2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Amsterdam






Yönetim merkezlerinin genelinde hakim olan ağır ve soğuk havadan uzakta; laleleri, yel değirmenleri, ahşap çarıkları, kanalları, bisikletleri ile ünlü, hareketli ve renkli bir başkenttir Amsterdam! Burada sınır yok, burada sıradanlık yok; bol bol eğlence var, özgürlük var.

Ve işte bu özgür başkentte yapılması gerekenler…









Mutlaka Görün!




Dam Meydanı: 13. yüzyılda inşa edilen ve güvercinlerle dolu olan meydan Amsterdamlılar ve turistler için toplanma mekanıdır. Dam Meydanı’nda birçok restoran, kafe, mağaza ve ziyaret edilecek yer bulunmaktadır.




Red Light District (Kırmızı Fener Mahallesi): Amsterdam’ın ünlü kırmızı ışık semti, Red Light District yasal fuhuş semtinden çok turist ailelerin de güvenle gezdiği bir eğlence merkezi gibidir. Buradan geçerken evlerin vitrinlerinde kendilerini sergileyen kızları görebilir ama asla fotoğraf çekemezsiniz aksi takdirde makineniz elden gidebilir…




Amsterdam Kanalları: Amsterdam’ın Kuzeyin Venedik’i olarak anılmasına neden olan bu kanallar sadece turistler için değil Amsterdam halkı için de şehir içerisinde seyahat etmek üzere kullanılan alternatif bir yöntemdir.









Begijnhof: 14. yüzyıldan kalma bir avludur. Avluda bulunan 34 numaralı ev Amsterdam’daki en eski evdir.




Çiçek Pazarı: Dünyanın tek yüzen çiçek marketidir. Pazar, geçmişten günümüze Amsterdam’a çiçek sağlayan ana kaynaktır.




Yel Değirmenleri: Lale, peynir ve çarıklar gibi, Amsterdam şehrinin sembollerinden bir diğeri de yel değirmenleridir. Sembolik olarak şehrin birçok yerine yayılmış olan Amsterdam Yel Değirmenleri anıt amacıyla da yapılmıştır.









Vondelpark: Amsterdam’ın en ünlü ve en büyük parkıdır. Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlar.




Museumplain: Amsterdam’ın müze meydanıdır. Burada bulunan “I Amsterdam” yazısını önünde fotoğraf çektirmek bir klasik haline gelmiş durumdadır. Öyle ki meşhur yazının önünde fotoğraf çekmeyenin Amsterdam’a gittiğinden şüphe eder hale geldik, aman ihmal etmeyin.









Mutlaka Yapın!




Amsterdam demek bisiklet ve bisikletliler demek. Amsterdamlılar için bisiklet bir ulaşım aracından öte, hayatın bir parçasıdır. Boyutu ve modeliyle erkekler için statü sembolü; aksesuar ve renkleriyle kadınlar için modanın ta kendisidir. Amsterdam’ın caddeler boyunca uzanan bisiklet yollarında motorlu taşıtlardan çok bisiklet vardır. Sizler de bu eğlenceli kurala uyup bir bisiklet kiralayarak Amsterdam’ı gezmelisiniz… Aman hırsızlara dikkat!









Hangi Müzeleri Gezmeli?




1. Anne Frank Müzesi

2. Van Gogh Müzesi

3. RijksMuseum

4. Rembrandthuis

5. Madame Tussauds Müzesi

6. Lale Müzesi

7. Stedeljik Müzesi

8. Houseboat Müzesi

9. Amsterdam Müzesi

10. Hermitage Müzesi




Ne Yemeli?




Hollanda Peyniri: Sokak pazarlarında, peynir dükkanlarında ve süpermarketlerde onlarca çeşit peynire rastlayacaksınız. Almadan önce küçük tadımlar yapıp damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

En meşhur Hollanda peyniri Gouda’dır.




Haring: Kuzey ülkelerinde sıkça tüketilen bir balık olan Haring, Hollanda’da çiğ olarak, yanında küp küp doğranmış soğan ve kornişon turşu dilimleriyle yenir. Balığı çiğ yemekte zorlanırım derseniz, sandviç ekmeği içinde de tüketebilirsiniz.




Stamppot: Patates püresi, lahana ve sosisten oluşan basit ama lezzetli bir yöresel yemektir.




Oliebollen: Noel zamanı, sokaklara kurulan ışıl ışıl stantlarda satılan, bizdeki lokmaya benzer bir lezzettir. Üzerine pudra şekeri serpilerek yenir.




Dropjes: Hollandalılar tarafından çok sevilen, anasonlu, sert şekerlemelerdir.




Alışveriş




Amsterdam, diğer ünlü Avrupa şehirlerine göre biraz daha ufak olmasına karşın sahip olduğu imkanlarla arayı kapatmaktadır. Şehrin birçok köşesinde alışveriş yapabileceğiniz ünlü caddeler bulunmaktadır. Kalverstraat, Leidsestraat ve De 9 Straatjes bu ünlü caddelerden birkaçıdır. Sokak pazarları sahip olduğu doğal yapıları ile uğranması gereken diğer alışveriş noktalarıdır. Şehrin birçok noktasında kurulan sebze & meyve ve ikinci el eşya pazarlarını ziyaret ederek hem orjinal hediyelikler bulabilir hem de halkın günlük yaşantısını gözlemleyebilirsiniz. Albert Cuypmarkt şehirdeki en ünlü pazar.




Ne Hediye Alınır?




Amsterdam’dan geriye bir hatıra olsun diyenler ve dönüşte “Bana ne getirdin?” diye soran gözlerle bakacak tatlı belalara nasıl bir hediye alacağım diye düşünenler için;




Geleneksel Ayakkabı: Ahşap olarak tasarlanmış ve eskiden kullanılan geleneksel çarık tipi Hollanda ayakkabılarından alabiliceğiniz gibi ahşap yerine sünger terlikleri, anahtarlıkları, seramik süs versiyonları ve magnetleri de tercih edebilirsiniz. Hediyelik eşyacıların hepsinde binbir çeşidi olan bu terlikler tam bir Amsterdam hediyesi olacaktır.









Peynir: Hollanda’nın meşhur peynirlerini pazarlardan ve şehrin birçok noktasında karşınıza çıkacak olan süpermarket zinciri Albert Heijn’den temin edebilirsiniz. Üstelik uygun fiyata ve uçakta taşımaya müsait şekilde paketlenmiş durumdalar!




Lale Soğanı: İnsanda hayranlık uyandıran birbirinden güzel renklere sahip laleleri, Lale Müzesi’nden alabileceğiniz gibi, pazarlardan ve kendin çeşitli noktalarındaki çiçekçilerden satın alabilirsiniz.









Tabi bunlarla sınırlı değil. Eğlencenin havaya bile sindiği Amsterdam’dan cinsellik temalı ürünler ve eğlenceli bardaklar gibi hediye alternatifleri de mevcut.




Gece Hayatı









Pek çok özelliğiyle olduğu gibi eğlencede de ün yapmış olan Amsterdam’ın gece hayatı başka hiçbir yerde yoktur desek abartmış olmayız. Çeşitli tarzlara hitap eden Amsterdam mekanlarında eğlence hayatı oldukça hareketli ve renkli geçer. Gece yarılarında başlayıp ertesi gün öğlene kadar süren çılgın partiler ile Dj’lerin House Music, Acid, Jazz, Trans, Tekno, Hardcore gibi değişik müzik tarzlarında çalan gece kulüplerini şehrin hemen her sokağında bulabilirsiniz. Kentin gece yaşamında önemli yer tutan mekanlardan birkaçı ise şöyle:

1. Paradiso

2. Escape

3. Jimmy Woo

4. Trouw

5. Red Light District

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder