2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

FRANSA’DA YAŞAMANIZ GEREKEN 7 KEYİFLİ DENEYİM









Fransa denildiği zaman akla ilk gelen yerler genellikle Paris ve Eyfel Kulesi oluyor. Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan dünyanın en önemli turistik şehirlerinden Paris’in ve dünyanın en önemli sembol yapılarından biri olan Eyfel Kulesi’nin adlarının öne çıkması anlaşılabilir bir durum. Fakat, Fransa seyahati elbette Paris sokaklarında gezmekten ve Eyfel Kulesi’ne tırmanmaktan ibaret değil. Dünyanın dört bir yanındaki gezginler için gözde ülkelerden biri olan Fransa’ya yapılacak ziyaretleri sizler için daha keyifli hale getirecek 7 deneyim belirledik.


MONET’İN TABLOLARINDA DOLAŞIN!

Ünlü Fransız izlenimci ressam Claude Monet’in kır evi Paris’e 80 km mesafede Giverny’de kasabasında bulunuyor. Sekiz dönümlük bir alana yayılan bahçedeki çiçekler ünlü ressamın eserlerine ilham olmuştur. Bahçede yer alan Japon köprüsünden geçerken sudaki nilüferlerlerle karşılaştığınızda kendinizi Monet’in tablolarının içerisinde hissedeceğinizden hiç kuşkunuz olmasın. Aynı zamanda müze olarak hizmet veren kır evi ziyaretçilere açık durumda.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK KUMULUNA TIRMANIN!


Bordoux şehrinin Arcachon tatil kasabasında Avrupa’nın en yüksek kumulunun bulunduğunu biliyor muydunuz? Atlantik Okyanusu’nun kıyısında yükselen kumullar Dune du Pilat ismiyle biliniyor. Yaklaşık 3 km boyunca uzanan 110 metre yüksekliğindeki bu kum tepesi ziyaretçiler için büyüleyici bir dünya. Kum tepesinden aşağıya doğru koşmak ya da kumulların üzerinde yamaç paraşütü yapmak oldukça keyifli bir deneyim olabilir.





TARİH ÖNCESİ SANATÇILARLA TANIŞIN!


1940 yılında tesadüfen keşfedilen Lascaux Mağarası Fransa’nın Dordogne ilinde bulunur. Mağaranın içerisinde yapılan incelemeler sonucunda duvarlarında 17 bin yıl öncesine ait resimler olduğu görülmüştür. Tarih öncesi dönemlere ait olan bu resimler insanoğlu’nun hayvanlarla olan savaşını tasvir etmektedir. Mağaraya yapılan ziyaretlerin resimlere zarar vermeye başlaması nedeniyle Lascaux ziyarete kapatılmış ve ikinci bir mağarada (Lascaux II) resimlerin reprodüksiyonları yapılmıştır.


JULES VERNE’İN DÜNYASINA ADIM ATIN!

Nantes’e yolunuz düştüğünde ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında bilimkurgu roman türünün kurucu babası olarak kabul edilen Jules Verne’e adanmış Jules Verne müzesi geliyor. Müzede Nantes doğumlu yazar Jules Verne’in birinci baskı kitapları, el yazmaları ve görsel-işitsel eğitim materyalleri, kitaplarından ilhamla tasarlanmış ilginç mekanik aletler ve fantastik yaratıklar bulunmaktadır. 19. yüzyıla ait muhteşem müze binasında ‘80 Günde Devr-i Âlem’ ve ‘Denizler Altında 20.000 Fersah’ kitaplarının yazarının dünyasına doğru bir seyahate çıkmak seyahatseverler için güzel bir deneyim olacaktır.









KELT MİRASINI KEŞFEDİN!


Evet, yanlış okumadınız… Fransa’da Kelt mirasını keşfedebilirsiniz. Çünkü yaşayışları ve kültürleriyle oldukça özgün bir halk olan keltler İrlanda haricinde bir de Rennes’in Bretonya bölgesinde yerleşik olarak yaşamaktadırlar. Kelt dilinin hala etkisini yitirmediği bölgede müzik ve dans geleneği temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilen festivallerde yaşatılmaktadır.


KUTSAL SUDAN İÇİN!


1858 yılında Lourdes kentinde bulunan Massabielle mağarasına giden bir kız çocuğu mağaranın duvarlarında defalarca Hz. Meryem’in siluetinin belirdiğini görür. Ayrıca mağaradaki sudan içen 12’si felçli olmak üzere toplamda 66 hastanın iyileştiğinin resmi kayıtlara geçmesi bu mağaranın kutsal olarak kabul edilmesine neden olmuştur.


ALPLERE TIRMANIN!

Alp dağlarının en yüksek tepesi olan Mont Blanc, Fransa’nın Chamonix bölgesinde yer alır. Dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen Chamonix kasabası kayak sporunun yanı sıra snowboarding, yamaç paraşütü ve diğer extrem sporlar için oldukça elverişli bir bölgedir. Fransa, İtalya ve İsviçre’nin kesişiminde yer alan bölgede hayatınız boyunca hiç unutamayacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder