2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Bir Kızkumu Hikâyesi






Marmaris’in tatile doyum olmayan öyle bir yeri var ki, her yıl milyonlarca insanın akın akın gittiği, insana yürüyormuş hissi uyandıran eşine hiçbir yerde rastlanamayan farklı bir destinasyon Kızkumu. Marmaris’e 30 kilometre uzaklıktaki Kızkumu yeşille mavinin iç içe geçtiği bir doğayla meşhur olsa da burayı diğer yerlerden farklı kılan asıl şeyi efsanesi.


Marmaris’in koyları listesini daha önceden okuduysanız Marmaris’in içindeki o şahane yerlerinden de haberiniz vardır. Ama Kızkumu’nda o güzelliklerin dışında ayrı bir şey var adeta. Uzaktan gören bir kişi denizin üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyor ve haliyle mavi tur severler defalarca görse Kızkumu’nu yine de vazgeçemiyor. Mavi turlarda ne kadar fotoğraf çekilir bilmem ama en fazla fotoğraf karesinin buradan çıktığı kesin. Bu yaz Marmaris’e gelecek olanlar kağıdı kalemi hazırlayın ve Kızkumu’nu görülecekler listenize mutlaka ekleyin.





Marmaris’in Orhaniye Köyü’nde yerli yabancı turistlerin vazgeçemediği bu rota 600 metre uzunluk ve 3 metre enindeki kızıl kumlarla müthiş bir yer. Yeşilin her tonunun içinde mis gibi kokan çam ağaçları Kızkumu’na güzellik katan diğer ayrıntılar. Marmaris ve İçmeler’den Kızkumu’na kalkan jeep safarilerine de istediğiniz her gün katılabilirsiniz. Ramazan bayramı tatili içinde mükemmel bir seçim olabilir Kızkumu.


Şimdi gelelim meşhur Kızkumu hikâyesine;


“Ta eski zamanlarda Bybassos kralının güzeller güzeli kızı fakir bir balıkçıya aşık olmuş. Ama tabi kral bu duruma razı gelmeyip kızını balıkçıya vermez. Kız her şeye rağmen gizli gizli buluşur fakir balıkçıyla. Onları gören birileri kızın kumsalda beklerken balıkçının da denizden geldiğini söyler. Kralın kızı elinde bir ışıkla geleceği yeri işaret eder. Gün batımına kadar iki âşık kumsalda vakit geçiriyor diye anlatırlar krala. Tabi kral duydukları karşısında çok öfkelidir. Bir gece kumsala giden kral kızını orada yakalar ve askerlerine balıkçıya ışık tutmalarını buyurur. Işığı gören fakir balıkçıda kayığına bindiği gibi soluğu kumsalda alır. Ama kızın gönlü buna el vermez ve askerlerden kaçıp sevdiği adamı onlardan kurtarmaya çalışır. Hikaye bu ya kızın bastığı her yer kuma dönüşmüş, askerlerinse denize. Bütün askerler böylece denize karışır. Kız kayığa doğru koşmuş ama uzaktan sevgilisini hedef alan bir okçu balıkçıya vurmaya çalışır. Ama kız tabi sevgilisine çoktan sarılmış bir şekilde hedef ona isabet eder. Kızın bastığı her kum artık kırmızıya boyanır. Balıkçı kralın kızını da aldığı gibi kayığına doğru koşar ve o gün bugündür ne kızdan ne de balıkçıdan hiçbir haber çıkmaz.” Böylesine bir aşk hikâyesi yaşanmış Kızkumu’nda. Adını da buradan almış zaten.





Bu aşk hikâyesinin yaşandığı Kızkumu’nu yakından görmek istiyorsanız Marmaris Otellerinde konaklayarak Marmaris ve içindeki sayısız güzelliği keşfedebilirsiniz. Sonu böyle olmayan aşk hikayelerine bir yenisini de siz ekleyebilirsiniz mesela.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder