2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

POMPEİİ’DE SİZİ NELER BEKLİYOR?






Bir zamanlar Görkemli Roma İmparatorluğu’nun gözbebeği olan, şimdilerde ise İtalya’nın en çok turist çeken merkezlerinden biri haline gelen Pompeii, deyim yerindeyse tarihin bir yok ettiği bir de var ettiği şehirlerden. Napoli şehrinin hemen yakınında yer alan Pompeii, Vezüv Yanardağı’nın aniden patlaması sonucu tamamen haritadan silinme noktasına gelmiş. Şimdilerde ise yaşanmış bu felaket Pompei’nin dünyanın en popüler çekim merkezlerinden biri olmasının başlıca nedeni. Toplam 105 milyon Euro harcanarak iddialı bir turizm merkezine çevrilen Pompeii’de sizi neler bekliyor gelin birlikte bakalım.


6 YENİ BİNA

Vezüv Yanardağı’nın ani patlaması sonucu harabeye dönen Antik Roma evlerinden 6 tanesi Avrupa Birliği fonları sayesinde restore edilerek eski ihtişamına ve estetiğine kavuşalı henüz birkaç yıl oldu. Her ayrıntısı aslına uygun biçimde yeniden inşa edilen yapılar tarihi öneminin yanı sıra aynı zamanda restorasyon uygulamasında ne denli ileri gidilebileceğinin en iyi örneklerinden biri olma özelliği taşıyor. Pompeii turunun çoğu zaman başlangıç noktası olan bu yapılar fresklerinden tutunda içindeki onlarca ayrıntıya kadar muhteşem bir estetiğe kavuşmuş.







TAŞLAŞMIŞ İNSANLAR

Pompeii turunu bu denli çekici ve gizemli kılan ayrıntıların başında hiç şüphe yok ki, bölgede sergilenen taş kesmiş insanlar geliyor. Vezüv Yanardağı’nın ani patlaması sonucu taşlaşan insanlar vücutlarını saran lavlar nedeniyle en ne yapıyorlarsa o şekilde kalmışlar. İnsan vücutları tamamen taş haline geldiği için de ilk günkü hallerinden hiç bir şey değişmemiş. Günümüzde Pompeii içinde sergilenen bu taşlar hakkında yanardağ patlamasının dışında “tanrı tarafından cezalandırılmış insanlar” tanımlaması da yapılıyor ve kimi insanlar tarafından bu yerin tanrının gücünü görebilmek için en ideal noktalardan biri olduğuna inanılıyor.





ANTİK SANAT ESERLERİ

Yanardağın patlaması sonucu antik sanat eserlerin bir kısmı tamamen yok olmuş, bir kısmı kaçırılmış kalanlar ise restorasyonu zorunlu hale getirecek kadar zarar görmüş. Şimdi ise Pompeii’de bu antik sanat eserlerinden bolca bulmak mümkün. Frekslerin ve duvarların üzerinde yer alan insan motifleri Akademisyenler tarafından sembolizm tartışmaları etrafında hala değerlendiriliyor da çoğunluk onların dini ritüelleri anlatan tasfirler olduğuna inanıyor. Bu iddialardan hangisi doğru bilinmez ama antik sanat eserlerinin her birinin ayrı ayrı görülmeye değer olduğu kesin.





DÜNYANIN İLK AMFİTİYATROSU

Antik Roma kültüründe hayli önemli bir yere sahip olan Amfitiyatroların yeryüzündeki ilk örneği Pompeii’de bulunan Pompeii Amfitiyatrosu’dur. M.Ö 80 yılında inşa edildiği hesaplanan amfitiyatro taştan yapılmış olması nedeniyle kendisinden sonra yapılan tüm amfitiyatrolar için örnek olmuş. Yanardağ patlaması sonucu tamamen tüflerin altına gömülen Pompeii Amfiyatrosu’nun yeniden gün yüzüne çıkarılması için ciddi çalışmalara imza atılmış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder