2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

DÜNYANIN EN GÜZEL KÖPRÜLERİ

Karl Köprüsü, Çek Cumhuriyeti
Başkent Prag’da bulunan Karl Köprüsü, Kral IV. Karl tarafından yaptırılmıştır. 1402 yılında yapımı tamamlanmıştır. Köprünün mimarı ise Alman Peter Parler’dır. Günümüzde yaya trafiğine açık olan köprü turistler tarafından çok fazla ilgi görüyor. Yapıldığı zaman köprü kalesi olarak kullanıldığından köprünün her iki tarafında kule bulunuyor. Köprünün bir ilgi çeken yönü de 30’a yakın heykelin köprüde bulunmasıdır.
Ponte Vecchio Köprüsü, İtalya
Floransa’nın en meşhur köprüsü Ponte Vecchio Köprüsü’nün yapımı 14. yüzyılda tamamlanmıştır. 2. Dünya Savaşı sırasında yıkılmayan tek köprüdür. Günümüzde köprü üzerinde turistlerin ilgisini çekebilecek pek çok hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. Köprünün yapımının ilginç hikayesi ise, zamanında halk tarafından sevilmeyen medicilerin halk arasına karışmadan nehrin diğer tarafına geçmek amacıyla yaptıkları bir yapıdır. Köprüde zamanının ünlü kuyumcu ve heykeltıraşı Benvenuto Cellini’nin büstü de yer almaktadır.
Sidney Limanı Köprüsü, Avustralya 
1932 yılında yapımı biten Sidney Limanı Köprüsü, İngiliz bir firma tarafından inşa edilmiştir. Uzun kemerli demir yapılı bu köprü araç, tren, yaya ve bisiklet trafiğine açıktır. Dilerseniz 200 basamakla köprünün en tepesine çıkabilirsiniz. Ayrıca köprü üzerinde cafeler, Aborjin müzesi ve yürüyüş yolu da bulunmaktadır.
Kule Köprüsü, İngiltere
Londra’da Times Nehri üzerinden bulunan Kule Köprüsü iki katlı ve açılır kapanır özelliktedir. 1894 yılında trafiğe açılmış olan köprü yürüyüş ve araç yoluyla beraber iki kuleye bağlanmaktadır. Horace Jones’un projesi olan bu köprü dünyanın en güzel köprüleri arasındadır.
Puente Nuevo Köprüsü, İspanya
İspanya’nın ihtişamlı bir o kadar da korkutucu gözüken köprüsü Puente Nuevo’nun yapımı 1793 yılında açılışı yapılmıştır. Kanyondan 120 metre yüksekte inşa edilmiş olan bu köprü diğer köprülere göre oldukça yüksektir. Zaten ihtişamı da buradan gelmektedir.
Khaju Köprüsü, İran
Khaju Köprüsü İsfahan’ın en güzel köprüsüdür. II. Şah Abbas tarafından 1665 yılında yaptırılmış olan köprü 21 kemerden meydana gelmiştir. Köprü ayrıca baraj görevi de görmektedir.
Chengyang Köprüsü, Çin
1916 yılında inşa edilmiş olan Chengyang Köprüsü, Çin’in en ünlü köprüsüdür. Linxi Nehri üzerinde bulunan köprü günümüzde de yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu köprü de 10 bin led ışıkla aydınlatılmaktadır.
Konitsa Köprüsü, Yunanistan
Yunanistan’ın doğayla bütünleşmiş en güzel köprüsü Konitsa Köprüsü’dür.
Rialto Köprüsü, Venedik
İtalya’nın Venedik şehrindeki Büyük Kanal üzerindeki dört büyük köprüden biridir Rialto Köprüsü. Bu köprü diğerlerine göre en eski ve en ünlüsüdür. Rialto Köprüsü’nün bugünkü hali 1591 yılında  Antonio da Ponte’nin çizdiği şekilde tamamlanmıştır.
Kapellbrücke Köprüsü, İsviçre
İsviçre’nin Luzern şehrinde 1333 yılında savunma amaçlı inşa edilmiş bir köprüdür. Ahşap malzeme kullanılarak yapılmış üzeri kapalı bir köprüdür. Köprünün girişinde bulunan kule zamanında hapishane olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise hediyelik eşya dükkanı ve toplantı salonu olarak kullanılıyor.
Pont du Gard Köprüsü, Fransa
Romalılar döneminde su kemeri olarak inşa edilmiş olan yapı MÖ 19. yüzyıl civarlarında yapıldığı düşünülmektedir.
Helix Köprüsü, Singapur
Helix Köprüsü sadece yaya kullanımına açık bir köprüdür. Mimar Cox Rayner bu köprüyü dizayn ederken tamimiyle DNA sarmalını örnek almıştır. Köprünün açılışı 2010 yılında birçok projenin arasından seçilmiş projeyle yapılmıştır.
Vasco Da Gama Köprüsü, Portekiz
Başkent Lizbon’da bulunan Vasco Da Gama Köprüsü dünyanın en uzun köprüsü olarak kabul edilir. 1998 yılında hizmete açılan köprüye Portekizli kaşif Vasco Da Gama’nın Hindistan’ı geçişinin 500. yılı dolayısıyla ismi verilmiştir.
Menai Köprüsü, Galler
Dünyanın en dikkat çekici asma köprülerinden biri olan Menai Köprüsü, Galler’de Anglesey Adası ile Bangor’u birbirine bağlar. 1826 yılında hizmete açılmış olan köprü günümüzdeki araç trafiğine karşı zaman zaman güçlendirilmiştir.
Magdaburg Su Köprüsü, Almanya
Almanya’da Elbe Nehri üzerine kurulmuş bu su köprüsü inanılmaz ama gerçek. Eski Doğu ve Batı Almanya’yı birbirine bağlayan bu su köprüsü Almanya’nı Magdeburg şehrinde bulunuyor. Bu köprü suyun ağırlığını alacak şekilde tasarlanmış bildiğim ve araştırdığım kadarıyla eşi olmayan bir su köprüsü.
Golden Gate Köprüsü, San Francisco
Dikkat çekici asma köprülerinden biri de Kaliforniya’daki Golden Gate Boğazı üzerinde bulunan Golden Gate Köprüsü’dür. Dünyadaki en uzun yedinci asma köprü olan bu köprü 1937 yılında trafiğe açılmıştır. Köprünün inşası sırasında 11 işçi hayatını kaybetmiştir. Köprünün altına kurulan güvenlik ağıyla ise 19 kişi kurtulmuştur. Köprünün ilk etapta gri renge boyanması konuşuldu, fakat daha sonra köprünün donanmadan ayırt edilebilmesi için sarı ve siyah renklere boyanması düşünüldü. Köprünün mimarı Edwin Morrow köprüyü kırmızı koruyucu paslanmaz boyayla görünce köprünün rengini buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder