2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bir Hafta Sonu Önerisi İğneada







Gözlerden uzak, neredeyse kimsenin bilmediği, İstanbul’a olan yakınlığıyla mükemmel bir hafta sonu önerisi olabilecek Kırklareli’nin güzel ilçesi İğneada, hafta sonu tatiline girmemize birkaç saat kala karşımızda. Bir çılgınlık yapıp arabaya atlayarak 200 km’lik bir yoldan sonra İğneada’nın el değmemiş doğasına ulaşabilirsiniz. Trakya’nın olmazsa olmaz yeri Kırklareli’nin eşsiz doğasındaki ilçenin 22 km uzunluğundaki sahili görülmeye değer doğrusu.








İğneada öyle bir yer ki daha buraya varmadan bile kendinizi Balkanlarda hissedeceksiniz. Yakın Bölge Otellerinden kendinize uygun olan Kırklareli Otellerinde konakladığınızda bu yemyeşil doğanın içinde kaybolacaksınız. İğneada’ya varmadan Demirköy’deki Dupnisa mağarasının tabelasını göreceksiniz. Burada iki katlı mağara var, mutlaka görmelisiniz. Alt mağaranın içinden Velika Nehri geçtiğinden ıslak mağara denmiş buraya ama üst mağara kuru olduğundan kara mağara olarak adlandırmışlar zamanında. Alt mağaraya indiğinizde sakın korkmayın, yarasalar oldukça bolcadır burada. Kasım-mayıs arasında yarasaların üreme zamanı olduğundan mağaranın belli yerlerine girmek yasaklanır. Ama kuru mağaraya istediğiniz her zaman arabanıza atlayıp doya doya gezebilirsiniz.








İğneada’yı önceden ziyaret edenler bilir Longoz ormanını. Orman Avrupa’nın en büyük ormanı özelliğinde. İğneada’nın en meşhur yerini sorsanız bana; tepedeki köy kahvehanesi derim. Şehre karşı en güzel resimleri burada çekebilirsiniz çünkü. Yakından deniz feneri gördünüz mü hiç? Kahvehanenin biraz ötesinde İğneada deniz feneri görülmesi gereken bir diğer durak. İğneada’nın kıyısında balıkçılıkla geçimini sağlayan insanlar yıllardır burada yaşamalarına rağmen bıkmadan usanmadan bu manzaraya karşı saatlerce otururlar. Siz de kısa yürüyüşlerinizi deniz havası eşliğinde yapabilirsiniz. Ayrıca nefis manzarasıyla beraber tadına doyum olmayan balıkları da İğneada’nın güzelliğini güzellik katmaya yetiyor.


Kısacası ne yapın ne edin bu hafta sonu kaçamağında İğneada’ya yer verin. Hem manzarasında kaybolun hem de lezzetli balıklarının tadına bakın. O zaman şimdiden iyi tatiller…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder