2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Antalya’nın Turizm Cenneti Mermerli Plajı






Her zaman deniz, güneş, kum üçlüsünü doya doya yaşadığımız Antalya tarihi geçmişiyle de fazlasıyla ünlü. Deniz, güneş, kum demişken Antalya turizmi için çok önemli bir değeri olan Mermerli Plajı bilinmeyenleri ile bizimle. Bu yaz Antalya’ya yolunuz düşerse Mermerli Plajı’nın mavi sularında mola vermeden geri dönmeyin.





Antalya Kaleiçi’ndeki bu özel plaj iki yanı yat limanı olan yüksek yüksek kayalıklar arasında ilk bakışta hemen dikkatleri toplayan tek kumsal. Bu yazıyı okuyana dek belki ismini bile hiç duymadığınız Mermerli Plajı adını güneydoğusundaki yamaçta bulunan ama şimdilerde olmayan Mermerli Köşk’ten almış. Antalya’nın ismine daha çok alışık olduğumuz diğer plajları henüz bilinmezken Mermerli Plajı’ndan çıkılmazmış ta o zamanlar. Böylesine de bir geçmişi var. Binlerce yıllık tarihi içinde barındırması yetmezmiş gibi traverten kayalıklarıyla da çok ünlüymüş. Beydağları’nın o ihtişamlı manzarasına karşı tüm güzelliğiyle süzülüyor adeta Mermerli Plajı.





Ta ki 1930’larda deniz üzerinden kıyıya doğru ahşap paravanlarla çevriliymiş ve plajın yıkanma yeri olarak kullanılırmış Mermerli Plajı. 1970’lere kadar böylede kullanılmaya devam etmiş ama o tarihte artık halka açılmış ve sabahtan öğlene kadar kadınlar, öğleden sonrasında ise erkekler gelip yüzermiş burada. Böyle ilginç bir tarihi geçmişe ev sahipliği yapmış yıllarca. Antalya’nın Kaleiçi’nde denize girilebilecek bir yer ararsanız Mermerli Plajı burada masmavi, pırıl pırıl bir denizin keyfine varabileceğiniz tek adres. Yaz sıcakları burada size vız gelecek şimdiden söyleyeyim. Antalya’nın Cumhuriyet Meydanı’ndan Kaleiçi’ne doğru Yat limanına inip limanın ucuna kadar yürüyün plaj tam karşınızda.





Antalya’da sakin, huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız tarihinden ve doğasından bir daha asla vazgeçemeyeceğiniz her yanıyla Antalya’ya yolunuz düşerse Perisos Turizm’in Antalya Otellerinde konaklayarak Mermerli Plajı’nın merak uyandıran her şeyine canlı canlı tanıklık edebilirsiniz. Şimdiden bol keyifli tatillere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder