2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Slovenya Gezi Rehberi



Slovenya’ya önceden gidenler bilir buradaki gizli güzellikleri. Ekonomik durumu hayli iyi, nüfusu iki milyonu bulan zengin bir ülke Slovenya. İtalya, Macaristan ve Avusturya’ya komşu olan ülkenin buralara ulaşımı da çok kolay. Yugoslavya sınırlardaki Slovenya hakkında merak uyandıran ne varsa yakından tanıyalım.



Avrupa’nın üçüncü büyük ormanı Slovenya’da. Ne zaman giderseniz gidin dört mevsim tatil keyfi yapacağınız bambaşka bir yer. Yine de kış zamanlarındaki o sakinliği bulacağınız Slovenya’ya gitmek için yaz sıcaklarını beklemenize gerek yok. İstanbul’dan 2,5 saatlik bir uçuşla direk başkent Ljubljana’ya inebilir ve Slovenyatatilinize buradan başlayabilirsiniz. Diğer ülkelere göre daha uygun bütçelerle Slovenya’daki tatilin keyfine varabilirsiniz. Burada konaklama yapmak için en uygun yer başkenti olsa da Slovenya Turlarına katıldığınızda konaklama dahil mükemmel bir tatil sizi bekliyor.

Slovenya’da gezilecek yerler

Slovenya gezinize ilk başkenti gezerek başlayın. Çok büyük bir yer olmadığından buradaki gezinizi iki saatte bitirebilirsiniz. Şirin bir yerdir ama çok uzun zaman kalınacak bir yer olmadığını söyleyebilirim. Ljubljana’dan kalkan otobüslerle Slovenya’nın en meşhur yeri Bled Gölü’ne gidin. Zaten Bled Gölü’nü görmeden Slovenya gezisi yapmak büyük bir hata olur bence. Gölün tam ortasında konumlanmış St. Martin Kilisesi doğasıyla ve tarihiyle eşi bulunmaz bir rota. Bir de yaz aylarında Slovenya’da olacaksanız Bled Gölü’ndeki balon turlarına katılmadan turunuzu tamamlamayın. Bled Gölü’nün doğa harikası Vintgar Şelalelerini görmek için göl çevresinden bisiklet kiralayıp şelalenin mis gibi doğasına doğru yelken açabilirsiniz. Sonraki gezinize Postojna mağarası ve Predjama şatosundan devam edin.



Ne yenir?

Her yerde olduğu gibi Sloven mutfağı da komşularından etkilenmiş. İtalya’nın risottosu, Viyana’nın şinitzeli ve Avusturya’nın strudelini buradaki restoranlarda görürseniz şaşırmayın. Peki Slovemya’ya ait yemekler neler? Farklı bir jambon çeşidi (kraski prsut), patates köftesi (Idrian zlikrofi), hamur köfteleri (struklji) ve jota denilen yemeği burada çok meşhur. Gelelim tatlı ve hamur işlerine; hamurun cevizle buluştuğu potica, elma, kuru üzüm, kremalı pasta türü olan gibanica, haşhaş tohumunu burada tatmadan buradaki gezinizi sonlandırmayın.



Slovenya gece hayatı

Slovenya gece hayatı pek iç açıcı değil ama başkentin merkezine doğru giderseniz gölün çevresi yakınındaki publar en azından iyi bir fikir olabilir. Demin de bahsettiğim gibi diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha uygun bir ülke burası.

Belki eğlence için çok parlak bir yer değil ama doğasıyla insanı büyüleyen bütün rotalar sanki Slovenya’da toplanmış.






Telefon : 0 224 225 43 43


 Gsm : 0 534 835 86 85                        Faks : 0 224 225 43 53                          e-mail : info@perisos.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder