 2 kafe bulunuyor. Kısaca alışveriş yapmak istediğiniz an bu tarihi binaya rotayı çevirebilirsiniz. Amsterdam’da gezilecek yerler listelerine Magna Plaza mutlaka eklensin.










Neo klasik mimarisiyle Amsterdam’ın en ünlü kiliselerinden biri. 1884 yılında inşa edilen De Krijtberg, dış mimarisi kadar iç dekorasyonu ve süslemeleriyle de zamanın ötesinde bir kilise. Amsterdam’da gezilecek yerler listenizi oluştururken De Krijtberg’i mutlaka not edin.






Amstelpark, şehrin en popüler, en iç açıcı, en yeşil alanlarından biri. Yaşadığı yerin kalabalığından biraz da olsa sıyrılmak isteyen yerliler için bir kaçış noktası. Son yıllarda ise turistlerin de uğramadan geçmediği bir yer haline geldi. Sanat galerisi, gül bahçesi, çiftlik hayvanları ile her yaş grubuna hitap eden bir gezi alanı.

Adres: Europaboulevard, Amsterdam

Amsterdam Kraliyet Sarayı (Koninklijk Paleis)







İşte şehrin en görkemli yapılarının başında gelen Amsterdam Kraliyet Sarayı. Saray, turistlerin en çok ilgi gösterdiği yapılardan biri ve Amsterdam’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenler arasında. Dam Meydanı’nda yer almasından dolayı ulaşım açısından oldukça kolay bir yerde. Günümüzde Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından sadece resmi törenlerde kullanılıyor. Sarayın içini gezmekle yetinmeyip, önünde mutlaka fotoğraflarlar da çekin.





Amsterdam’da gündüz saatlerini gezi yerlerine ayırıp, havanın kararmasıyla birlikte gece kulüplerine gitmeyi planlıyorsanız Amsterdam’ın En Ünlü Gece Kulüplerine göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder